Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő kerékpárt?

A hosszú, téli hónapok után mindannyian több időt szeretnénk a szabadban tölteni, hogy kiélvezhessük a jó időt. Ilyenkor sokak körében népszerű a séta, futás, de ha hosszabb távokat szeretnénk megtenni, érdemes egy kerékpárt beszerezni. Ha még nincs kerékpárunk, vagy már elég régi, akkor érdemes ellátogatni a berguson.hu oldalra, ahol rengeteg kerékpár közül tudunk választani, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt.

De először néhány tipp, ahhoz, hogy megtudjuk, melyik a legmegfelelőbb méret számunkra;

  • Ha álló helyzetben az egyik lábunkat le tudjuk tenni a földre,
  • a pedál felső holtpontjánál 90 foknál nem zár be kisebb szöget a térd, 
  • nem kell túlzottan előre hajolni,
  • tekerés közben nem mozoghat jobbra-balra a csípő,
  • A csukló egyenesen támaszkodik a kormányra, semelyik irányba nem feszül

A kerékpár gyártók hol centiben adják meg a kerékpár méretét, (pl.: 50-54-58) mások inchben (15", 17", 19") vagy collban (15 col, 17 col, 19 col) és olyan is van, ahol konfekció méretet adnak meg (xs-s-m m/l, xl).

Na de mit is jelentenek ezek a számok? 

A középcsapágy (az az izé, amibe a pedálok csatlakoznak bele a bringa alján) és a nyeregcső teteje közötti távolságot igyekeznek megadni.

Amikor elmegyünk kerékpárt vásárolni, észre vehetjük, hogy a pár tízezres bringáktól, az akár, több mint egy milliós kerékpárokig mindent megtalálunk az üzletben. De miért is vannak ezek a hatalmas árkülönbségek? Hétköznapi használatra egyáltalán érdemes drágább modellt választani, vagy az olcsóbb is megteszi? Most mindent megtudhatsz ezzel kapcsolatban, hogy az üzletben a legjobb döntést hozhasd!

 A kerékpár értékét négy dolog határozza meg:

  • a kerékpár váza
  • a kerékpár váltó- és fékrendszere
  • a kerékpár rugózása
  • egyéb kiegészítők (felni, külső, nyereg)

 Az egyik legfontosabb dolog, amire figyelni kell, az a váz. Ez határozza meg leginkább, hogy az a kerékpár milyen használatra lett kitalálva. Leggyakrabban 6061-es alumíniumból készülnek, ami egy jól megmunkálható és tartós ötvözet, könnyű, jó teherbírású és biztonságos anyag.

Ennél ritkább, ha egy kerékpár acélvázas. Bizonyos célterületeken fordulnak elő, (pl BMX-ek, országúti kerékpárok, városi kerékpárok és néhány gravel.) Az alumíniumnál nehezebb, de sokkal rugalmasabb, ezáltal az útegyetlenségek elnyelésére sem szoktak minden esetben külön rugózást beépíteni.

A harmadik leggyakrabb a karbon váz, ami szénszál erősítésű műanyag. Ha megkopogtatod lehet is hallani, hogy másképp szól, tompábban. Ezek a legdrágábbak és egyben a legkönnyebbek és a legkényelmesebbek.

A következők, amit a vázon figyelnünk kell, azok a kiegészítők. Az egyik leglátványosabb a belső kábelezés. A belső kábelezésű kerékpárok többe kerülnek, cserébe esztétikusabbak és praktikusabbak. A második a csomag és egyéb rögzítési pontok száma. A zár és a kulacs két alapvető dolog, amit minden kerékpáros magával visz, de akár ezekre táskákat is felhelyezhetünk, amik a nagyobb túráknál jól jöhet.

Látjuk, hogy igényeink nagyban befolyásolják az árat. Ha nem tudod, hogy hol kezdj el keresgélni, akkor berguson.hu oldalt ajánlom, ahol mindig biztosan a legjobb minőségben szerezheted be a kerékpárodat.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem