Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan válasszuk ki a megfelelő pelenka méretet?

Napjainkban a baba termékek, s így a pelenkák is rendkívül széles választékban találhatók meg a boltok polcain, és a webshopok termékei közt. Kezdő, első gyermekes szülőként nem is csoda, hogy fejtörést okoz számunkra és elveszve érezzük magunkat a pelenkák, babatermékek világában. Azonban vásárlás előtt vannak olyan szempontok, amelyeket mindenképpen figyelembe kell venni. Cikkünkben a baby-life.hu webshopjának segítségével szeretnénk segítséget nyújtani a kisgyermekes családoknak, hogy milyen szempontok alapján válasszuk ki a megfelelő méretű pelenkát. 

Az édesanyák körében rendkívül megoszlanak a vélemények arról, hogy milyen típusú pelenkát érdemes használni a csecsemőknél, kisgyermekeknél. Legyen szó eldobható vagy mosható pelenkáról. A mosható pelenkák használata mellett általában a környezetvédelem, környezeti terhelés csökkentése áll. Arról nem beszélve, hogy már a kis korban kialakított tudatos életmód alkalmazása a későbbi életkorban igen hatásos eredményeket hoz magával, nagyobb lesz az esélye, hogy a gyermek felnőtt korában szintén tenni fog környezetünk, s így bolygónk védelmében is. 

Az eldobható pelenkák nagy előnye, hogy a mai rohanó és felgyorsult világunkban, amikor az emberek sietnek mindenhova, rendkívül praktikus, könnyű és gyors megoldást nyújt az édesanyáknak. 

Milyen szempontok alapján válasszuk ki a megfelelő méretű pelenkát?

Kiválasztás előtt fontos megjegyezni, hogy a pelenka akkor tökéletes, ha pontosan illeszkedik a kisbabára és kényelmesen tud mozogni, mászni benne. Amennyiben túl kicsi méretű pelust választunk, úgy gyűrődés alakulhat ki a baba combján s így bőrén is. Ez rendkívül kényelmetlen érzést válthat ki a babának, s így a rögzítő füleket sem lehet pontosan rögzíteni, szoríthatja a hasát, gyenge hasfájást eredményezhet. Túl nagy méretű pelenka viselése esetén, hasonlóan nem fogja magát komfortosan érezni, arról nem is beszélve, hogy mivel nem jól záródnak a rögzítő csíkok, szivárgás alakulhat ki, s így a kisgyermek teljesen átázik. 

A pelenka méretének kiválasztása előtt elsődlegesen a csecsemő, kisbaba súlyát vegyük figyelembe, de nagyban befolyásolja alkata, és mozgékonysága is. Születést követően az első időszakban feltétlenül újszülötteknek való terméket válasszunk, legjobb ha havi kiszerelésben szerezzük be az újszülötteknek való 1-es típusú havi pelenkacsomagot. Az első hónapokban nagyon gyakran kell a babákat tisztába tenni a szülőknek, gazdaságosabb és kedvezőbb áron szerezhetjük be a szükséges mennyiségű pelenkát csomagban. Folyamatosan kövessük figyelemmel a pici baba növekedését majd ennek megfelelően váltsunk a 2-es típusú pelenkára, amikor súlya és testalkata lassan eléri az 5 kg-t. A nadrágpelenka tábora mellett természetesen találkozhatunk bugyi pelenkákkal is. Az első évben sokkal praktikusabb választás a gyermek számára a nadrágpelenka, majd amikor a gyermek cseperedni kezd, s egyre nagyobb lesz a mozgásigénye, megtanul járni majd szaladni, akkor bátran váltsunk bugyi pelenkára. Léteznek nagyszerű úszópelenkák is, amelyek teljesen vízállók így bátran viheted babádat, gyermekedet babaúszásra, akár nyaralásra anélkül, hogy izgulni kéne az átázás miatt. 

A pelenka nedvszívó képessége rendkívül fontos szempont kiválasztás előtt. Egy jó minőségű, magas nedvszívó képességgel rendelkező pelenka rendkívül nagy segítséget nyújt a baba bőrének szárazon tartásában, így jelentősen kevesebb esély lesz a kellemetlen pelenkakiütés kialakulására, bőrének érzékenységére.  Nemcsak a nedvszívó képességen van a hangsúly, hanem a pelenka méretén is. Javasoljuk annak a méretű pelenkának a választását, amely a baba pocakjáig ér, hátul pedig takarja a derekát, ez nem csak nagyon komfortos, kényelmes viselést eredményez, de bőrének védelmében is segítséget nyújt. 

Az ideális méretű pelenka tehát pontosan illeszkedik a babára. Kis méretet választottunk, ha bőre s combja gyűrődik, kényelmetlenül mocorog, nyöszörög tisztázását követően, vagy a rögzítőfülek a pelenka szélén helyezkednek el. Amennyiben a rögzítőfülek túl közel kerülnek egymáshoz, nagyobb rés jön létre a hasa és a pelenka közt, szivárgást észlelünk akkor szintén eltévesztettük a méretet, csak ebben az esetben túl nagyot választottunk. A pelenka tépőzára legyen mindig hosszabb és jól tapadó, így elkerülhető a szét csúszásból eredő baleset, el ázás. A tépőzár megfelelő rögzítése maximális kényelmet nyújt a babák számára. A pelenkák csomagolásán található számok jelzik a méretet, eléggé tág értelemben értelmezik az alsó és felső méretet, mindig az alsót vedd elsődlegesen figyelembe. A megfelelő méret kiválasztása előtt mindig figyeljük meg a babát, hogy pelenkázás közben a pelenka gumírozott része, illetve a derékrész nem feszül-e a combjára. Gyakran megesik, hogy a baba súlya még nem igényli a váltást, viszont derékban és combban husisabb és feszül rajta, akkor mindenképp be kell szerezni egy nagyobb méretű terméket. A szivárgás, ki ázás szintén jelezheti a méret cseréjének az idejét. Összességében mindig kövessük figyelemmel babánk testi adottságait, valamint a méret váltásra utaló jeleket. 

Látogass el a baby-life.hu webshopjába és szerezd be otthonodból, kényelmesen kisbabád legfontosabb kiegészítőjét, a pelenkát rendkívül gyors kiszállítással.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem