Hogyan válassz fúró-csavarozót

A legtöbb kéziszerszám kiválasztásakor van egy adott szempontrendszerünk, ami alapján meghozzuk döntésünket. Szomorú azonban látni, hogy sokan mégis csak az árcédulát nézik, ám ami még érdekesebb az az, hogy ugyanúgy lehet rossz választás a legdrágább gép, mint a legolcsóbb.

A Szerszám Webáruház segítségével összeállítottuk milyen nyomvonalon haladva érdemes kiválasztani a nekünk megfelelő fúró-csavarozót, komolyabb fejtörés nélkül.

 

1. szempont: Használat gyakorisága

 

 

Fúró-csavarozók esetében nagy hangsúlyt kell fektetni a kiválasztáskor arra, hogy jó előre felbecsüljük valójában hány alkalommal fogjuk használni új szerszámunkat, mivel egy folyamatosan barkácsoló embernek vagy szakembernek jóval szívósabb gépre van szüksége, mint egy átlag családapának.

Ha csak alkalmanként össze kell szerelnünk egy – egy bútort, akkor nem feltétlenük kell azonnal a professzionális eszközök után nyúlnunk.

 

2. szempont: Mobilitás

 

 

A mobilitás, mint tényező főként arra értendő a gép esetében, hogy milyen hatótávolságra van szükségünk és hogy mennyire vagyunk hely szűkében. A modern csavarbehajtók legtöbbször vezeték nélkül, akkumulátor segítségével üzemelnek. Ezek közül is léteznek nagyobb teljesítményű és robosztus darabok, de persze találunk kompakt és szűkebb felhasználású típusokat is. E mellett igény esetén beszerezhetünk nagy teljesítményű, vezetékes verziókat is, amelyek legtöbbször gipszkartonozáskor és más komolyabb erőt igénylő munkálatokkor jöhetnek jól.

A lényeg az, hogy olyan gépet válasszunk, amely mobilitása tökéletesen megfelel igényeinknek. Hobbi barkácsoknak és átlag felhasználóknak bőve elég egy középkategóriás, kb. 1,5 – 3 Ah-ás akkumulátorral rendelkező, kényelmes markolattal rendelkező gép.

 

3. szempont: Felhasználás módja

 

 

Sarkalatos pont a felhasználás módja is, hiszen léteznek olyan többfunkciós készülékek, amelyek a sima csavarok behajtása mellett képesek ütvefúrásra és fúrásra, sőt keverésre is. Célszerű egy ilyen multifunkciós példányt választanunk abban az esetben, ha a legkülönfélébb problémákat szeretnénk megoldani, úgy, hogy a készüléket nem használjuk nap min nap.

Ellenkező esetben, szakemberként vagy dolgos barkácsolóként viszont jobb, ha az adott munkafolyamatnak megfelelő gépet szerezzük be, így kitolhatjuk a gépek élettartamát, ráadásul a specifikusan kialakított gépekkel könnyebben és pontosabban tudjuk kivitelezni a munkálatokat.

 

4. szempont: Ár

 

 

Megkerülhetetlen szempont az árszabás is, persze ez talán a legszubjektívebb szempont az összes közül, hiszen mindenki más összeget szán egy ilyen készülékre. Érdemes azonban kétszer is meggondolni, mennyit költünk a szerkezetre, hiszen az emberek csupán 20%-a használja ki teljes egészében a választott készüléket.

Próbáljunk meg nem elkalandozni és nem ragaszkodni bigottan elképzeléseinkhez, bár ez nem azt jelenti, hogy egy általunk kedvelt márkát csak az ár miatt érdemes elvetnünk. Próbáljuk meg feltérképezni szokásainkat és vizsgáljuk meg, valóban szükségünk lesz e 2x akkora üzemidőre, jóval magasabb teljesítményre és még megnyerőbb kinézetre.

Figyeljünk oda a szervizeltetés lehetőségeire és a garanciára, az alkatrész és kiegészítő elérhetőségre, így biztosan nem ér minket meglepetés a vásárlást követően.

 

5. szempont: Vásárlás helye

 

 

Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk egy kicsit a vásárlási lehetőségekről. A legtöbben hanyatt homlok rohannak az első jól ismert barkácsáruházba a kéziszerszámokért, ám manapság már lehetőségeink sokkal sokrétűbbek, mint azt gondolnánk. Rendelkezésünkre állnak szaküzletek és webáruházak is, ahol biztonságosan vásárolhatunk szakértőktől, ám sokan ennek ellenére is a használtpiacon néznek körül, ami nem feltétlenül rossz döntés, csak magas a rizikófaktorok száma.

Ettől függetlenül célszerű kellő odafigyeléssel és utána olvasással választanunk, míg meg nem találjuk az a webáruházat vagy szaküzletet, ahol megfelelő minőségű és árazású terméket találunk.

Ilyen hely a Szerszám Webáruház is, ahol a professzionális kéziszerszámok mellett kertészeti termékeket, munkagépeket és tartozékokat is megtalálhatunk.

 

Ha tetszett a cikk és olvasnál még mást is keresd fel az OP Story blog oldalát!

Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem