Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan válassz beltéri falfestéket?

Elérkeztünk az újévbe, hamarosan véget érnek a hideg, téli hónapok. Tavasszal, amikor újra éled a természet az emberek előszeretettel kezdenek bele a lakás, családi ház felújításába. Elvégre a tavasz és nyár a legideálisabb időszak a lakás belső helyiségének átalakítására. Ilyenkor nagyon sokan ragadnak ecseteket és festéket, s a nagy házalakítást egy teljes átfestéssel kezdik. A tiszta és igényes falak nem csak komfort érzetünket szolgálják, hanem egészségügyi szempontból sem elhanyagolható.  Azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen festéket vásárolunk, és milyen technikával látunk neki az újításnak. Cikkünkben a festekpalota.hu webshopjának segítségével hozunk nektek nagyszerű tippeket arra az esetre, ha a jó idő beköszöntével egy kiadós lakás festésre adnád a fejed.

Mielőtt nekilátunk a festékek, eszközök vásárlásnak, és a festési műveleteknek, érdemes átgondolni, hogy milyen színvilág illene a lakásba, vegyük figyelembe a bútorok adottságait is, stílusukat, színűket. Fontos törekedni arra, hogy összhangba kerüljön a helyiség és a fal színe. Napjainkban egyre népszerűbbek az élénk, erős színű festékek alkalmazása. Ezek az árnyalatok fehér színű bútorokkal, esetleg halvány színű tölgy bútorokkal tökéletes összhangba kerülhetnek.  Kiválasztás előtt festékek, kiegészítő eszközök széles választéka tárul elénk, így nem csoda hogy fejtörést okoz nekünk a választást illetően. Ezért nézzük is a továbbiakban, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe. Érdemes minőségi darabok közül választani, lehetőség szerint ne sajnáljuk a pénzt az anyagokra. Ezek a prémium kategóriás festékek nem csak nagyon tartósak, de megakadályozzák a falak penészesedését, amiről tudjuk hogy nagyon káros az egészségünkre nézve, komoly légúti panaszokat okozhatnak, különösen a párás, nyirkos időszakban. Ezek mellett természetesen óriási segítséget is nyújtanak a lakás szigetelésében. Ezért cikkünkben most szeretnénk segítséget nyújtani, hogy megkönnyítsük a kiválasztást, nézzük is a továbbiakban, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre. 

Festés világában mondhatni a legrégebbi módszernek számít a mészfesték alkalmazása, amely olyan anyagot használ fel, ami egyszerre fest és köt is egyben.  Ezt a tömény festéket higítani kell vízzel, egyáltalán nem tartalmaz oldószereket és remek páraáteresztő képességgel rendelkezik. Napjainkban ezeket a mész termékeket jelentősen fel javították, amelyeknek eredménye tartósabb, minőségibb lesz. Természetesen ezek a mész készítmények színezhetők kedvünkre színező paszták segítségével. Elsősorban konyhák, fürdőszobák, spájz falaira javasolják a gyártók. Teljesen új építésű ház, szoba helység falait célszerű első festés gyanánt ezzel a festékkel át kenni, mivel fertőtlenítő hatással rendelkezik. Teljesen környezetkímélő, így nem csoda hogy nagyon felkapott termék, lélegző és páraáteresztő hatással rendelkezik, tartós, és kopásálló. 

A diszperziós festék ugyan kevésbé népszerű, ám mégis millió érv szól használata mellett, nagyon minőségi termékek. Már az első réteg fel festése után tökéletes fedést eredményez.  Teljesen környezetkímélő, egyáltalán nem jelent veszélyt egészségünkre nézve. Színűket rendkívül hosszú ideig képesek megtartani, nagyon kopásálló, és száradást követően foltmentes eredményt mutatnak. Természetesen ebből a fajtából is választhatunk penészgátló típusú festéket. Festéskor a falakra célszerű két réteget vinni belőle, a legszebb végeredmény eléréséhez. Nagyon könnyű dolgozni a diszperziós festékekkel, festőhengerek segítségével könnyen át festhetjük a falakat. 

A diszperziós festékek csoportjába tartozó latex festékek speciális kötőanyaggal rendelkeznek, a fal felületen nagyon vékony rétegben képez egy ellenálló réteget, így rendkívül tartós lesz a végeredmény. Nagyon könnyen és gyorsan lehet vele dolgozni, bármilyen faltípuson alkalmazható, ahol tökéletes fedést biztosít. Arról nem beszélve, hogy kitűnően alkalmas bonyolult textúrák, színárnyalatok készítésére. 

Látogass el a festekpalota.hu webshopjába és szerezd be ezeket a nagyszerű festékeket, újítsd fel lakásodat még az újév elején, a kora tavasz beköszöntével. Válogass minőségi, széles termékek választékából. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem