Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan tisztítsuk ki könnyen szőnyegünket?

Gondoltad volna, hogy az elhanyagolt, szennyezett szőnyeg, azok mellett, hogy esztétikailag rontja lakásod kinézetét, még az egészségedre is veszélyes lehet? A szőnyegen felhalmozódott allergén anyagok, mint a pollenek, poratkák, penészgombák légzési irritációt, súlyosabb esetben légzési nehézséget okozhatnak, főleg az allergiában szenvedő embereknél.

De akkor hogyan is tisztítsuk szőnyegünket? Szőnyeg ápolásával, tisztításával kapcsolatos praktikákat a Szőnyeg Katalógus webshopjának segítségével összegyűjtöttük, melyet most cikkünkben szeretnék megosztani veled.

szonyeg porszivo

Tanácstalan vagy szőnyeged tisztántartásával kapcsolatban? Cikkünkben remek ötleteket gyűjtöttünk össze megoldásokra.

Rengeteg módja lehet a szőnyegek tisztán tartásának, szennyeződésektől függetlenül. Otthonunkban mégis a legelterjedtebb takarítási módszer a porszívózás. Az első lépés mindig egy alapos porszívózás. Még mielőtt belekezdenél a műveletbe, gyűjts össze minden olyan apró tárgyat, ami bekerülhet gépedbe, legyen szó aprópénzről, papír cetlikről, vagy apró játék tartozékokról.  Hatékony tisztítás érdekében a szőnyeget minden oldaláról porszívózd át. Különösen akkor, ha lakásodban kutya, macska is tartózkodik. Ezzel könnyen megelőzhető az elhullajtott állat szőrből keletkező probléma. Porszívózásnak a gyakorisága háztartásonként, más és más. Van, aki naponta, akár hetente egyszer fordít időt szőnyegének tisztántartására. Erre konkrét szabály nincs, személy függő. 

Ha van már csemetéd, akkor a gyerek szőnyeg tisztítására, különösen nagy hangsúlyt kell fektetni. Ha totyogó kis gyermekről van szó, akkor csúszik-mászik a padlón játék közben. Higiénia szempontokból nagyon gyakori porszívózás javasolt számukra.

Ha szőnyeged már nem éppen mai darab, rengeteg folttal van tele, akkor úgy érezheted, hogy a porszívózás már nagyon is kevés. Na de akkor mi is a teendő? Cikkünkből most ki is derül.

szonyeg tisztitas

Komolyabb tisztítás esetén az elsődleges, amit figyelembe kell venni, az a szőnyeg anyaga, mivel ez nagyban befolyásolja a tisztításának módját. Szereket illetően csak szőnyegápoló folyadékot használj. Mosogatószer, felmosószer használata szigorúan tilos! Ne áztasd el az egész szőnyeget, hanem nedves ruhával a folt környékén szabad csak tisztítani. A folt megjelenésénél azonnal cselekedni kell, hogy ne száradjon bele, kifejezetten szőnyegtisztításra tervezett folteltávolító szert segítségével.

A Shaggy szőnyegek a mai modern lakások leggyakoribb, és legnépszerűbb kiegészítője. A nappalinak, hálószobának a dísze ez a stílusos, hosszú szálú szőnyeg. Mivel majdnem minden háztartásban megtalálható, beszéljünk a tisztántartásáról. Ahhoz, hogy sokáig szép állapotban tartsd szőnyeged, rendszeres takarítást, törődést igényel. Hetente 2-3 alkalommal célszerű átmenni rajta, porszívóval, hogy ne rakódjon le szennyeződés hosszú szálai között. Ennek a típusú szőnyegnek a nedves tisztítása idő igényes lehet, ugyanis a hosszú szálak miatt nehezebb a száradási ideje. Egy melegebb, napos időre célszerű időzíteni rendbe rakását. Szeretnék megosztani néhány gyors házi praktikát is a hirtelen keletkezett foltok ellen. Zsíros foltokat szódabikarbóna-liszt párosítással könnyen ki lehet szedni, ha megszívta magát elég porszívóval felszívni. Bor, mártások okozta foltokra remek választás a só. Rajta kell hagyni állni néhány órát, majd össze porszívózni. 

A nappali, konyha után a fürdőszoba a másik leggyakrabban látogatott helyiség a lakásban. A fürdőszoba szőnyeg gyűjti be a legtöbb hajszálat, port, ritkább esetben penészeket. Tisztítása havonta ajánlott. Hátoldalán feltüntetett címkét elsődlegesen át kell olvasni. A legtöbb típusa mosható mosógépben, 30 fokon. Porszívóval hetente át lehet menni rajta óvatosan, a sok kihullott hajszál összegyűjtése miatt. A legtöbb fürdőszoba szőnyeg vízszintes szárítást igényel, érdemes meg óvni a napfénytől, hogy ne vegye ki a színét.

Lakásunk egyik központi helyének számít a konyha. Egy nagyobb méretű konyhát miért ne dobhatnánk fel egy ízléses konyha szőnyeggel? A webshopban található ízléses szőnyegek feldobhatják konyhád stílusát. Mivel hamar koszolódik, úgy lett megtervezve, hogy gyakran porszívózható, mosógépben is mosható. Egy gyors folt keletkezésénél nem kell más, csak egy nedves ruha és folttisztító folyadék.

Ha hasznosnak találtad a cikket, és még olvasnál ehhez hasonló érdekes témákról, akkor látogass fel az onlinePénztárca story felületére.

szonyeg minta

Ha érdekesnek találtad a cikket, és megjött a kedved a szőnyeg vásárláshoz, akkor látogass be a Szőnyeg katalógus webshopjába és válogass a stílusos, szép szőnyegek közül lakásodba.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem