Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan tisztítsuk kedvenceink fogait?

A fogak épsége elengedhetetlen egészségünk szempontjából, ami persze ugyanígy igaz kedvenceink esetében is. A gond csak az, hogy amíg saját fogápolási termékeinkre nagy figyelmet szentelünk, addig kutyánk/macskánk fogápolását rendre letudjuk egy csonttal vagy egy fogtisztító finomsággal.

A Patikatárs segítségével utánajártunk hogyan lehet ténylegesen megtisztítani házi kedvenceink fogát úgy, hogy az nekik se okozzon kellemetlenséget.

 

Miért szuvasodik a házi kedvencek foga?

 

 

Merülhet fel a kérdés bennünk, hiszen nagyszüleink még nem emlegették, hogy bármi probléma lett volna a házikedvencek fogaival. Bizony az élelmiszeripar fejlődése és a feldolgozott élelmiszerek elterjedése kihatással volt az állateledel iparágára is, ahol nagyon hasonló technológiák kezdtek elterjedni, csakúgy, mint az emberi élelmiszer gyártásban.

A teljesértékű tápok, a kiegészítő finomságok legtöbbje könnyedén fogyasztható kedvenceink számára, így fogaik sem kapnak olyan terhelést, amilyet evolúciós értelemben kapniuk kellene, így a mechanikai behatások csökkenésével és a szuvasodást elősegítő anyagok szaporodásával kedvenceink fogai is bizony ráléptek az állapotromlás útjára.

Hogyan védhetjük meg kedvencünk fogait a szuvasodástól?

 

 

Az első és legfontosabb összetevő az, ha kedvencünk étkezését úgy szabályozzuk, hogy az hozzájuthasson minden szükséges tápanyaghoz, vitaminhoz, ásványi anyaghoz és rosthoz. E mellett kiemelten fontos a megfelelő mértékű, tiszta víz fogyasztása és ajánlottak a különféle orvosok által ajánlott táplálékkiegészítők.

De a fogak esetében azonban kifejezetten fontos a megfelelő szájhigiénia, amely a kutyák és macskák esetében igencsak komoly vállalkozás, hiszen nincs állat, ami moccanás nélkül tűrné a mechanikus fogmosást. Szerencsére e miatt sem kell aggódnunk, mivel léteznek már olyan alternatív megoldások, amelyek segítségével kíméletesen és hatékonyan ejthetjük meg a fogmosást.

Ilyen alternatív eszköz az Emmi-pet ultrahangos fogkefe, amelyet házi kedvencek fogápolására fejlesztettek ki. A mérnökök egy olyan, ultrahangok segítségével tisztító készüléket hoztak létre, amely rezgés és hangok nélkül, kíméletesen tisztít. A fogkefe alaposságát jól mutatja, hogy az általa kibocsátott ultrahangok 12 mm mélyre képesek behatolni a fogínybe és a fogínytasakokba, így a legkevésbé tisztítható helyeken is könnyedén megszabadulhatunk a plakkoktól, ételmaradékoktól és fogkőtől.

E hatásmechanizmusnak köszönhetően kedvencük mentesülhet a fogínyvérzéstől, fogínyérzékenységtől és a kellemetlen szájszagtól. A fogmosás ráadásul nem megterhelő nekünk és az állatnak sem, hiszen a rezgés, mozgás és hang nélkül működő készülék nem zavarja meg állatunkat, dörzsölnünk pedig a készülék ultrahangos mivolta miatt nem kell a fogak felületét.

 

Verdikt

 

 

Összegezve, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő táplálékkiegészítők és az Emmi-pet ultrahangos fogkefe hatékonyan képes karban tartani háziállatunk fogsorát.

Az Emmi-pet ultrahangos fogkefét a Patikatárs webáruházában találhatod meg, ahol sok más prémium minőségű termékkel is találkozhatsz!

 

Ha tetszett a cikk és olvasnál még valami érdekeset, kattints az OP Story blog oldalára!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem