Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Hogyan tartsuk tisztán a kertünket a legegyszerűbben?

fullmarkt kertesz

Amikor be költözünk családi házunkba, onnantól folyamatos gondozást igényel lakásunk és kertünk is. Nincs is szebb dísze egy családi háznak, mint egy esztétikusan, igényesen kialakított, gondozott kert, ezért érdemes rá fordítani energiánkat, s időnket is. Ebben a cikkünkben a Fullmarkt webshopjának segítségével gyűjtöttünk össze ötleteket a kertek egyszerű, de nagyszerű tisztán tartására.

fullmarkt funyiras

Fűnyírás

A tavaszi, nyári időszakban végzett leggyakoribb kerti munka nem más, mint a fűnyírás. A gyors fű növekedésének következtében elképzelhető, hogy heti szinten szükség lehet a fűnyíróra. Mivel gyakran kell használni érdemes olyan típust választani, ami igazodik a kertnek az adottságaihoz. Az akkumulátoros fűnyírók kisebb, kizárólag sík területen kiválóan használhatók, fontos tulajdonsága, hogy nagyon halkak, nem zavarja a szomszédok pihenését. Nincs szükség benzinre, nincsenek kábelek, kizárólag akkumulátorra van szükség hozzá.

Egy közepes méretű, nagyobbacska kerteknek kiváló segítője lehet az elektromos fűnyíró. Kisebb emelkedős, nagyobb fűves terep sem fog ki rajta. Ezeknél a gépeknél sajnos számolni kell a kábel okozta kellemetlenségekkel, fűnyírás közben vigyázni kell a kábelek épségére, ugyanis életveszélyes helyzetet teremthet ha sérülés éri. A benzinmotoros fűnyírók ugyan a leghangosabbak, de a legerősebb teljesítményű gép is. Kiválóan használható hatalmas méretű területeken, kertekben. Működéséhez benzinre van szükség. Súlyából adódóan nem lesz egyszerű a munka vele, de mégis megéri használni mert gyors fű nyírást eredményez.

fullmarkt gyomirtas

Gyomirtás

Ha a Te kertedben is van téglás járda akkor biztosan gyakran találkozol a gazosodás problémájával. A szép nagy udvarnak, kertnek a megjelenését nagyban ronthatja a gyom jelenléte. A gyomok sajnos sokat el vonnak a kert szépségéből, ezért fontos feladatunk kordában tartani ezeket a nem kívánt növényeket. A gyomok ki kapálása, vagy a kisállatbarát vegyszerek használata átmeneti megoldást nyújthatnak. Viszont ha radikálisabb, tartósabb eredményt szeretnénk akkor érdemes beszerezni egy elektromos gyomirtó készüléket.  Amely hatékonyan távolítja el a térkőből, járdaszegélyek közül ezek a nem kívánatos növények. Arról nem beszélve, hogy jelentősen le csökkenti az időt, amit gyomlálással kéne tölteni.

fullmarkt agapritas

Ágaprítás

Egy nagyobb kert esetében célszerű beszerezni egy ágaprító gépet. Napjainkban sajnos az emberek egy része még mindig az ágak elégetését tartaná a legegyszerűbb megoldásnak. A kerti hulladékot elégetni nem csak TILOS, de nagyon környezetszennyező hatása is van. A feldarabolt ágakat nem csak, hogy könnyebb eltárolni, el szállítani, de megóvja közvetlen környezetünket is. Az aprított ágakat légmentesen könnyen lehet zsákokba pakolni. Ezeknek a gépeknek 3 típusa van. A zúzó/maróhengeres vagy forgókéses gépek ugyan lassabban dolgoznak, nem vágják hanem inkább törik az ágakat, így kiváló segítői lehetnek kerted szépítésének.

Mit is kezdjünk a végtermékkel?- Merülhet fel bennünk a kérdés. Az ágaprító gépeknek a végterméke a mulcs lesz. A nagyobb ágakat el kell szállítani, viszont a mulcs értékes alapanyaga lehet kertednek a továbbiakban is. Akár lehet használni a földön virágcserepek közt szétterítve, diszítésként is. Amellett hogy esztétikailag szép látványt nyújt, nagyon hasznos is, ugyanis megakadályozza a gyomok növekedését,nedvesen tartják a talajt. Másik megoldás számára a komposztban való tárolás, így járulhat hozzá a gép környezetünk megóvásához.

fullmarkt kiulo

Hangulatos kiülős hely kialakítása

Egy igényesen, hangulatosan kialakított hely, kiülős kerti bútorokkal nagyon sokat dobhat kertünk kinézetén. Szerencsére nem kell nagy dolgokban gondolkodni, egy kerti asztal, egyforma hozzáillő székekkel, akár színes lámpákkal kellemes összhatást eredményez. Egy munkával teli nap után, nincs is kellemesebb családi program mint kint időt tölteni a családdal, kártyázni, beszélgetni, együtt vacsorázni.

Ha szeretnéd kertedet széppé varázsolni, akkor látogass el a FullMarkt webshopjába, ahol egészen biztos megtalálsz minden szükséges eszközt kerted gondozásához, és kiegészítőket kerted megszépítéséhez is.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem