Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan tartsuk karban szivattyúnkat?

Ha alacsonyan fekvő házad van és nagyobb esőzéseknél, hirtelen hóolvadásnál vagy a talajvíz szintjének megemelkedésnél belvíz keletkezik a portádon, ami nem tud természetes módon elszivárogni? Esetleg medencéd, kerti tavad, saját kutad vagy hatalmas kerted van tele növényekkel? Időt és energiát spórolnál? Akkor érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy beszerezz egy szivattyút. Vagy rendelkezel szivattyúval, de nem tudod hogyan tartsd karban?

Szerencsére manapság már nem kell szaküzletről-szaküzletre járnod, hogy az ideális berendezést megtaláld vagy a kérdéseid megértő fülekre találjanak, hiszen most a Szivattyúbolt Webáruházzal összegyűjtöttük a számodra megfelelő információkat.

szivattyubolt_szivattyu

Mi az a szivattyú és mire használjuk?

A szivattyú egy olyan gépezet, amely folyadék vagy nagy mennyiségű szilárd anyagot tartalmazó lé szállítására képes. Ez persze így nagyon tág fogalom, ami arra enged következtetni, hogy a szivattyúk felhasználása igen széles körű lehet. Pont emiatt igen sok féle teljesítményű és kialakítású szerkezettel találkozhatsz a piacon, hiszen minden helyzetnek más és más a megoldása. Ez nem csak attól függ, hogy mekkora a berendezés szívóereje, hanem számításba kell venni technológiát és a működési elvet is.

Ipari használaton túl háztartásban is gyakran alkalmazzák ezeket a gépeket, még az előbbinél természetesen nagyobb kapacitással és ellenállóbb kivitelezéssel látják el feladatukat, addig az otthonra szánt gépek vajon milyen feladatokat láthatnak el a házad körül? Leginkább a kertesházzal rendelkezők használják az öntözési feladatoknál vagy olyan személyek, akinek garázsuk vagy pincéjük van és árvíz eseten a belvíztől kell megszabadulniuk.

szivattyubolt_szivattyu

A fejlesztéseknek hála minden korábbinál szélesebb választékban érhetők el a szivattyúk. Ha árterületen fekvő ingatlanod van, nagyon fontos, hogy jól működő szivattyú legyen kéznél a nagy esőzések után, illetve, ha medencéd vagy kerti tavad van a birtokon, fenntartásához/kezeléséhez elengedhetetlen tartozék ezen gépezet, de ha csak saját kutadból szeretnél vizet felhozni gyorsan, kevés munkával (és időt plusz energiát spórolnál) egy saját szivattyú praktikus választás lehet.

Milyen márkák között érdemes válogatni?

A már bizonyított gyártók termékeivel nem lőhetsz mellé, mint például Pedrollo, Leo és Aquastrong márkák. Hiszen ezek garantáltan hosszú éveken át üzemelnek majd kifogástalanul megfelelő tárolás és karban tartás mellett. Legyen szó akár a nyári időszak medence feltöltéséről, tisztításáról vagy öntözési feladatokról, esetleg az egész esztendő át tartó vízellátás biztosításáról. Az ismert márkák nem fognak cserbenhagyni.

De hiába a neves márka és a minőség, ha nem tartod rendben vagy nem figyelsz oda a készülék helyes működésére és tárolására.

szivattyubolt_szivattyu

Hogyan előzheted meg az otthoni szivattyúd meghibásodását és élettartamát?

Napjainkban 2 év garanciával értékesítik a gyártók szivattyúikat, ami nem jelenti azt, hogy ezen időtartamon belül minden meghibásodást ingyen kijavítanak! Ezért a meghibásodás nem a gyártok hanyagsága vagy épp gyártási gikszer lesz, hanem emberi hanyagság, nem megfelelő szerelési vagy telepítési mód révén történik. Ha nem megfelelő szivattyú mellett döntesz a hibák még gyorsabban előjöhetnek. A készülékedet évente szakemberrel megnézetni, 3. életévébe belépve pedig érdemes szakszervizbe vinned és egy általános vizsgálatot kérned, mert ott a szivattyút szétszedik a tömítéseket, a csapágyakat, a lapátokat és a kondenzátort ellenőrzik, mert ezeknek az állapotát kívülről nem látni és a kopásuk már megkezdődhetett.

Ha a szivattyúd még a meghibásodás jeleit nem is mutatja, de az ellenőrzés alatt kiderül, hogy egy alkatrész erősen kopott igen sok pénz tudsz megtakarítani, mert amikor már leveri a biztosítékot, a hőkioldója gyakran kiold akkor szinte a végét járja szegény.

Természetesen nem minden esetben és nem kell azonnal a legrosszabbat feltételezed, de érdemes előre gondolkodnod, hogy a bajt megelőzd.

Ma már léteznek olyan vezérlő/védelmi rendszerek, amik figyelemmel kísérik készüléked állapotát, megfigyelik az áramláshiányt, a gyakori indítást, a fázisveszteséget, a túlnyomást, és mindezek mellett szigetelés romlását is észlelik. Ezzel a műszerrel évekig meghosszabbíthatod a szivattyúd élettartalmát úgyhogy piszkálnod sem kell azt.

Azonban, ha csak régi szivattyútad szeretnéd lecserélni érdemes szétnézned a Szivattyúbolt Webáruház oldalán, ahol szabadon válogathatsz szivattyú típusok és márkák között. Biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb darabot. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem