Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan pótolhatjuk a napfényt?

 
Miért fontos a D-vitamin? A D-vitamin egy létfontosságú vitamin, amely a csontok egészséges fejlődéséhez és állapotának fenntartásához szükséges, és számos további fontos funkciója van a szervezet számára. Segít a testnek a kalcium és foszfor felszívódásában, ez segíti a csontokat. A D-vitamin részt vesz az immunrendszer működésének szabályozásában, és növeli a szervezet betegségekkel szembeni ellenállását. Emellett szerepet játszik a jó hangulat, a jó alvás és az egészséges testi-lelki állapot fenntartásában. Az előzetes tanulmányok pedig azt sugallják, hogy a megfelelő D-vitamin-bevitel csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát is.


A D-vitamin hiánya számos egészségügyi problémához vezethet, beleértve a rachitiszt, a csontritkulást, a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, a magas vérnyomást, a cukorbetegséget, a depressziót és más betegségeket.

Honnan jön a D-vitamin?

napfeny

A D-vitamin a napfény hatására képződik a bőrön, de számos élelmiszerben is megtalálható, beleértve a halakat és a tojást. Viszont könnyen előfordulhat, hogy szervezetünk nem kap elég D-vitamint. Ennek több oka is lehet. A téli időszakban, amikor a napfény mennyisége csökken, a bőr kevesebb napsugárral találkozik, ráadásul, ha belegondolunk a hideg miatt, bőrfelületünk nagy részét ruhával fedjük el. Így szervezetünk nem képes megfelelően pótolni ezt a kulcsfontosságú vitamint. Másik tényező lehet a megfelelő élelmiszer-bevitel hiánya vagy akár a malabszorpciós szindróma, melyek hatására a táplálék megfelelő felszívódása elmarad ezáltal D-vitamin hiányt okozva testünknek. Erre az egyik legnépszerűbb megoldás a táplálékkiegészítők, avagy D-vitamin kapszulák. A legtöbb embernek napi 600-800 NE D-vitamin szükséges.

d-vitamin


Hogyan pótold a D-vitamint?


Előszőr azt javasoljuk, hogy győződj meg arról, hogy fennáll-e egy D-vitamin deficit a szervezetedben, ehhez pedig hasznos lehet egy D-VITAMIN-SZINT GYORSTESZT. A teszt használata egyszerű, elég az ujjbegyből egy csepp vér és perceken belül megkapod az eredményt. Ha szükségesnek látod a vitamin bevitelét, akkor pedig válassz az igényeidnek megfelelő D-vitamint pótló táplálékkiegészítőt. A premiumvitamins.eu webáruház széles választékkal rendelkezik, és számos további vitamin vagy ásványi anyag bevitelében lehet segítségedre.


Összességében, a D-vitamin pótlása fontos a szervezet egészséges működésének fenntartásához. Az embereknek meg kell találniuk a megfelelő egyensúlyt a napfényből, az élelmiszerből és a táplálékkiegészítőkből származó D-vitamin bevitel között.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem