Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hasznos és szórakoztató játékötletek minden korosztálynak

Nincs jobb péntek esti kikapcsolódás, mint a társasozás. Manapság a társasjátékok univerzuma roppant mód változatos és sokféle, így biztosan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, még te is! Sokszínűsége megmutatkozik a bonyolultabb stratégiai-, a könnyedebb party játékok, a kooperatív, a családi vagy a felnőtt társasjátékok képében. Az Okostojásjáték Webáruház segítségével összegyűjtöttük neked a hasznos és szórakoztató játék ötleteket és előnyeit, minden korosztály számára.

okostojasjatek_tarsas

A társasjátékok lehetőséget kínálnak a korai fejlesztésre!

Még az egyszerű játékok is segítenek a pici gyerekeknek megismerni a színeket, megszámolni a tereket, fejleszteni a kéz-szem koordinációjukat. Ráadásul már fiatalon türelemre tanítja őket a játék. Az apróságok a társasjáték segítségével megismerkedhetnek a szabályok betartásnak fontosságával és mielőbbi elsajátításával, amely egész életükben szolgálják őket. A társasjátékok ösztönzik az egészséges agy fejlődését az óvodás gyerekek és tizenévesek körében is. A stratégiai játékok magukban foglalják a tervezést, a szervezést és a jó döntések meghozatalát!

okostojasjatek_dobokocka

 Élesíti a gyermek figyelmét!

A társasjátékok megszakítás nélkül játszva segíthetnek meghosszabbítani a gyermek figyelmét. Koncentrációs zavarokkal küzdő gyermeked van? Nehezen tudod lekötni a figyelmét, egyszerű játékokkal: babával vagy kis autóval? Akkor kreatív játékokra lesz szükséged. Nagyon fontos, hogy mindig a kicsik korának és fejlettségi szintjének megfelelő elfoglaltságot és játékszert válassz, mert ha a személyiségéhez passzoló feladattal látod el, így könnyeben kötelezi el magát a játék végéig és a figyelme tutira nem lankad! Legyen az origami, puzzle vagy egy logikai játék, aminek a célja az, hogy megszakítás nélküli befejezésig fenntartsa gyermeked figyelmét!

A csapatmunka kincs!

A szerencséd egy pillanat alatt változhat, jó vagy rossz irányba! A társasjáték amellett, hogy megtanítja, hogy semmi sem garantált, jó módja annak, hogy ösztönözzék a különböző korú gyerekeket az együttműködésre, amit egész életükben meg kell tenniük. Szerezz be olyan játékot, amelyben minden korosztálynak tisztességes kihívást jelent, és az idősebb gyerekek a fiatalabb társaikkal közösen tudnak csapatban játszani!

okostojasjatek_tarsasjatek

Az időzítés alternatívái.

A következő alkalommal, amikor azon kapod magad, hogy egy vitába keveredsz az egyik gyerekeddel, a szóváltás végén ülj le vele és társasozzatok egyet! Ahelyett, hogy elküldenéd őt a szobájába. A kialakult szituációt felhasználhatod arra, hogy növeld a frusztráció toleranciáját gyermekednek. Egyszerűbben: segít türelmet gyakorolni, tiszteletteljesebb viselkedést tanúsítani. Sokkal jobb így levezetni a stresszt, mint idegesen a szobaajtót csapkodni és duzzogni!

Szorongás, gátak leküzdése!

Segíthetsz a játékkal a szorongó, gátakkal teli gyerekednek megmutatni, hogyan kell könnyebben barátkozni, kommunikálni. Mivel a társasjátékok gördülékenységet biztosítanak az emberi kapcsolatok kiépítésében. Sokan küzdenek a másokkal folytatott beszélgetések kezdeményezésének és fenntartásának nehézségeivel. Nekik azokat a játékokat érdemes beszerezni, amelyek elősegítik a csevegést, például a kitalálós, kooperatív játékokat.

Ezek a játékok megmutatják a gyerekeknek, hogyan legyenek jó vesztesek. A kudarcot a játék elviselhetőbbé és szórakoztatóbbá teheti számukra. A célja az, hogy szándékosan játszanak szabályok szerint, és ösztönözzék őket arra, hogy használják a megküzdési készségüket és elősegítsék a rugalmasságot, amikor a dolgok nem mennek jól! A társasjáték nagyszerű módja annak, hogy kihúzd magad a mindennapi örvényből és kikapcsolódj egy kicsit!

Ha kedvet kaptál és egy a társasjátékokhoz, bármely korosztályból is vagy, bátran nézz körül az Okostojásjáték Webáruház oldalán, ahol minőségi játékok széles választéka vár!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem