Hagyományos vs. elektromos - Melyik fogkefe a jobb?

Mintha csak a kutyások és macskások között dúló évszázados csatározást látnánk, csak esetünkben a harc a fürdőszobában folyik, mert bizony máig nagy az egyet nem értés a fogmosási szokások és méginkább a fogkefék kérdéskörében.

A Szájpatika segítségével próbáltunk objektív véleményt alkotni a témával kapcsolatban. Írásunk végén persze győztest is hirdetünk, így kiderül, hogy a hagyományos- és elektromos fogkefék harcának valójában ki is a győztese.

 

A piros sarokban: a hagyományos fogkefe

 

 

Mint a legrégebben használatban lévő fogmosási technológia, a hagyományos fogkefék komoly eredményeket értek a szájápolás terén az elmúlt pár száz évben. Egyszerű használhatóságuk és könnyű beszerezhetőségük miatt máig a legnépszerűbb fogmosási eszköznek számítanak.

A legtöbb ilyen fogkefe ergonomikusan kialakított nyéllel és fejlett sörterendszerrel rendelkezik. Manapság is szívesen választják ezt a típust elérhető ára miatt, vagy csak egyszerű megszokásból. Persze az előnyök mellett hátránya is van, hiszen csekély a tisztítási hatékonysága a modern elektromos- és szónikus fogkefékhez képest, míg a gyakori cserélgetés miatt nagyjából 12x annyi szemetet termelünk használatával, mint az előbb említett két típus esetében.

Hogy meddig lesz még egyértelműen piacvezető a hagyományos fogkefe, azt nem lehet tudni, ám abban biztosak vagyunk, hogy a technológia szélsebes fejlődése fel fogja emészteni ezt a pár százéves eszközt.

 

A kék sarokban: az elektromos fogkefe

 

 

Az elektromos fogkefék a 1900-as évek derekán kezdték el bontogatni szárnyaikat, amely olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy mára már meghatározó szereplője lett a modern szájápolásnak. Mégis sokan óckodnak használatuktól, ami kifejezetten furcsának mondható, hiszen ezt a hagyományos fogkefe megszokottságán kívül nem sok minden indokolja.

Előnyei megkérdőjelezhetetlenek, tisztítási hatékonysága akár 100%-al is jobb lehet, mint hagyományos társának, míg használata kevesebb időt és izommunkát vesz igénybe. Persze a környezetre gyakorolt hatását nagy vita övezi, hiszen míg szeméttermelés szempontjából jóval hagyományos társa felett áll, áramfelhasználása miatt mégis környezetszennyezőbben k tartják.

A jövő egyértelműen az elektromos fogkeféké, mivel segítségükkel olyan tisztítási hatékonyság érhető el, amely hagyományos fogkefe használatával csupán álom lehet.

 

Végeredmény: az elektromos fogkefe győz, kiütéssel

 

 

Az általunk említett specifikációk figyelembevételével az összecsapás győztese nem is lehetne más, mint az elektromos fogkefe. Bár elektromos áramfelhasználása teher bolygónknak, ám a technológia fejlődésével ez egyre elenyészőbb hátrány lesz, míg hatékonysága és hatásfoka mérföldekkel hagyja maga mögött a hagyományos fogkefét.

 

Ha Te is szeretnél a győztes csapat tagja lenni és fontos számodra a szájhigiénia, válassz magadnak egyet a Szájpatika nagyszerű elektromos fogkeféi közül!

Ha pedig olvasnál még valami izgalmasat, akkor irány az OP Story blog oldala!

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.