Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Gluténmentes étkezés olcsón

A gluténmentes étkezés az elején úgy tűnhet, hogy drágább lehetőség, mivel ezek a  termékek általában magasabb áron vásárolhatók meg. Ebben a cikkemben az olcsó gluténmentes étkezésről írok, és ehhez segítségemre lesz a gluténmenteslisztek.hu weboldala, ahol beszerezheted a fontos alapanyagokat magadnak. Cikkemmel adok néhány tippet, arra, hogyan tudod gluténmentes étkezésed költséghatékonyan megoldani.

A gluténmentes alapanyagok, például a gyümölcsök, zöldségek, húsok és halak általában nem kerülnek többe, mint a glutént tartalmazó társaik. Koncentrálj ezekre az alapanyagokra, és készítsd el saját ételeidet otthon. Így elkerülheted a drágább előrecsomagolt gluténmentes termékeket. A rizs, burgonya és hüvelyesek, mint a bab, vagy lencse is olcsóbb gluténmentes alapanyagok, amelyekkel változatos és tápláló ételeket készíthetsz. Ezeket nagyon könnyen beillesztheted az étrendedbe, és gazdag forrásai a szénhidrátoknak és fehérjéknek. Például, ha nagyobb adagokat főzöl egyszerre, az is segíthet csökkenteni az ételköltségeket. Fagyaszd le a felesleget későbbre, és máskor fel tudod használni. Így még az idődön is spórolhatsz, nem beszélve a pénztárcádról is. 

Vásárláshoz keress helyi piacokat, ahol sokkal olcsóbban beszerezheted a friss hozzávalókat. Léteznek olyan helyek, ahol gluténmentes termékek is kedvezőbb áron kaphatóak. Összehasónlítás céljából érdemes különböző üzletekben és webáruházakban is körülnézni, mint például a gluténmenteslisztek.hu weboldala. Sok olyan gluténmentes termék, mint például a kenyerek, sütemények vagy pékáruk, otthon is elkészíthetők. Ehhez szükséged lehet gluténmentes lisztekre is, mint például a rizs-, kukorica- vagy mandulalisztre, burgonyalisztre, általában keverten. A lisztkeverékek biztosítják a megfelelő textúrát és szerkezetet a kenyérben. A gluténmentes élesztő vagy sütőpor segít a pékáru megemelkedésében, és a tészta megfelelő struktúrájának kialakításában. Kötőanyagként a xantángumi alkalmazható, de más alternatívák is elérhetők, mint a guargumi vagy lenmagliszt. A tojás hozzájárulhat a gluténmentes kenyér szerkezetéhez és tartósságához, de különböző tojáspótlók is használhatóak helyette. A kenyérfélék ízének és állagának javítása érdekében zsiradékot vagy olajat is hozzáadhatunk a recepthez. Ez lehet olivaolaj, kókuszzsír vagy vaj. Ezek  használata segít a kenyerünk puhaságának és nedvességének megőrzésében. 

Tehát kutakodni, érdeklődni kell, és te is megtalálod az olcsóbb lehetőségeket, ha a gluténmentes étkezést választod.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem