Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Tippek otthoni növényi tejpótló készítéséhez

Ma már egyre többen szoknak át a növényi tejpótló készítményekre és persze ezt szeretnék már otthon is elkészíteni maguknak. Cikkemben szeretnék tanácsot adni, hogyan érdemes neki ugrani az otthoni tejpótló italok gyártására. Sokan váltanak életmódot a rengeteg allergiás rekciónak, különböző betegségeknek és az elhízásoknak köszönhetően. Partnercégünk, a vegital.hu weboldalával segítséget ad ahhoz, hogy otthonodban te is tudjál ilyen termékeket készíteni. Különböző Tejmentes italkészítők és alapanyagok várnak rád az online üzletben. Most szeretnék néhány tippet adni nektek, az otthoni növényi tejpótló készítéséhez.

Először is nézzük, milyen alapvető hozzávalókat kell begyűjtenünk. Kezdéshez szükségünk lesz egy növényi alapanyagra, ez lehet mandula, dió, rízs, szója, vagy akár zab, de még számos növény  jöhet számításba, ezen kívül pedig még vízre lesz szükség. Tudnod kell, hogy a hozzávalók minősége igen hatással lesz a az elkészült növényi tej ízére és textúrájára, ezért mindenképpen a legjobb minőségű alapanyagokat kell választanod. A kiválasztott anyagot, előző este kell beáztatni, természetesen ha ez lehetséges. Az áztatás elősegíti a növényi anyagok megduzzadását, ami a turmixolás és a szűrés során simább tejet eredményez majd. Az áztatott alapanyagokat összekell turmixolni vízzel. Általában 1 csésze alapanyagra 3-4 csésze vízet használjunk, de ez persze változhat az ízlésünktől függően. Bátran kell kisérletezni az arányokkal, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes ízformát. Addig kell turmixolni a keverékünket, amíg teljesen sima nem lesz. Ehhez használható turmixgép vagy egy erősebb mixer is. Ha édesíteni szeretnéd a növényi készítményedet, most kell megtenned, ez lehet datolya, méz vagy édesítőszer hozzáadása.

A turmixolt keveréket eztán, át kell szűrni egy finom szűrőn, vagy gézzsákon, hogy eltávolítsuk az esetleges darabos részeket. A kapott folyadék lesz a növényi tejünk, a leszűrt szilárdabb darabokat pedig eldobhatjuk vagy akár más receptekhez is felhasználhatjuk, akár egy finom süteményben. Az alapíze feldobható, érdemes kisérleteket folytatni, különböző ízesítőkkel fokozni. Nagyon finom hozzá a vaniliakivonat, fahéj, kakaópor vagy mogyoróvaj, saját ízvilágunknak megfelelően. Ha elkészült az ital, hűtsd le, és mindenképpen használd fel néhány napon belül. A növényi tejek általában nem valami tartósak, ezért fontos időben elfogyasztani. 

Ezek tehát az alapvető fontosabb lépések, ha otthon szeretnéd legyártani a növényi tejpótló italodat. Keresd fel hozzá a vegital.hu weboldalát és szerezd be a hozzávalókat. Jó egészséget kívánok minden olvasómnak!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem