Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Fogszabályzód van? Így ápold a fogaidat.

Napjainkban nagyon sok esztétikai rendellenesség, fogászati probléma orvosolható könnyen különböző fogszabályozó készülék segítségével. Ma már többféle, modern változata létezik a készülékeknek. Leggyakrabban használt készülék a porcelánból készült, ami teljes mértékig igazodik fogunk színéhez, amit nehéz észrevenni. Ezen kívül már létezik belső fogszabályzó készülék is, a hagyományos fém, valamint a kivehető készülékek, főleg az éjszakaiak is nagyon népszerűek. A fogszabályzók modernizálásának, fejlődésének köszönhetően már nem csak a tinédzser gyermekeknél alkalmaznak, hanem a fiatal felnőttek, középkorú felnőttek is bátran bele kezdhetnek. Éppen olyan hatásosnak bizonyult, mint fiatal korban. Aki fogszabályzó viselésre adja a fejét, egészen biztosan megtalálja stílusának, életkorának, fogazatához legjobban illő készüléket. Cikkünkben a Szájpatika webshopjának segítségével szeretnénk Nektek tippeket nyújtani arra az esetre, ha készüléket viseltek, a helyes fogmosási szokások elsajátítása érdekében.

Ha fogszabályozó készüléket használsz, akkor különösen nagy gondot kell fordítani fogaid ápolására. Mivel a komplett készülék drótokból, erősítő szálakból és gumigyűrűkből állnak, így ezek jelentősen megnehezítik a fogak ápolását, mivel ezek mind a fogakra vannak rögzítve. Így ha nem megfelelő a szájápolás akkor ételmaradékok, lepedékek és fogkő ragad be a készülék elemei közé.

Az elsődleges és legfontosabb szabály, hogy minden étkezés után célszerű fogat mosni fluorid tartalmú fogkrémmel, hogy ne maradjon ételmaradék a készülékben. A lehető legjobb választás, ha ezeket a műveleteket speciálisan kifejlesztett, egycsomós fogkefével végezzük el. Az ételmaradékokat magából a készülékből orthodontic fogkefe segítségével a legkönnyebb kitisztítani. A műanyag fogtükör segítségével nagyon könnyen észre lehet venni a plakkokat, lepedékeket a fogon, hozzájárul a hatékonyabb fogápoláshoz, rendkívül könnyen le lehet ellenőrizni fogmosásunkat. A fogmosást érdemes kiegészíteni fogselyem használatával is. Általa nagyon könnyen tisztán tartható a fogak közti rész, és a készülék melletti rész is. Nem árt, ha használunk mellé antibakteriális szájvizet a fogmosás utolsó műveletenként.  Fontos tudni, ha kimaradnak az étkezések utáni fogápolási műveletek, akkor a fogszabályzón, valamint a fogakon látszódni fognak az étel maradékok, nemcsak szuvasodást okoz, hanem nagyon kellemetlen látványt is nyújt. Amihez sajnos rossz lehellet is társulni fog. Ha olyan helyen tartózkodsz, ahol nincs lehetőség fogmosásra, akkor célszerű vízzel öblíteni a szájüreget étkezések után. Nagyon fontos tudni még, hogy fogfehérítős fogkrémet a készülék hordási ideje alatt tilos használni. Ugyanis foltokat hagy majd a fogakon miután lekerült a fogszabályzó.

Amennyiben fogszabályozó készülékkel rendelkezel és szükséged van fogápoló felszerelésre, akkor látogass el a szájpatika.hu webshopjába és szerezz be minden szájápoláshoz szükséges terméket.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem