Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ezt árulja el a gyermek személyiségéről a kedvenc mesefigurája!

Mindannyian tudjuk és érezzük is, magunk köré csak olyan embereket, eszközöket engedünk közel, akik, amik hasonló tulajdonságúak, mint mi magunk. Ez kielégíti lelkünket és nyugtató hatással lehet ránk, mivel tudjuk nem vagyunk egyedül a világban. A gyermekek abban különböznek a felnőttektől, hogy ők képesek egy bizonyos élettelen dologban is meglátni önmagukat, úgymond vizualizálnak, ez lehet egy mesefigura, vagy akár egy számítógép játék karaktere is. Tudnunk kell, hogy nappal könnyebben elvannak, mert lekötik magukat különböző játékokkal, dolgokkal, viszont ha eljön az este és elérkezik az ágyba bújás ideje, egyedül magányosnak érezhetik magukat. Ennek kiküszöbölésére lehet megoldás, ha olyan ágyneműjük van, ami visszatükrözi jellemüket. A gyerek-agynemu.hu weboldalán sokféle figurával díszített ágyneműt találunk, kedvünkre válogathatunk belőlük a különböző mesefigurák közül lányoknak, fiuknak egyaránt.

A kisgyermekek még keresik önmagukat, viszont segíthetünk nekik ebben úgy, hogy megengedjük, közelebb kerüljenek bizonyos dolgokhoz. Ezért nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek, és felnőtt korukra is lelkük megerősödik.

Ha jól megfigyeljük őket abban, milyen tárgyakhoz is vonzódnak jobban, akkor észre fogjuk venni a karakterek ugyan úgy viselkednek mint ők. Például ha a Micimackó a slágere, egy kiegyensúlyozott, béketűrő, szeretettel teli emberke. A Tigris ismertetőjele, a felületes, szeleburdiság, aki időnként elég meggondolatlan lehet. A Spongyabob kedvencei, igen naivak, hiszékenyek, őket minden irányból lehet manipulálni. Vannak gyermekek, akik a verekedő, megbízhatatlan figurákhoz vonzódnak, ez bizony azt jelzi pszichológusok szemszögéből nézve is, hogy nyugtalan, feszült élete lehet. 

Gyermekeink két különböző csoportra használják kedvenceiket. Az egyik gyógyítja őket, a másik  pedig egy erős érzelmi biztosságot adhat nekik. 

Ilyen helyzet lehet az elalváshoz nélkülözhetetlen eszközük. Ha összebújnak egy kis szőrmókkal, úgy érezhetik vigyáznak rájuk, ezzel megkönnyebbül az elalvásuk és pihentebben, energikusabban  is kelhetnek másnap reggel. Ha például egy idegen helyre kell menniük, az félelemmel töltheti el őket, jól jön egy kedves kísérő társ, akiben a védelmet látják. A kikapcsolódásukban is szükségük van olyan játékfigurákra, amik mellett társaságban érezhetik magukat. Amikor már szerepjátékra használják ezeket a figurákat, az segít nekik megérteni egy-egy élethelyzetüket, napi történéseket, könnyebben dolgozzák fel az életben történt eseményeket. Megfigyelhető, hogy szeretik bele vinni játékaikba, a szüleiktől kapott, intéseket, szabályokat, ami abban segít nekik, jobban rögzüljenek bennük is. A fantáziajátékok sokat segítenek nekik bele szokni az élethelyzetekbe. 

Amikor ragaszkodnak valami mesefigurához, megtanulnak őszintén szeretni, megóvni önmagukat és társaikat is. Ha éppen nincs akivel társalogjanak, kedvencükben mindig megtalálják az igazi beszélgető barátot. Vizsgálatok mutatták ki, hogy a gyerekek legtöbbje az érzelmi biztonságot keresi, ezért érdemes őket nagyon megfigyelni és álmukat egy kedves, színes ágyneművel édesíteni, hiszen sajnos nem tudunk mindig mellettük lenni. Ne felejtsük el, bár nagyon szeretnek játszani, de a kedvenc figurájuk igazi társaik lehetnek, akiket szinte élőnek érezhetnek maguk mellett.

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem