Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ezért fontos hogy hidratáljunk a melegben

Az egészséges táplálkozáshoz, életmódhoz a megfelelő mennyiségű és minőségű rendszeres folyadékbevitel elengedhetetlen. De vajon mit is jelent a megfelelő? Ilyen kérdésekben jelenthet választ a vizetiszom.hu oldala, ahol igényeink szerint rengeteg víztisztitó közül tudunk választani, amik hozzájárulnak az elegendő és egészséges víz elfogyasztásához.

Alapvető feltétele az életünknek az, hogy szervezetünk folyadékhoz jusson, ez hozzájárul szervezetében az ideális vérösszetételhez, a normális vérnyomáshoz, a megfelelő anyagcseréhez, a bőr egészségéhez, a vese megfelelő működéséhez, de még a tiszta fejhez és tudathoz is.

Fontos kiemelni, hogy nem mindegy, hogy milyen folyadékról van szó. Vannak olyanok ugyanis, amelyek vízhajtó hatásúak – például a kávé és egyes teák –, melyek esetében utánpótlásra van szükség. Más folyadékok pedig nem érnek fel azzal a kívánt hatással. A tiszta víz nullkalóriás, és a megfelelő kezelés (szűrés) által minden adaléktól, károsanyagtól mentes. 


A folyadékfogyasztás kapcsán fontos a változatosság is, napi 1-1 pohár 100 százalékos gyümölcslé, tej, kakaó, kávé, ízesített víz, limonádé is optimális. Emellett a folyadékszükségletet nem csak ivással, hanem élelmiszerekkel is beviszi szervezetbe: a magas víztartalmú zöldségek, gyümölcsök, a levesek változatos fogyasztása is alapja megfelelő hidratáltságának.

Az ideális mennyiségű folyadékot, amit napi szinten a szervezetünkbe kell juttatni, alapvetően az életmód és a testtömeg határozza meg. Ez azt jelenti, hogy egy aktív életet élő ember testtömegének megfelelően napi 1 liter/20 kg vizet kellene elfogyasztania, a passzív életet élőnek is legalább ⅔ liter/ 20 kg vizet. Fontos a rendszeres bevitel, tehát az, hogy ne egyszerre igyon sokat az ember, pótolva a több órás hiányt. Rendszeresen, poharanként igyuk meg a vizet, és ne várjuk meg, míg szomjasok leszünk. 

Bár a csapvíz alapvetően tiszta és iható, a vezetékektől és a víz kezelésének módjától függően nagyon sok káros anyag lehet benne. Logikusnak tűnik tehát, hogy ásványvizet igyon a család, itt viszont érdemes kiszámolni, hogy egy 3-4 fős háztatásban a fejenként napi 2-3 liter mennyi ásványvíz hazahordásával, és mennyi szeméttel jár! A költségekről nem is beszélve.


Ezzel szemben egy víztisztító készülék fenntartásának évi költsége típustól és hatékonyságtól függően, mindössze 5.000 - 30.000 forint, és amellett, hogy javíthatja az otthonában felhasznált ivó- és fürdővíz minőségét, nem kever sem vegyszert, sem mikro műanyagot a vízbe, sőt akár még a háztartási gépek élettartamát is jelentősen javíthatja, mert egyes típusok még a vízkövesedést is lecsökkentik.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem