Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ezekre figyelj mielőtt edzeni kezdesz!

Rendszeresen sportolni, vagy az edzésbe belekezdeni soha nem egyszerű feladat, különösen akkor ha valaki előtte sosem sportolt, vagy esetleg súlyfelesleggel küzd. Az edzőterem gondolata, vagy az edzések nehézsége a legtöbb ember számára ijesztő lehet. De megéri befektetni az energiát, és az időt mert napjainkban sajnos népbetegségnek számítanak a szív-és érrendszeri problémák, többek közt a magas vérnyomás is. Néhány fontos életmódbeli változtatásokkal, mint például az egészséges táplálkozás, és a rendszeres testmozgás, csökkenteni lehet ezeknek a betegségeknek a kockázatát. Napi rendszerességű testmozgás (legalább 30 perc) csúcsformában tartja a szívet, és az ereket. Anyagcserét gyorsítja, segít megelőzni az elhízást, vagy elhízás esetén segít a fogyásban, segítséget nyújt a magas vérnyomás megakadályozásában, segít megelőzni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását.

szerszamwebaruhaz sulyzo

A fejedben már megszületett a gondolat, hogy szeretnél valamit rendszeresen sportolni? Szeretnél gyakran testmozgást végezni egészséged megőrzésének érdekében, de nem tudod hogy hogyan kezdj hozzá? Akkor cikkünk most NEKED szól. A szerszamwebaruhaz.com webshopjának segítségével most összegyűjtöttük számodra a legfontosabb tudnivalókat.

Hogyan kezdjem el a sportolást, edzést?

Az első és legfontosabb szabály, hogy le kell győznöd önmagad, és a kifogásaidat, hogy miért nincs idő a sportolásra. Ha ez sikerült, akkor célokat kell kitűzni, hetente hány edzés legyen, meg kell találni azt a mozgásformát, amiben örömödet leled, ami feltölt. Ízületeid védelmében olyan mozgásformát válassz, ami kevésbé megterhelő számodra. Kezdetnek egy hosszabb séta, túrázás szép helyeken, kocogás, görkorcsolyázás, biciklizés, kezdő jóga, úszás remek választás lehet. Az internet telis tele van otthon végezhető torna, és jóga gyakorlatokkal, ha nem szeretnél edzőterembe menni.

Amennyiben sikerült az alapokat elsajátítani, van egy alap fizikumod, állóképességed úgy bátran próbálj ki különböző csoportos mozgásokat is, legyen az pilates, zumba, vagy spinning, ha inkább szívesen sportolnál egyedül segítséggel akkor kérd személyi edzők segítségét.

szerszamwebaruhaz bicikli

Hasznos tanácsok az edzéshez

Az új szokások, a rendszeres mozgás beillesztése napjaidba nem lesz egyszerű feladat. Időbe telik, amíg sikerül bele illeszteni napjaidba, napjaidat beosztani. Az edzéseket illetően fokozatosan kell emelni intenzitását. Kezd nagyon egyszerű gyakorlatokkal, a sérülés elkerülése érdekében. Az ízületeket, a testet fokozatosan kell hozzászoktatni a terheléshez.

Az edzések előtt mindig be kell melegíteni, majd az edzés végeztével levezetést kell tartani, ezzel elkerülhető a következő napokban kialakult intenzív izomláz is. A fittségi szintednek megfelelő eszközöket, súlyokat, gépeket használj, a túlterhelés balesethez, le sérüléshez vezethet. Sportolás közben főleg, de előtte is- utána is rengeteg vizet kell fogyasztani. Szerezz be edzős ruhákat, amik kényelmesek, jól vezetik a hőt, és remekül szellőznek. A kényelmes sportcipő, futócipő sem elhanyagolható tényező. A bőséges folyadékfogyasztás mellett a megfelelő étrend bevezetése is fontos feladat. Egyenlő arányban kell fogyasztani szénhidrátot, zsírt, legnagyobb százalékban fehérjében gazdag ételeket. Egy tartalmas edzést követően bátran rágcsálj egészséges nassolnivalókat, zöldségekből/gyümölcsökből készült turmixokat. A szervezeted meg fogja hálálni neked ezeket.

Ahhoz, hogy energikusak, fittek legyetek érdemes táplálék kiegészítő vitaminokat beszerezni, és rendszeresen fogyasztani az edzés kiegészítéseként.

Ha hasznosnak találtad cikkünket és megjött a kedved egy kis sportoláshoz, vagy szeretnéd ha napjaidban jelen lenne, akkor kezdj bele még ma! Ha szeretnél kiegészítőket vásárolni az edzéshez, mozgáshoz akkor látogass el a Szerszám Webáruház webshopjában ahol széles választékban vásárolhatsz sportoláshoz szükséges kiegészítőket.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem