Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ezeket szerezzük be télre a kisállatainknak

Napjainkban a kutya és macskatartás a második leggyakoribb hobbink. Főleg a kutyák esetében fontos észben tartani, hogy bármekkora is legyen a lakásunk, házunk, kutyáink számára biztosítani kell a mozgást a szabadtéren. Különösen akkor, ha városban panel lakásban együtt élünk velük. Téli időszakban éppen úgy, mint nyáron vagy tavasszal többször kell naponta ki vinnünk kutyánkat a szokásos sétálásokra. El kell fogadni a tényt, hogy a kutyáknak egy hideg, téli, fagyos, esős napon éppen olyan fontos a mozgás, séta mint egy meleg, nyárias napon. Cikkünben a Józsapet webshopjának segítségével összegyűjtöttük, hogy a kutyáknak milyen téli kiegészítőkre lesz szüksége, ahhoz hogy ezeken a borongós, hideg, fagyos napokon kedvencünk is jól érezze magát.

jozsapet_kutya

Kutyakabát, esőkabát

Arról, hogy egy kutyának szüksége van-e kabátra télen, minden ember másképpen vélekedik. A kabát kiválasztásánál az elsődleges, amit figyelembe kell venni, hogy milyen fajta kutyusunk van, rövid vagy hosszú bundája van, mennyire fázós, illetve mennyi időt tölt majd kint a hidegben. Hosszabb szőrű kutyák esetében kimondottan hasznos a kabát, esőkabát viselése. Így megóvja a bundáját a teljes elázástól. Amennyiben szívesen túrázunk a téli napokon is kutyánkkal együtt, s a hőmérséklet 0 fok alatt van, akkor szintén indokolt lehet a kabát használata. Főleg akkor, ha túránk huzamosabb ideig tart, pár órán keresztül. Általa kutyánk nem fog fázni, szőre nem nedvesedik át.  Ízület gyulladásos betegségben szenvedő kutyák a hideg időben rosszabbul vannak, sántíthatnak vagy mereven sétálhatnak. Ilyenkor nem árt, ha a kabát által kapnak egy kis extra védelmet, ami jelentősen javíthatja közérzetüket.

Kutyacipő

Nagyon sok gazdi gondolja úgy, hogy kabátot még csak-csak ad kis kutyájára a hidegebb napokon, viszont a cipőket túlzásnak érezheti. Azt érdemes figyelembe venni, hogy vannak olyan kutya típusok akik kimondottan fázósak, mancsuk pedig különösen érzékeny. Az utóbbi esetben nagyon kellemetlen lehet számukra a talajjal való érintkezés, különösen -10 Celsius Fok alatt. Ezek tudatában bátran kijelenthető, hogy egy kutya cipő nagyon hasznos kiegészítő lehet számukra. Ha nincs fagy még, nincsen nagy hideg akkor nem fontos kutya cipőket adni kis tappancsaikra. Ám ha mínusz 5 fok alá esik a hőmérséklet, akkor a hóban sétálva a kutyák tappancsán, a szőrben lábujjai között bele tapadhatnak apró hógolyók. Ha ezt nem vesszük észre időben, akkor ezek a gombócok megfagynak jéggé, s így fájdalmas sérülést okozhatnak. Egy ilyen fagyos, havas sétakor fontos lenne megelőzni ezt a sérülést cipők biztosításával.

jozsapet_kutyazokni

Amikor a járdák, utak jegesek sóval szórják le, hogy ne legyen balesetveszélyes a gyalogos közlekedés. Nem is gondolnánk, hogy ezek a kémiai anyagok ahogy olvadnak el rá kerülnek állatunk tappancsára, onnan már könnyen le is tudja nyalogatni. Így ezek a sós kémiai anyagok bekerülnek szervezetébe, ami veszélyt jelenthet számukra. Különösen akkor ha fagyállóba lépnének, és azt nyalogatnák utána le. Akár egy jeges úton való játék esetében is ezek a kis cipőcskék megvédik puha kis tappancsaikat a sebesedéstől, apró sérülések megszerzésétől. Ezek tudatában, ha le tettük voksunkat a kutya cipők beszerzése mellett, akkor az első szempont amit figyelembe kell venni, az a kényelem. Ne legyen szűk a számukra, ne szorítsa mancsaikat, így nem korlátozza őket a szaladgálásban és játékban. Amennyiben kutyusunk nem fogadja el ezeket a hasznos kiegészítőket, ne erőltessük. Ilyenkor minden kint töltött játék után alaposan mossuk át langyos vízzel talpaikat majd szárítsuk meg. A fürdetést követően érdemes bekenni mancsápoló géllel kis talpaikat.

Amennyiben van kisállatod, tudatos és gondos vagy, akkor látogass el a jozsapet.hu webshopjába, ahol minden szükséges kiegészítőt megtalálsz számukra a téli hónapok átvészelésére.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem