Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Ezek a növények mutatnak jól együtt a kertben

Gyakran elhanyagolod a kerted ősszel és télen? Fogadd meg, hogy idén ezen változtatsz, hiszen a megfelelő őszi növények kiválasztásával frissé és színessé varázsolhatod kinti világodat, még akkor is, ha a hőmérséklet csökken.

Szeptember valójában kiváló időt biztosít a növények ültetéséhez, párás, forró nyár után a levegő hőmérséklete hűvösebb, enyhébb, mind a növények, mind a kertész számára. A talaj még mindig elég meleg ahhoz, hogy a gyökerek növekedjenek. Az őszi záporok bőségesek, a kártevők és betegségek ilyenkor már háttérbe szorulnak. Az ősz a tökéletes alkalom a virághagymák, évelők, fák és cserjék ültetésére, mielőtt a tél beáll. Fontosnak tartjuk, hogy ősszel is rendezett kerttel büszkélkedhessünk és összhangban legyenek növényeink, hisz „rend a lelke mindennek,” szokták mondani. A MeDézs Webáruházzal közösen összegyűjtöttünk néhány növény típust mellyel harmóniába hozhatod a kertet.

medezs tulipán

Tavaszi hagymásnövények

A jövőre mindig gondolni kell, így ha ügyes vagy felkészülsz a tavaszi virágzásra már szeptemberben. Minden tavasszal virágzó hagymás növénynek, mint például a jácintnak és tulipánnak hideg időre van szüksége a virágzáshoz, ezért ősszel kell elültetned őket, még akkor is, ha a következő tavaszig nem gyönyörködhetsz színeikben. Kiválaszthatod a számodra megfelelő színeket, magasságot és virágzási időt, a fajok széles választékának köszönhetően. Ha vidéken laksz és kerítés híján időnként betéved egy-egy nyuszi vagy őzike ezeket a növényeket nem fogják megrágcsálni. Az őszirózsák, -kikericsek és –krókuszok a nyár végén és ősszel virágoznak, így a késő őszi időszakban színt hoznak a komor, elmosódott nappalokba. Élénk, világos lila, és fehér színekben pompáznak ezek a virágok. Ültesd napos, szellős helyre, hogy maximális virágzást biztosíts számukra. Együtt ültetve vidámságot csempésznek az őszi homályba.

medezs díszfű

Díszfüvek

A díszfüvek a kertek számára a hosszan tartó formát és páratlan színek kombinációját kínálják, légies megjelenéssel, bájjal és mozgással együtt. A vonzó lombozat mellett sok díszfű nyáron virágot visel, amely hónapokig is kitart. Nagyszerűen társíthatók sok más növényhez, javítva a kert összképét. Kontrasztos formában és lombozattal, jól passzolnak a kis kerti tavakhoz és az apró színes virágokhoz. A legjobb hely számára a termékeny talaj, napos vagy részben árnyékos helyen. Egyes dísz füvek tolerálják az aszályt, míg néhányuknak nedvességre van szüksége, mely nem szárad ki.  A lombhullató fű ősszel elpusztul, de még hónapokig megőrzi formáját és szerkezetét, néha még télen is.

medezs fa

Fák és cserjék

Miután az időjárás lehűl a nyár után, de a talaj még mindig elég meleg a gyökér fejlődéséhez, ez a tökéletes alkalom a fák és cserjék ültetésére. Mindig ültessünk fákat és cserjéket a természetes talajvonalaikon, Jól öntözd őket, amíg a talaj meg nem fagy, így megindul a növekedés a téli álom előtt. Például a juharfák kiváló fókuszpontot jelentenek a kertben, különösen ősszel, amikor leveleik lélegzetelállító árnyalatú vörös, bíbor, narancs vagy sárga színben pompáznak. Sok juhar lassan növekszik, így kiváló választás egy kis kertekbe is. Termesztheted őket szabadon álló példányként, egy határ részeként vagy egy nagy tartályban is. A legfontosabb dolog, hogy védett pozíciót biztosítsunk nekik. Nemcsak az északi és keleti széltől, hanem a fagyoktól is meg kell védeni őket. Szükség esetén télen gyapjúval fedjük le őket. A juharok a legtöbb talajt tolerálják, kivéve a nagyon nehéz agyagot.

Az ősz kiváló alkalom a gyümölcsfák telepítésére is, hagyományokhoz híven a lombhullatástól az első fagyokig tartó időszakban ültetik előket. Ekkor tájt kevésbé viseli meg őket a helyváltoztatás, és könnyebben regenerálódnak, ha szállítás vagy mozgatásközben megsérül a gyökérzetük, így ha ügyetlenebb vagy és kezdő, nem teszed egyből tönkre a növényt. Sok faj közül válogathatsz kényed, kedved szerint. Tavasszal gyönyörű apró virágokkal színezi meg a tájat, nyárelején pedig mézédes, lédús gyümölcseit élvezheted a teraszon ücsörögve. 

medezs díszcserje

Örökzöld díszcserjék egészévben a zöld 50 árnyalatában tündökölnek kertedben. Nagyobb és kisebb fajok telepítésével egy alapot adhatsz a kertednek, hiszen bármely meglévő vagy tervezett virághoz és fához kiválóan passzolnak. Télen a szikrázó hóval megidézik az alpesi vidék hófedte lankáit, nyári forróságban pedig a túlélés jelképei.

Jövő tavasszal az idén telepített növényeid erősebbek lesznek és gyönyörű színekbe öltöztetik kerted. Viszont, ha te más összeállítással ültetnél növényeket kertedbe, a MeDézs  Webáruház honlapján szabadon válogathatsz a növény típusok és fajok között.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem