Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ezek a lábproblémák gyakoribbak mint gondolnád!

A lábproblémák felett gyakran eltekintünk, ilyenkor sokszor azt gondoljuk, hogy csak sokat erőltettük mostanában a lábunkat és nem pihentettük eleget. De lehet, hogy a hosszú ideje fennálló lábfájdalom mögött komolyabb problémák állnak. Ha a cikk elolvasása után a tünetek közül bármelyikre magadra ismersz, akkor érdemes ellátogatnod a bukkosmed.hu oldalra, ahol minden ilyen problémádra megoldást találsz!

Az egyik legelterjedtebb lábfprobléma-a boltozatos láb. Ilyenkor a láb­közép alig vagy egyáltalán nem érinti a talajt, emiatt a testsúly a sarokra és az elő­láb­ra terhelődik. Sok esetben bütyök és kalapácsujj társulhat hozzá, ráadásul a láb sokkal instabilabb, könnyebben sérül a boka. Emiatt a láb állandóan egyensúlyozik, és így könnyebben el is fárad. A fájdalom leginkább a lábfej ívének legmagasabb pontján és a talp elülső részén keletkezik.

Sajnos, ez nem egy olyan probléma, amit teljesen lehet orvosolni. De ha időben odafigyelsz rá, akkor elkerülhető a műtét, ami a sokáig elhúzott esetekben szükséges. Hogy elkerülhesd a műtétet fontos, hogy időben beszerezz egy megfelelő lábbelit, és az ezt kiegészítő egyedi talpbetét segítségével mérsékelheted a fájdalmat. Ez egy örökletes betegség, ezért, ha a családban többször is előfordult, akkor érdemes minél hamarabb kivizsgáltatni, még akkor is, ha most még nem érzed, hogy fájna a talpad.  Ezzel könnyedén elkerülhető a talpfájdalom, hosszútávon pedig a műtét.

A következő ilyen ok lehet a bütyök. Az elsődleges kiváltó oka, hogy a harántboltozat lesüllyed, a lábfej szétterül, emiatt az első és második lábközépcsont eltávolodik egymástól. A harántboltozat süllyedése miatt az láb a három helyett, két ponton fekszik fel a talajra.

Ez a bizonytalan talajfogás a lábszár és combizmok korai kifáradását okozza, a járás nem olyan rugalmas és könnyed a boltozat hiánya miatt. A láb szétterül, a lábközépcsontok legyezőszerűen eltávolodnak egymástól. Így a kialakult bütyök mellett, sokszor a kalapácsujj is kialakul. A bütyök kialakulását elősegíti a szűk, lábujjakat összeszorító, a túl magas sarkú cipő, továbbá öröklődik is.

A tyúkszem lényegében egy bőrkeményedés, amely a láb túlterhelt, túlzottan igénybe vett részein alakul ki, mivel a bőr vastagabb hámréteg képzésével védekezik az ismétlődő nyomás és dörzsölés ellen, amik az idegvégződéseket nyomják, aminek az az eredménye, hogy nyomásra és ütésre éles fájdalmat okoz.

Általában a láb statikai problémái, de leggyakrabban a rossz lábbeli okozza. Ilyenkor érdemes ellátogatni egy pedikűröshöz, de ha magunk szeretnénk megoldani a problémát, akkor egy reszelő vagy bőrgyalu segítségével saját magunknak is eltávolíthatjuk. Viszont fontos, hogy ha súlyosabb a probléma, akkor mindenképp bízzuk magunkat egy szakemberre! Egyedi talpbetét­tel még a legmakacsabb tyúkszem­től is megszabadulhatunk, mivel a talpbetét, helyreállítva a láb megbomlott egyensúlyát, mentesíti a nyomás alól a túlterhelt részeket.

Látjuk, hogy nagyon fontos, hogy időben kapjunk segítséget, hogy a későbbiekben ne jelentsen nagy problémát a lábfájdalom! A bukkosmed.hu oldalon rengeteg talpbetét közül tudsz választani, amik akár éveken át tartó kínzó fájdalomtól szabadíthatnak meg.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem