Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Erre az 5 dologra figyelj szőnyeg vásárlásakor

Felfeslett és koszos shaggy szőnyeg? Szakadt és poros perzsa szőnyeg? A legtöbb esetben, ha ilyen kárpitokkal találkozunk, azonnal keressük a felelőst, aki ilyen rossz minőségű szőnyeget hozott létre. Ám a legtöbb esetben a szőnyegek sorsa előre meg van pecsételve, hiszen valljuk be kevés olyan háztartás van, ahol a gyártó ajánlásait betartva használjuk kedvenc kárpitjainkat.

Ezen problémák elkerülhetőek, ha nem csak igényeinket vizsgáljuk meg, hanem a felhasználás módjait is. Ebben segít hiánypótló cikkünk, amelyben a Szőnyeg Raktár segítségével felvonultatunk 5 szempontot, amelyre mindenképp érdemes figyelni új szőnyegünk kiválasztásakor.

 

1. Figyelj a méretekre!

 

 

Kulcsfontosságú tényező a szőnyeg és a helyiség méreteinek aránya, amit nem ajánlott figyelmen kívül hagyni. Gondoljunk csak bele: adott egy 10 m2-es szoba, amelyben van 3 bútorunk és szeretnénk egy szép, oda illő szőnyeget, amely javít a térérzetünkön. Fontos, hogy az ilyen és ehhez hasonló helyzetekben olyan méretű szőnyeget válasszunk, amely kellő mértékben nyújtja a teret, de nem túl nagy ahhoz, hogy ne tudjon érvényesülni.

A típust és a szálhosszúságot persze az enteriőr határozza meg, ám nem árt olyan stílusra szavazni, amely nem csak nekünk, hanem környezetünknek is tetsző!

2. Válassz megfelelő szálhosszúságot!

 

 

Gondolom te is vágytál már egy kellően puha, hosszúszálú shaggy szőnyegre, amire szuper érzés csak úgy lehemperedni egy hosszú nap után. Pontosan ebből kifolyólag sokan választják a shaggyt olyan helyekre is, mint az előszoba vagy a konyha, ám ez nem feltétlenül jó megoldás…

A szőnyeg kiválasztásakor fontos, hogy figyelembe vegyük milyen helyiségbe szánjuk a „talp alá valót”, hiszen más a terhelhetősége egy előszoba szőnyegnek és egy modern shaggy szőnyegnek. Érdemes ezért a forgalmas, koszolódóbb helyekre rövid szálú, takaríthatóbb típusokat választani, míg a kevésbé forgalmas, nem kimondottan takarításigényes helyekre nyugodtan választhatjuk a hosszúszálú, shaggy szőnyegeket.

 

3. Figyelj a beszegésre!

 

 

Sok helyről lehet hallani, hogy a frissen megvásárolt szőnyeg felfeslett és oldalsó szegések hiányában szinte használhatatlanná vált. Ez sajnos elég gyakori probléma, ám érdemes kicsit visszagondolni arra, milyen szőnyeget is választottunk valójában, hiszen legtöbbször a probléma nem a szőnyeg minőségében keresendő, hanem a vásárlás felületességében.

Bizonyos szőnyegeket beszegés és levarrás nélkül árulnak, ezért kifejezetten figyeljünk arra, mit és hogyan tűntet fel a gyártó (vagy forgalmazó), így elkerülhetjük a komoly fejtöréssel jár problémákat.

 

4. Fontos a forma!

 

 

A modern szőnyeg már nem csak színében és textúrájában képes újat mutatni, hanem formájában is. Egyre több geometria formát öltő szőnyeggel találkozhatunk, sőt manapság már nem ritkák az absztrakt és játékos formavilágot követő kárpitok sem.

A kiválasztáskor figyeljünk arra, hogy a szőnyeg tükrözze a helyiség stílusát és funkcióját, de azért legyen benne kellő design és kreativitás.

 

5. Legyünk felkészülve a szőnyegtisztításra!

 

 

Bármilyen szőnyegre is esik választásunk kulcsfontosságú, hogy rendelkezzünk az adott típusnak megfelelő tisztítószerekkel és eszközökkel. A tisztaságon kívül az állagmegóvás miatt is érdemes a takarításokat rendszeresen elvégezni, persze a gyártó előírásainak megfelelően!

Célszerű tehát olyan szőnyeget választanunk, amelynek takarítására könnyedén képesek vagyunk, vagy megvan a megfelelő forrásunk ahhoz, hogy időközönként tisztítóba adhassuk, így a tisztaság és állagmegóvás mellett a szemnek is tetsző maradhat kedvenc kárpitunk.

 

Ezzel listánk végére is értünk, reméljük a következő szőnyegvásárláskor már Te is felkészült leszel és sikerül a Neked legmegfelelőbb darabot választanod!

Apropó szőnyegvásárlás, ha igazán kiváló minőségű és elérhető árú szőnyegekre vágysz, kukkants fel a Szőnyeg Raktár webáruházába, ahol több ezer szőnyeg közül válogathatsz!

Ha pedig olvasnál még hasonlóan érdekes cikkeket, irány az OP Story blog oldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem