Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Erre a 3 dologra figyelj olajcserekor

 

Az olajcsere az egyik legfontosabb karbantartás, amit elvégezhetünk, ám mégis nagyon sokan csak legyintenek, ha meghallják, hogy megint költeni kell az autóra. Jobb és célszerűbb egy befektetésként illetve állagmegőrzésként, mintsem felesleges pénzkidobásként tekinteni rá. Cikkünkben leírunk 3 tényezőt, amire mindenképp érdemes figyelni, ha eljön az olajcsere ideje.

 

 

 

Az idő és a csereperiódus

 

 

 

Ez az egyik legfontosabb együttható, amelyet sokan figyelmen kívül hagynak, vagy csak egyszerűen nem emlékeznek rá.

 

Ha általánosságban beszélünk az olajcsere ciklusáról, akkor valahol 10.000 és 35.000 km kell keresnünk a megoldást, de szerencsére nem kell rajta sokat töprengenünk, mivel a gyártók rendre feltüntetik, az autó kézikönyvében mikor ajánlják az olajcserét. Ezt az időperiódust nem csak az határozza meg, milyen típusú gépjárművet vezetünk, hanem az is hogy milyen körülmények között használjuk, és milyen igénybevételnek van kitéve szeretett négykerekű közlekedési eszközünk.

 

Szerencsére a legtöbb cég ebben is a segítségünkre siet, hiszen a már említett kiskönyvben általában feltüntetik a különböző igénybevételeknek megfelelő olajcsere periódust.

 

 

 

A körültekintő választás

 

 

 

Természetesen nagyon nem mindegy, milyen minőségű, összetételű és típusú olajat választunk autónkba. Az autógyárak megszabják, hogy az adott típusba melyik a megfelelő olaj. De itt jönvünk mi, autótulajdonosok a képbe, hiszen a végső döntést nekünk kell meghozni.

 

Érdemes jobb minőségű olajat választanunk, ami az esetek 90%-ban drágábbak a kevésbé jó minőségüekkel szemben, ám ne felejtsük el, ha gyengébb minőségű és rosszabb összetételű kenőanyagot alkalmazunk azzal akár tönkre is tehetjük az autó lelkét, még akkor is, ha betartjuk a gyártó által előírt olajcsere periódust, hiszen az az ajánlásnak megfelelő minőségű olajra vonatkozik.

 

 

 

A megfelelő lépések és a csere

 

 

 

Ha az előbb említett két dolgon már túl vagyunk, akkor jön csak a fekete leves, hiszen magától nem cserélődik ki az olaj, akármennyire is szeretnénk.

 

Sokféle praktikával és módszerrel találkozhatunk az cserét illetően, ám mi azt tapasztaltuk, hogy fontos az utánajárás és kellő mértékű jártasság mellett a precízió és a sorrend betartása, ha magunk szeretnénk megoldani a feladatot. Abban az esetben viszont, ha úgy érezzük, nem szívesen piszkoljuk be a kezünket vagy csak egészen egyszerűen nem értünk hozzá, forduljunk profi szakemberekhez és valasszuk ki a nekünk legmegfelelőbb szervizt a csere elvégzésére.

 

 

 

E 3 dolog betartásával biztos lehetsz benne, hogy jót teszel szeretett autóddal, ráadásként pedig megkíméled magad sok fejtöréstől és költséghatékony is tudsz maradni. Jó oljacserét!

 

Tetszett? Ha igen, olvasd az OP Storyt és tudj meg még több érdekességet a nagyvilágból!

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem