Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Csomagolj környezettudatosan

A környezettudatos csomagolás számos módon megvalósítható, mely segítségével csökkenthetjük a hulladékok mennyiségét és minimalizálni tudjuk a környezetre gyakorolt hatásukat. Cikkemben az ilyenfajta csomagolásról írok, amiben segítségemre lesz Partnercégünk, a bmp.hu weboldala, ahonnan beszerezheted hozzá a megfelelő csomagoló anyagokat. Itt van néhány tipp arra, hogyan tudsz környezetbarát megoldással csomagolni. 

Mindenképpen használj újrahasznosítható anyagokat, ez lehet papír, karton vagy biolebomló anyag. Meg kell győződni arról, hogy csak azt a mennyiséget használod, amire valóban szükséged van. A ragasztószalag és a tőltőanyagok használatával is érdemes meggondoltan bánni, és csökkentsük az extra csomagolórétegeket is. Ha mindenképpen szükséged van töltőanyagokra, válassz olyan lehetőségeket, amelyek szintén újrahasznosíthatók vagy természetes anyagokból készültek. De például ezek lehetnek akár papírdarabok, kukoricacsomók vagy éppen levegő, mint töltőanyag. Ha lehetséges, a felhasznált eszközök is legyenek környezetbarátiak, itt gondolok például a többször használatos műanyag dobozra, vagy táskára is. Ha elkerülhetetlenül valami okból műanyag csomagolóanyagot kell alkalmaznod, a biológiailag lebomló mellett dönts, hiszen így kevesebb ideig tarthat, míg a természetben lebomlik és kevesebb méreganyagot bocsát ki környezetére. Arra kell törekedni, minnél kisebb legyen a csomagolásod mérete, ezáltal még biztonságosabb és megfelelőbb lesz a benne lévő termék szállításához. A túl nagy csomagolás nemcsak pazarlást jelent, hanem sokkal több helyet is foglal a szállítás során, ami pedig több üzemanyag felhasználásával jár. 

Kereshetsz olyan kartondobozokat is erre a célra, melyek már korábban is használatban voltak, mert az ilyen anyagok újrahasznosítása segít csökkenteni az új csomagolóanyagok gyártásával járó környezeti terhelést. Arra is van lehetőséged, hogy visszajuttatod a megmaradt csomagoló anyagaidat az erre orientálódott cégekhez, vállalkozókhoz, újrahasznosítás céljából. Keress erről információkat, és mindenképpen élj velük, ha elérhetőek. Esetleg, ha ezt cégtulajdonosként olvasod, törekedj te is a környezet védelme érdekében arról, hogy előnyben részesísd a környezetbarát csomagolóanyagokat. Próbálj másokat is ebbe az irányba terelni, adj nekik ehhez megfelelő információkat. Hívd fel figyelmüket a családtagjaidnak, barátaidnak, kollegáidnak és ösztönözd őket is a fenntartható csomagolási gyakorlatok alkalmazására. Érdemes helyi termékeket vásárolni, amikor csak teheted, mivel ezek általában kevesebb csomagolást igényelnek és rövidebb szállítási utat tesznek meg, így lesz könyebb a környezeti kihatásuk is. 

Tehát, a környezettudatos csomagolásra törekvés fontos lépés a fenntarthatóbb jövő felé. Minden kis döntés és tevékenység bizony számít, és a tudatos csomagolás segíthet minimalizálni a hulladékot és megóvni a környezetet. Részesítsd hát te is előnyben ezt a környezetbarát módszert, ezért vásárolj csomagolóanyagot a bmp.hu weboldaláról! Védjük együtt a természetet!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem