Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért jó kikapcsolódás az olvasás?

Modern felgyorsult világunkban, rengeteg szuper elektronikai eszköz vesz minket körül az életünk minden területén, legyen szó munkáról, tanulásról vagy éppen szórakozásról. A technológia folyamatos fejlődése miatt az emberek már szívesebben kapcsolódnak ki otthonukba ezekkel az elektronikai kütyükkel, mint a telefon, tablet, xbox. Ám nemcsak ezek a szórakozási formák nyújthatnak maximális feltöltődést egy fárasztó munkanap után, hanem maga az olvasás tevékenysége is, egy remek könyv. Cikkünkben a konyvwebaruhaz.hu webshopjának segítségével szedtük össze nektek, hogy miért számít szuper kikapcsolódásnak az olvasás, és mik a pozitív hatásai a rendszeres olvasásnak. 

Az olvasás nemcsak szórakoztató, élvezetes tevékenység, hanem számos pozitív hatással is rendelkezik, sőt még új ismereteket is szerezhetünk a minket körülvevő világunkról, készségeink jelentősen fejlődnek általa. Teljes mértékig hozzájárul az egészségmegőrzéshez, és kedélyállapotunk javításához.

Kutatási eredmények bizonyítják, hogy rendszeresen olvasó embereknél, idős korukra jelentősen csökkenti, és még jobban ki tolja az időskori “butulás” szindrómáját, az Alzheimer kór kialakulását. Mivel a tevékenység mozgatja agyunkat, s így gondolkodásunkat is, ezáltal segítséget nyújt elménk fiatalon tartásában. Olvasás által az agysejtek aktívan dolgoznak, arról nem beszélve, hogy egy hosszú stresszes munka nap után óriási segítséget nyújt a kedélyállapot javításában. 

Talán az egyik legfontosabb előnye, hogy fejleszti a memóriát és szókincsünket is. Mivel a könyvek az embereket gondolkodásra késztetik, így sokkal könnyebben tudunk információkat elraktározni, megjegyzeni is. Nagyon hasznos tanulók, egyetemisták életében, mivel könnyebbé teszi a tanulási folyamatokat. Szókincs gazdagító hatásának köszönhetően segít új szavakat, kifejezések elsajátítani, ezért az eredmény egy sokkal szebb, választékosabb beszédstílus lesz, különösen a szépirodalmi és filozófia témák által. Minél több könyvet olvasunk, annál gazdagabb lesz szókincsünk. Nemcsak szókincsünket gyarapítja, hanem tudásunkat, ismereteinket a világról is, ismeretterjesztő, és tudományos könyvek által legfőképp. Az önfejlesztő üzleti és marketing könyvek világában pedig nem csak személyiséged fog változni, hanem anyagi jóléted növeléséhez is nagyban hozzájárulhatsz, amely magasabb életszínvonalat fog eredményezni. A sikeres önfejlesztés leghatékonyabb módja a rendszeres olvasás. Segítséget nyújt életed bizonyos területeinek javításában, útmutatást nyújt a helyes élet vezetéssel kapcsolatban, rossz szokások elhagyásáról, az önmegvalósításról, és a lelkibéke megtalálásáról. Érdeklődési köreinkben új ismeretekre tehetünk szert, látókörünk szélesedik, megismerhetjük a minket körülvevő országokat főbb nevezetességeit, a világ csodáit, az utazásról szóló könyvek által, nagyszerű ételeket készíthetünk s megismerhetjük a világkonyha ételeit a nagyszerű szakácskönyvek által. 

Egy fárasztó munkanap vagy munkahét után nincs is jobb kikapcsolódási lehetőség, mint bekuckózni és elmerülni a nagyszerű könyvek világában. Amikor az ember stresszes, cikáznak a negatív gondolatok a fejében, akkor az olvasás jótékony hatásának köszönhetően jelentősen csökkenteni tudjuk a stresszt. A könyvek alkalmasak arra, hogy megmozgassák fantáziánkat. A fantasy történetekről szóló könyvek izgalmasak, és elrepítenek téged egy másik világba, ahol olvasóként szinte át éled, beleéled magad a kalandos történetekbe. Az erotikus könyvek segíthetnek elfojtott vágyaidnak megélésében, segíthetnek abban, hogy fellendítsd a hálószobai eseményeket pároddal, kipróbáljatok új dolgokat. Az olvasás nem csak elménkre, memóriánkra van jótékony hatással, hanem érzelmi intelligenciánkra is. Egy kiváló szépirodalmi könyv vagy éppen egy kalandos fantasy remek lehetőséget nyújt arra, hogy beleéld magad a szereplők helyzetébe. A rendszeresen olvasó emberek személyisége így sokkal empatikusabbá, kedvesebbé válik embertársakkal szembe. Mindenkinek az életében vannak nagyon nehéz időszakok, ilyen a válás, egy szeretett személy elvesztése, esetleg munkahely elvesztése, betegség. A könyvek ezekben a vészterhes időkben is a barátaink, és segítségük által könnyebben vígasztalódhatunk, lelkünk megnyugvásra talál. 

Az olvasás egy olyan tevékenység, amely összehoz másokkal, különösen, ha gyermekünknek olvasunk, különösen este lefekvés előtt. A meseolvasásnak nagyon fontos szerepe van a fejlődő kisgyermekek életében. Nemcsak a szülő-gyermek közti kapcsolatot erősíti, hanem a tipegő kisgyermek beszédfejlődésében is óriási segítséget nyújt, szókincsüket és fantáziájukat is pozitívan befolyásolja. A gyermek mesekönyvek olvasása által, főleg ha elalvás előtt történik akkor alvásuk nyugodtabbá válik, nyugodtak lesznek és könnyen alszanak el. A korai meseolvasás a gyermekeknél nagyban meghatározzák későbbi könyvekhez álló kapcsolatát. Kutatások szerint azok a gyerekeknek, akiknek a szülők, nagyszülők rendszeresen olvasnak felnőtt korukban is az olvasás szenvedélyévé válnak. 

Ha szeretnél nagyszerű könyvek olvasásával indítani az újévet, vagy szeretnéd gyermekedet meglepni nagyszerű gyermek könyvekkel, akkor látogass el a konyvwebaruhaz.hu webshopjába és válogass széles választékban a nagyszerű termékek közül. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem