Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Az olvasás jótékony hatásai a stressz csökkentésére

Különböző tanulmányok, felmérések támasztják alá, hogy a stressz olvasás által nagy mértékben csökken. Ez a legjobb módja az idegek megnyugtatásának, még egy séta vagy zenehallgatásnál is többet ér. Szakorvosok szerint, az olvasással egy másik világba repülhetünk, mely nagyban segít az elme regenerálódásában, közben ellazítva szívünket és izmainkat. Ez tulajdonképpen szervezetünknek egy elterelő hadművelet a napi problémákról, mivel agyunk elkezd kimondottan az olvasott témára koncentrálni. A legjobb olyan témakört olvasgatni elalvás előtt, mely nyugtatólag hat lelkünkre is. Kedves Partnercégünk, a jokonyvek.hu weboldalán, sok olyan könyvet és egyéb olvasmányt találhatunk, melyek igazi kikapcsolódást adnak és kellemessé teszik az esténket, illetve nyugodt éjszakákat nyerhetünk általuk. Tulajdonképpen bármit olvashatunk, lehet az egy folyóirat, könyv, a lényeg, hogy rendszerességgel tegyük, és meglátjuk majd milyen jó hatással lesz ránk.

Sajnos mára már, talán éppen rohanó világunknak köszönhetően, igen kevesen olvasnak, pedig a statisztikai felmérések okot adnak arra, hogy mennyire fontos tevékenység kellene hogy legyen. A jelek azt mutatják, sok ember igen alábecsüli fontosságát. Régebben gyermekeink az iskolában is rendszeresen arra lettek ösztönözve hogy, olvassanak minél többet, hiszen nem csak feszültség oldásában segít, de még a szókincsünket is építi. Sok olvasással bizony könnyebben nyitunk mások felé és higgattabban, nyugodtabban tudunk konfliktust is kezelni. Mivel csökkenti a stresszt, így életünket is meghosszabbíthatjuk segítségével, nem beszélve a különböző súlyosabb betegségek kikerülését is. Hiszen agyunk rendszeres karbantartásával, erősítésével elkerülhető a demencia, vagy az alzheimer-kor. Mivel az olvasás az agy számtalan területét stimulálja, így folyamatosan edzi is azt. 

Szinte mindenki tudja, az olvasás végtelen tudást biztosít számunkra. Rengeteg ismeretre tehetünk szert, bármilyen témakörrel kapcsolatban. A sok olvasással beszédünket és írásunkat is építjük. Tudnunk kell, akár mit is olvasunk, az nagyon erősen megmozgatja agysejtjeinket. Azért is jó a stressz leküzdéséhez, mert ahogy olvasunk, a történet miatt rengeteg dolgot kell észben tartanunk, hogy követni tudjuk a témát. Ez bizony teljesen kikapcsolja agyunkat a napi terhekről, problémákról, hiszen folyamatosan használjuk a képzelőerőnket. Megállapították vizsgálatok által, amit olvasunk, azzal szinte azonosulni fogunk. Tulajdonképpen agyunk olyan régióit aktiváljuk, hogy ugyanazt érezzük, amit a könyvben a különböző karakterek átélnek. 

Tehát láthatjuk, mennyire szuper előnyei lehetnek az olvasásnak életünkre. Én is rengeteget olvasok nap mint nap, mellyel az elmémet tornáztatom. Neked is szeretettel ajánlom ezt a csodás szokást, tapasztald meg te is varázslatos erősségét és győzd le segítségével a stresszt! Társpartnercégünknél, a jokonyvek.hu oldalán, rengeteg témakört találunk, sok stílus közül válogathatsz. Az biztos, mindenki megtalálja a neki való olvasmányokat, legyen az gyermekkönyv, szépirodalom, történelem, gasztronómia, sport vagy akár építészet .


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem