Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Az egészséges szájápolás titka

Egészségünk szempontjából elengedhetetlenül fontos feladatunk a megfelelő szájhigiénia kialakítása, annak megőrzése, valamint a fogak ápolása és tisztán tartása. Az egészséges fogazat, a higiénikus szájüreg mind az egyik alappillére a jó megjelenésnek. Az esztétikai céljai mellett sokkal fontosabb az egészségügyi szerepe. Ha az egészségi szempont nem lenne elég, akkor még a mentalitásunkat is nagyban befolyásolhatja. A rendezetlen fogakkal rendelkező emberek nagyon keveset mosolyognak, félénkebbek ebből adódóan és gyakran kerülik a beszélgetéseket ember társaikkal, mivel nem akarják, hogy a figyelem a fogaikra terelődjön.

Cikkünkben a szajpatika.hu webshopjának segítségével feltárjuk a hosszútávú, egészséges mosoly titkát, hogy hogyan is tudd megőrizni fogaidnak épségét hosszú távon.

szajpatika szív

Otthoni szájápolás, fogápolás

A fogak és a szájüreg ápolása otthonunkban kezdődik. Ezért nem véletlen, hogy szüleink már a kora gyermekkori időszakunkban elkezdik belénk nevelni a rendszeres fogmosás fontosságát, helyes technikáját. Fogunk tisztítása által eltávolítjuk a szájüregben felhalmozódott ételmaradékokat, ezzel együtt a baktériumokat is, a száj pH értékét visszaállítjuk a normál szintjére, ezzel megóva fogainkat. Sajnos a rendszeres napi szintű fogmosás kevésnek bizonyul a fogak megtartásához, szájüreg teljes védelméhez. A megfelelő minőségű fogkefe, és fogkrém kiválasztása mellett a fogselyem rendszeres használatán is nagy hangsúly van. Általa a fogak közül kiválóan eltávolíthatók a beszorult ételmaradékok, szennyeződések. A minimum napi kettő fogmosás szigorúan ajánlott minden ember számára.

szajpatika alma

Az étkezési szokások

A túlzott cukros, és feldolgozott ételek gyakori fogyasztása nemcsak a testsúlyunkra, szervezetünkre lesz veszélyes hosszú távon, hanem a fogainkra is. Ezek a savban gazdag ételek jelentősen roncsolják a fogazatot, elsődlegesen ki kezdi a fog felszínét, így apró lyukak keletkeznek a fogakon, ezzel szabad utat biztosítanak a fogszuvasodás kialakulására. A fogszuvasodás egy veszélyesebb állapot, nem csak hogy különböző szájüregi szövődményeket okozhat, de még a fogak elvesztését is eredményezheti hosszútávon. Ezt a végső, kellemetlen állapotot minden ember szeretné elkerülni. Ezért fontos oda figyelni az étkezésre. Fogaink védelmének érdekében fogyasszunk rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt, és az étkezések utáni szájápolás elhanyagolását sem felejtsük el.

szajpatika fogászat

Rendszeres fogászati szűrések

A rendszeres fogmosás, az egészséges táplálkozás mellett ne feledkezzünk meg talán az egyik legfontosabb védő mechanizmusról. A fogászati szűréseken nem csak a fogászati betegségeket deríti ki, orvosolja. Megelőzés céljából éppen olyan fontos rendszeresen meglátogatni fogorvosunkat, a fogak meghibásodását ha a kezdeti stádiumban fedezi fel, akkor nagyobb az esélye, hogy kevesebb művelet lesz vele, és teljesen megmenthető lesz a fog.

szajpatika desszert

Káros szenvedélyek mérséklése, elhagyása

Ha a fent említett javaslatokat betartjuk, azonban mellette rendszeresen dohányzunk, vagy alkoholt fogyasztunk gyakran akkor nagy eséllyel rontjuk az esélyeinket, hogy fogaink épségét sokáig megőrizhessük. Ezeknek a károly szenvedélyeknek a következménye, hogy a fogak besárgulnak, elvesztik ragyogó fehér színüket, nagyon sok esetben a dohány füst irritációt is okozhat az ínyben, nyálkahártyában. A túlzott alkoholfogyasztás következtében rendkívül gyorsan roncsolódnak a fogak. A sok cukros üdítő, sütemény, csoki mértéktelen fogyasztása nagyon hamar okoz szintén problémákat fogainkon.

Amennyiben szeretnénk ragyogó mosolyt, gyönyörű fehér, egészséges fogakat akkor érdemes ezeket a szempontokat figyelembe venni, és minden olyan fogápoláshoz szükséges jó minőségű eszközt beszerezni, amivel megkönnyítjük a napi rutinos fogápolásunkat. Bátran látogass be a szajpatika.hu webshopjába, ahol minden szükséges kiegészítőt megtalálsz.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem