Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Az aroma diffúzorok hatása az alvásminőségre.

Az aroma diffúzorok egyre felkapottabb kiegészítői az otthonoknak. Az aroma diffúzor vagy másnéven elektromos párologtató elsődleges feladata, hogy a minőségi illóolajokat otthonunk légterébe juttassa. Maximális hatékonysága az ultrahang segítségével valósul meg, ugyanis az illóolajokat molekulákra bontja, s így sokkal hatékonyabban juttatja a levegőbe. Ezeknek az illóolajoknak a párologtatása rengeteg pozitív élettani hatással rendelkezik, stresszoldásban, egészségünk védelmében, sőt még a relaxációban is. Cikkünkben a bivin.hu webshopjának segítségével szeretnénk bemutatni nektek az aroma diffúzorok kedvező, pozitív hatásait és hogyan befolyásolja az alvásminőséget. Az egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon biztonságos. Működéséhez csak elektromos áramra van szükség, a gyertyás párologtatókkal szemben itt nincs nyílt láng, így akár a gyermekek szobájában is bátran elhelyezhető. Mivel konkrét hőt nem bocsát ki, ezért a benne található illóolajok nem égnek meg, ezért nem lesz veszélyes az egészségre és nem lesz kellemetlen égett szag a levegőben. Inkább a diffúzor pozitív hatásai által az illóolajok minőségi romlás nélkül kerülnek a levegőbe kijuttatása által. A legtöbb diffúzor alkalmas a fényhatások kibocsátására, ami még többet tesz közérzetünk javításához. Ízléses kiézetének, és színvilágának köszönhetően nagyszerű lakásdekorációs termékké válhat otthonunkban, rendkívül feldobja a nappalit, hálószobát sőt még a gyerek szobát is. 

Ezek a nagyszerű aromaterápiás eszközök, és az illóolajok párologtatása rendkívül kedvező hatással lehet életünkre, és jelentősen javítja életminőségünket is. 

Nyugodt légkör kialakítása

Bizonyos illóolajok, mint a kamilla és levendula, rendkívül nyugtató hatással rendelkeznek, ezért jelentősen csökkentik a stresszt, és az idegességet. Ezek az aroma diffúzorok használata által ezekkel a nagyszerű illóolajok segítséget nyújtanak a teljes ellazulásban, és a nyugodt pihenésben. Fény technikájának köszönhetően hangulatjavító hatással bír, támogat minket a jó közérzet elérésében. A stressznek és szorongásnak a kellemetlen tüneteit jelentősen mérsékli, kellemes nyugodt légkört alakít ki otthonunkba. A stresszes munkanapok után óriási segítséget nyújt a stressz levezetésében. 

Alvásminőség javítása

Sajnos napjainkban az alváshiány az egyik legsúlyosabb probléma, amely egyre népszerűbb az emberek körében felgyorsult, modern világunkba. Számos oka lehet az alvásminőség romlásának, az alvás problémáknak, mint a gondterheltség, rengeteg megoldatlan stressz, munkahelyi problémák, édesanyák körében a túlterheltség, melyet a gyermekek ellátása generál, valamint a betegség. A megfelő alvásmennyiség hatással van szervezetünkre, életvitelünkre is. Nagyban befolyásolja munkánkat, döntéseinket sőt még hangulatunkat is. A kevés alvás nem csak egészségügyi problémákat okoz, mint pl. a magas vérnyomás, immunrendszer gyengülését, hanem jelentősen csökkenti a koncentrációs képességeket, nehézséget okoz munkánk ellátása során, hangulat ingadozásokat és fokozott ingerlékenységet okoz. Korábban már említettük az illóolajok nyugtató, jótékony hatásait, s pont ezért ezek az aroma diffúzorok pozitívan befolyásolják az alvást, alvás minőségét, s így ezeket a kellemetlen problémákat is el kerülhetjük általa. Rendszeres használata által magasabb alvásminőséget érhetünk el. Az olyan illóolajok, mint a levendula, a narancs jelentősen csökkentik bennünk a feszültséget, amely a leggyakoribb okai az alvás problémáknak. A nagyon magas minőségű olajok számos relaxációs tulajdonságokkal rendelkeznek, amely minden korosztály számára elősegítik a mélyebb és pihentetőbb alvást. Az illóolajok felszívódnak szervezetünkbe s ennek köszönhetően segítséget nyújtanak az ellazulásban, ami fontos a megfelelő minőségű alvás eléréséhez. Például a levendula és kamilla illóolajokmelyek hatalmas segítséget nyújtanak esténként, ugyanis stressz csökkentő hatással bírnak. Azonban azt érdemes figyelembe venni, hogy nem minden illóolaj alkalmas az alvás elősegítésére és az illóolajok erős koncentrációja által előfordulhatnak allergiás rekaciók, amelyek fejfájásban és bőrpanaszokban mutatkoznak meg. Fontos megjegyezni azonban, hogy a diffúzorok hatása az alvásra nem egyformán hat minden ember esetében, valamint a hatások mértéke is eltérő lehet. Ezért ha elsősorban a diffúzorokat alvás javítás céljából szereznénk be, akkor feltétlenül érdemes kipróbálni több illóolajat és megfigyelni, hogy milyen hatást váltanak ki egyes anyagok a szervezetünkből, mielőtt meghatározzuk, hogy melyik illat segít nekünk. Az elektromos diffúzorok működése, és fényhatásai által is lecsillapodik az elme, majd ellazul, nem csak az illóolajok hatására. Elalvás előtt ezért nagyszerű megoldás lehet az éjjeli szekrényen elhelyezni és hagyni, hogy kellemes álomba ringasson minket. 

Pozitívan befolyásolja egészségünket

Az illóolajok rendszeres használata remekül ellazítja a testet és az elmét, segít egyensúlyba hozni őket. A nyugodt elmének, ha rendbe van testünk és lelkünk akkor számos pozitív hatása lesz életünkbe. Jelentősen csökken a megbetegedés kockázata, csökkenti jelentősen a vérnyomást, a stroke kialakulásának esélyét sőt még a libidónkra is jótékony hatást gyakorol. Az illóolajok párologtatásának köszönhetően csillapítják az izom és végtag fájdalmakat, enyhitő hatással bírnak a krónikus fájdalmakra is, valamint ösztönző hatással bírnak a gyógyulásra, pihenésre. Leghatékonyabb olajok az egészségvédelem szempontjából a levendula, fekete bors, rózsa, jázmin és a borsmenta olaj. Használata immunrendszer erősítő hatással is bír, így jelentősen csökken a betegségek kialakulásának kockázata. Az illóolajok a párologtatás során csökkentik a stresszt, ezáltal megnyugszik az idegrendszer s így az immunitás fokozódik a légzőrendszer támogatásával, s sokkal erősebbé válik immunrendszerünk. Az immunitásért felelős illatanyagok a teafaolaj, az eukaliptusz, erdeifenyő és a rozmaring. 

Ha szeretnél egészséged védelmében tenni, szeretnél újra nyugodtan és kiegyensúlyozottan aludni, akkor látogass el a bivin.hu webshopjába és szerezd be ezt a nagyszerű aroma diffúzor készüléket és érezd magad igazán kellemesen otthonodban. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem