Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Az A, B, C és D vitamin: Hogyan hatnak szervezetünkre és melyiket mire használhatjuk?

Az A, B, C, és D vitamin fontos szerepet játszanak a szervezetünk megfelelő működésében, és hiányuk különböző betegségekhez vezethet. Partnercégünk, a niyodo.hu weboldalával segít abban, hogy ezek a vitaminok mindenki háztartásában megtalálhatóak legyenek. Cikkemben közelebbi információt szeretnék nyújtani azzal kapcsolatban, hogy az egyes vitaminoknak milyen szerepük, feladatuk van szervezetünk építésében. 

Az A-vitaminról / retinol /  azt kell tudni, hogy a bőrünk és a nyálkahártyánk egészséges működésében felelős. Nagyon fontos a látásunk szempontjából, mert segít megőrizni a szem egészségét és a szürkületi látást. Részt vesz még a csontok és a fogak megfelelő fejlődésében. Ezenkívül nagyban támogatja szervezetünk immunrendszerét is. Vigyázzunk, mert a túlzott A-vitamin bevitel mérgező lehet, így a megfelelő mennyiségű fogyasztásra figyelni kell. A B-vitaminok közül a legismertebbek a B1, B2, B3, B6, B9 és a B12 vitaminok. Ezek mindegyike különböző szerepet látnak el a szervezetünkben, de általában a szénhidrát-, fehérje-, és zsíranyagcserében vesznek részt. Segítenek energiát termelni az élelmiszerek feldolgozásával, ezért nagyon fontosak a test fizikai és szellemi teljesítőképességének fenntartásához. Néhány B-vitamin, mint például a B9 és B12, igen fontos szerepet játszik a vérképzésben. Másrészt a B-vitaminok részt vesznek a bőr, haj és köröm egészségének fenntartásában. Megtalálható a húsokban, tejtermékekben, a teljes kiörlésű gabonákban és zöldségekben.

A C-vitamin az egyik legismertebb antioxidánsunk, amely segít védeni a sejteket a szabad gyökök által okozott károsodásoktól. Részt vesz a kollagén tremelődésében is, amely segít a bőr és a csontok egészségének fenntartásában. Nagy feladata még, hogy közreműködik a vas felszívódásában, a különböző táplálékokból. És a C-vitamin is nagyban támogatja immunrendszerünket. Megtalálható elsősorban a citrusfélékben, bogyós gyümölcsökben és zöldségekben. A D-vitamin fontos szerepet tölt be a kálcium felszívódásában és hasznosulásában, így igen fontos feladata, hogy védje a csontok és fogak megfelelő fejlődését. Az immunrendszer stabil működéséhez is igen fontos vitamin. A napfény segítségével a bőrünk is termelhet D-vitamint, de bizonyos ételek, mint például a halolaj, tojás és tejtermékek is tartalmazzák. 

Láthatjuk hát, hogy szervezetünk egészségének megfelelő fenntartásáért, nagyon felelős mindegyik vitamin. Támogasd hát te is szervezetedet ezekkel a kiegészítő vitaminokkal, melyeket beszerezhetsz a niyodo.hu weboldaláról. Sajnos a vitaminokat pótólnunk kell táplálékkiegészítő  anyagokkal is, hiszen a mai élelmiszerekben már nem található meg olyan mennyiségben, melyre szervezetünknek szüksége lehet. Mindenkinek jó egészséget kívánok!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem