Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Autóápolás mesterfokon 1. rész

Autónk karbantartása épp olyan fontos feladatunk, mint az egészségünk megőrzése. A kötelező szervizek, gumik, abroncsok, a motor megóvása mellett az autó külsejének, valamint belsejének a tisztántartásával is foglalkoznunk kell. Hosszú távon pedig autónk meghálálja a sok törődést, ugyanis sokáig marad újszerű, kiváló, csillogó állapotban.  A The Filtershop segítségével összegyűjtöttük, így most cikkünkből ki is derül, hogy hogyan is lehet tisztán tartani az autót és milyen kiegészítőkre lesz szükségünk hozzá.

Az első és legfontosabb szabály, hogy jó minőségű eszközöket, termékeket kell beszerezni ahhoz, hogy ragyogó, kiváló végeredmény születhessen. A szabályokat illetően a legfontosabb talán, hogy autónkat lehetőség szerint rendszeresen kellene mosni, mert ezzel növelhetjük élettartamát, illetve esztétikailag a kinézetét is.

filtershop cso

Na de milyen gyakran is kell mosni az autót?- merülhet fel benned a kérdés.

Erre konkrét szabály nincs, akkor érdemes amikor az autó piszkos, koszos lesz, érdemes energiát, s időt áldozni egy alapos autómosásra. Nyári hónapokban sokkal gyakrabban kell elvégezni a műveletet, mint a hideg téli hónapokban. Azt tudtad, hogy a kosz és a nedvesség hosszú távon károsítja az autót, így idő előtt rozsdásodni kezd? Pedig így van, ha viszont az autónak a felülete mindig tiszta, akkor könnyebben párolog el a víz róla, így nem fog sérülni a karosszériája. Lássuk hát az autó tisztítás alap lépéseit!

Előmosás

Egy alapos átmosással nagyon sok energiát spórolhatunk meg. Különösen azért, mert így a kosz legnagyobb részét el lehet távolítani. Célszerű ilyenkor magasnyomású mosót használni. A tökéletes eredmény elérésének érdekében pedig érdemes beszerezni egy speciális rovar eltávolító sampont, ami pár perc után le oldja a rászáradt rovarokat, falevél maradványokat a szélvédőről.

 filtershop szivacs

Kerekek átmosása

A kerekek megtisztítása nagy figyelmet igényel. Tisztításához nincs is másra szükség, mint egy  speciális felni samponra, szakemberek javaslata szerint kifejezetten erre a célra szolgáló vegyszerrel szabad csak le mosni. Nagyon fontos figyelni arra, hogy a felnik hidegek legyenek. A forró, vagy meleg felnit azonnal össze marja és egyből elveszítik a felnik a színüket, csillogásukat. Egy szivacs segítségével rövid időn belül ragyogó felniket lehet varázsolni.

filtershop szivacs

Samponos mosás

Autónk lemosásának a harmadik fázisa a samponos mosás. Ehhez nincs is másra szükség, mint két vödör vízre és egy jó minőségű samponra. Az első vödör víz tiszta legyen, míg a második vödörbe bele lehet önteni egy kevés autó mosó sampont. A lemosást érdemes elemenként végezni, a hatékony tisztaság érdekében. Minden elem lemosása után a szivacsot a tiszta vödör vízben ajánlatos le öblíteni tiszta vízzel. Ez a kétvödrös technika azért is eredményes, mert a lemosott kosz nagy része nem a samponos vízbe lesz bele mosva, és így elkerülhető, hogy a szennyeződést újra fel vidd az autóra, és a megkarcolás veszélye sem áll fenn. Fontos megjegyezni, hogy mosásra szigorúan tilos mosogatószert használni és autós kefét- Azért mert a mosogatószer le oldja a waxot az autó fényezéséről, a mosókefe pedig megkarcolja a karosszériát, s így búcsút is lehetne inteni az újszerű, ragyogó kinézetről.

filterhsop torles 

Öblítés, majd szárítás

Samponos mosás befejezése után nincs is más teendő, mint le öblíteni az autót tiszta vízzel, majd egy speciális mikroszálas kendővel alaposan át kell törölgetni, mindenhol. Ez a kendő lehetővé teszi a karcmentes törölgetést, nem hagy csúnya nyomot maga után.

filtershop ablak

Ablakmosás

Az autó külsejének lemosása mellett, a szélvédőjének lemosása is épp olyan fontos feladatunk. A mosófolyadékkal ellátott ablaktörlő lapátok javítják a kilátást az autóból, a fényszóró mintáját is, le törlik a vizet az első és hátsó ablakokról is esős időben. Tisztítása látszólag nem tűnik bonyolult feladatnak, ám talán erre a részre kell a legtöbb figyelmet fordítani mind közül. A zsíros, rovarokkal teli szélvédő a sofőrt bizony akadályozhatja a vezetésben, a kilátásban ami akár balesetveszélyes is lehet. A szélvédők lemosása mindig a legutolsó művelet, a mosási folyamatokban. Célszerű speciális tisztító folyadékkal, valamint mikroszálas törlőkendővel elvégezni a tisztítást, árnyékos helyen főleg nyáron. Az erős napfény hatására a szer pillanatok alatt elpárolog, és nem fejti ki hatását.  Külső le mosást követően belül is el kell végezni a műveletet.

Ezeknek a mosási műveleteknek a követése elengedhetetlenek ahhoz, hogy autónk ragyogó, kitűnő állapotban maradhasson hosszú-hosszú ideig. Ha megjött a kedved egy alapos autó tisztításhoz, akkor bátran látogass el a the-filtershop.com webshopjába, ahol autód számára minden szükséges kiegészítőt megtalálsz.

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem