Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Ápold a körmeidet otthon úgy mint a szalonban!

Coco Chanel egyszer azt mondta: „Minden a te kezedben van. Ezért a körmöknek tökéletes rendben kell lenniük!”. Mindegy, hogy a hosszú műkörmök megszállottja vagy, vagy csak az egyszerű körmöket szereted, fontos, hogy a körmeinket rendszeresen ápoljuk. Ha nem tudunk eljutni egy szalonba, amiatt se hanyagoljuk el a körmeinket. Hosszú távon egy kis befektetés körömápolási termékekbe nagyban megkönnyítheti az életünket. Rengetek ilyen terméket tudunk beszerezni a Netklikk oldalán.

Ha az otthoni körömápolás mellett döntöttünk, ezeket a lépéseket kell betartani;

Ha már eleve van lakk a körmödön, akkor először is, azt el kell távolítani. Egy vattakorongra tegyél körömlakklemosót, azt szoríts a körmödre 5 másodpercig, hogy feloldd a lakkot, aztán gyengéden töröld le. A körömlakk lemosók lehetnek acetonmentesek, amik kíméletesebbek a bőröddel vagy acetontartalmúak, amik gyorsabban hatnak és a sötét lakkokat is jobban leszedik. A lemosók között az igényeid szerint válassz. 

Miután leoldottuk a lakkot, jöhet a körömformázás. Először is, a körmödet ollóval vagy reszelővel tudod a kívánt hosszra és alakra igazítani. Ha a praktikusság fontos neked, akkor a lekerekített forma a legjobb választás, mert nem akad bele semmibe. Ha akadnak durvább szegélyek, akkor azokat egy reszelővel egyenlítheted ki. Fontos, hogy mindig a szélektől befelé reszelj, mert az ide-oda húzogatástól a körmök könnyen repedezhetnek. Egy körömpolírozóval érdemes a körmök felszínét is lecsiszolni, mivel az egyenletes felületen a körömlakk szebben oszlik el. De figyelj arra oda, hogy a túl erőteljes vagy túl gyakori polírozás elvékonyíthatja a körmöket.

Ezután áztassuk vízbe a kezeinket, hogy a köröm, körömágy és kézbőr elpuhuljon. Tegyél meleg vízbe néhány csepp olajat, aztán hagyd 5 percig ázni a kezeidet, majd töröld őket szárazra. Ez igazi wellness-élményt tud varázsolni! A körömágyat semmi esetre se vágd ki, a felsértett bőr hajlamosabb a fertőzésekre, inkább az egy erre a célra tervezett pálcikával told finoman vissza.

Kezünk hidratálása nélkül a körömágy szakadt és felrepedező lesz. Szerencsére ez a rendszeres ápolással könnyen megelőzhető. Masszírozz egy kis körömágybőr-ápoló olajat vagy krémet a körmeidbe, amit nem csak a manikűr közben, de rendszeresen is érdemes használni! Ezután tegyél kézkrémet is a kezeidre, hogy teljes ápolást kapjanak.

Ezután töröld át a körmeidet lemosóval, hogy eltávolítsd az esetleges fennmaradt olajokat. Ez azért fontos, mert a hosszan tartó körömlakk titka a tökéletesen tiszta körmökben rejlik.

Kezdd a lakkozást egy alapréteggel. Ez nemcsak meghosszabbítja a manikűr élettartamát, de kiegyenlíti a barázdákat, és véd az elszíneződéstől is. Ezután a színes körömlakkot vékony rétegekben vidd fel. Minden réteg felkenése között hagyj legalább 2 percet, hogy jól meg tudjanak száradni.

Két réteg általában bőven elég. Utána helyezz fel fedőlakkot, ami védőréteget képez, és szép fényt ad a körömnek. Hogy még tovább tartson a lakk, a fedőréteget akár pár naponta újra kenheted!

A Netklikk oldalán található kezdő készletek megkönnyítik az otthoni körömápolást, de ha az eleve meglévő készletünket akarjuk kiegészíteni, akkor is megtalálhatunk ott mindent, amit csak szeretnénk!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem