Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Amit a szájvizekről tudni érdemes

Rohanó életünkben sajnos sokan vannak úgy, hogy háttérbe szorítják az egyik legfontosabb dolgot, az egészségüket. Reggeltől késő estig dolgozunk, ezért néha az energiánk miatt elmaradnak nagyon fontos feladatok is. Az egyik ilyen probléma lehet, a szájhigiénia megtartása. Ebben nyújthat nagy segítséget, a szajpatika.hu weboldala, ahol kimondottan ilyen termékek közül válogathatunk. Cikkemmel szeretném nektek közelebbről is megismertetni a szájvizek hasznos feladatát. 

Előszőr is azt kell tudnunk, hogy fogaink épségét a sok édesség, alkohol fogyasztása, vagy a cigaretta használata és ezek mellett még sok minden veszélyezteti. Testünk egészsége, a szájon át kezdődik el, hiszen bélrendszerünk megfelelő működése is függ tőle. Ebben segíthet egy jó kis szájvíz, ami a lepedék, fogszuvasodás és fogínygyulladás mellett, a rossz lehelettel is felveszi a harcot. Elsősorban megelőzés céljából kell használni, napi rendszerességgel. A szájvizek folyamatos használata elősegíti a szervezetünk  egészségének megőrzését. A szajpatika.hu partnercégünk egyébként, más szájápolókat is árusít, például sok fogkefe között is válogathatunk. 

Többféle szájvíz került a piacra, szinte minden problémára kapható. A Weboldalon például elérhető fogszuvasodás elleni-, rossz lehelet-, érzékenység-, ínyprobléma-, zománcvédő-, de kapható speciális termék is, mint a fehérítő-, szájszárazságra-, de még a fogszabályzó használóknak is kifejlesztett szájvizek. És mindezek rengeteg márka közül választhatóak ki. Ilyen márka például a Paradontax, Listerine, Oral-B, Elmex vagy akár a Colgate fajták. Érdemes tudni, a kellemetlen szájszagokat nem csak a rossz fogak okozhatják, számos más dolog miatt is létre jöhet. Ilyen lehet a dohányzás, alkohol, de még a szájékszerek is. Vagy itt van a sok gyógyszer, mint a nyugtatók, szív-, vagy vérnyomásra szedett termékek, mind okozhatnak baktérium elszaporodást a szájban. A különböző élelmiszerek között is vannak olyan fajták, melyek rossz leheletet okoznak, ilyen a fehérjedús étrend is. De különböző súlyosabb betegségek kezelése is kiválthatja a kellemetlen szagokat. 

Nem is gondolnád, hogy a nőknél fokozotabb az ilyen egészségügyi probléma, mivel egy nő élete során rengeteg hormonváltozáson megy keresztül. Ugyanis a véráramba bekerült baktérium, különböző betegségek gyökere is lehet. Nem is gondolnánk, hogy a stroke, különböző léguti problémák, cukorbetegségek, szívbetegségek elkerülhetőek lehetnének, ha megfelelő a szájápolásunk. A várandós kismamáknak a terhesség alatt fellépő komplikáció elkerülésében is nagy szerepet játszik. Részletesebben ez azt jelenti, hogy például a menstruáció alatt felduzzadt foginyek, sebeket és fekélyeket okoznak a szájüregben. A különböző fogamzásgátlók begyullasztják a fogínyünket. menopauza alatt is az íny bevörösödhet, ami a gyulladás által meglazítja a fogakat, így könnyebben elveszíthetjük fogsorainkat is. És bizony sokan nem is gondolnánk, hogy a csontritkulás által, az álkapocsunk csontozata is gyengül, ami ugyancsak a  fog kihullását gyorsítja fel. 

A szájvizek használatáról annyit kell tudni, hogy kb. 30 perccel a fogmosás után ajánlatos a használata, azért hogy a fogkrém is meg tehesse a hatását. Kezeléskor legalább 1 percig tartsuk szánkban a szájvizet, aztán mindig ki kell köpni. Szigorúan tilos lenyelni, de ha ez mégis megtörténne, azonnal orvoshoz kell fordulni! Használat után legalább fél órának el kell telnie az étkezésig, hogy hatni tudjon a termék. Használatával és kezelési szabályainak betartásával kiemelkedően figyelünk egészségünkre.

Láthatjuk hát, milyen fontos szerepe is van a szájvizeknek. Ügyeljünk hát szervezetünkre!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem