Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Állattartás a lakásban? Ezekre figyeljünk!

Manapság már nemcsak a kertes házban élők kiváltsága lehet az állattartás, hanem a beltéri kutya- és macskatartás is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Kis kedvenceid amellett, hogy örömet szereznek neked, bizony hatalmas felelősséggel jár a gondozásuk! A Petstart Webáruházzal közösen összegyűjtöttük neked azokat a fontos szempontokat, amelyek figyelembe vétele után élvezetes és stresszmentes élmény lesz a kedvencekkel való együttélés a lakásban!

petstart_allattartas

Mielőtt belevágnál…

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket: Mennyi időt vagy otthon? Mekkora háziállatra gondoltál? Az új jövevény számára elegendő életterületet tudsz biztosítani? Mennyi a mozgásigénye? Ha ezeket mind sorra vetted, akkor már csak egy nagyon fontos kérdés maradt, a lakótömb házirendje tiltja-e a kutya vagy macskatartást? Mindenképp járj utána alaposan! Ha mindezzel megvagy, akkor már csak az otthonod beltéri elrendezését kell szemügyre venni, hogy ideális-e az „új családtag” fogadására!

Szüksége lesz egy alvó helyre…

Minden állatnak szüksége van egy saját helyre ahol pihenhet, ami nem a mi központi életterünk része. Ha kutyust szeretnél tartani, akkor számára ideális zug egy napfénytől védett kis rejtekhely lesz. Érdemes olyan fekhelyet választani ide, amelyet könnyen tisztán tudsz tartani. Ha macska mellett döntesz, akkor neki egy elrejtett, magasabb pontra helyezett kuckó kell. Erre a célra kiváló választás lehet egy kaparófelülettel ellátott, mászást és alvást is lehetővé tevő fekhely, amiért örökké hálás lesz neked!

petstart_macska

A nélkülözhetetlen eledel fontossága

Akár macskád, vagy kutyád van, szüksége lesz két darab méretéhez igazított tálkára, amelyek közül az egyikbe az ivóvizet, míg a másikba az eledelt teszed. Arra figyelj, hogy a két tálka között kellő távolság legyen, így elkerülhető az itató szennyeződése!

Ahhoz, hogy kis kedvenced sokáig veled legyen és egészséges maradjon, gondoskodnod kell a legmegfelelőbb és legjobb minőségű táplálkozásáról már egészen a kezdetektől. Hiszen a nem megfelelő táplálással sokat árthatsz neki!

Tisztaság és Toalett!

A lakásban szabadon közlekedő kutya vagy macska után bizony sűrűbben kell a takarítóeszközt ragadnod. A kórokozók ellene és a fertőzések elkerülése érdekében olyan textiliákat használj, amelyek magas hőfokon is moshatóak! Ha porszívózás során az elhullajtott szőr kifog rajtad, akkor vess be a „gumikesztyű-módszer”-t: nedvesíts be vízzel egy gumikesztyűt, majd határozott, körkörös mozdulatokkal simítsd át a kárpitokat!

Sokat javíthatsz a higiénián, ha a kutyasétáltatás után vízzel átmosod kedvenced tappancsait.

petstart_kutya

A cicának csak különleges helyzetekben szükséges a fürdetés. A kutyánál azonban már elkerülhetetlen, hogy alkalomadtán megtisztítsd a bundáját, és mindig kellően ápolt legyen,  így kellemetlen szagoktól mentes, tisztább otthonod lesz.

Kis kedvenceidnek is vannak bizonyos szükségletei, így ha macskád van, neki ideális illemhelységet kell kialakítani, míg ha kutyád van, az ő esetében érdemes szobatisztaságra nevelést alkalmazni. Ehhez tanácsos szakember segítségét kérni vagy a témával foglalkozó cikkekben utána olvasni!

Ha kedvet kaptál a benti állattartáshoz, akkor bátran nézz körül a Petstart Webáruház honlapján, ahol az állattartáshoz szükséges minőségi termékek széles választéka vár!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem