Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A rossz ágynemű tudja befolyásolni az alvás minőségét?

Ha jó éjszakai alvásról van szó, a kényelem kulcsfontosságú. És bár csábító egy túlműködő kemencét vagy egy huzatos házat hibáztatni, a lepedőd lehet az oka a hánykolódásnak. Az ágynemű anyagának típusa és szövete egyaránt jelentős hatással lehet az alvás minőségére, ezért fontos, hogy alaposan tájékozódj a következő garnitúra vásárlása előtt, amit a paplanvilag.hu weboldalon tudsz megtenni!

A nyugtalan alvók egyik leggyakoribb panasza a túl meleg vagy túl hideg idő. Az emberi test keményen dolgozik, hogy szabályozza belső hőmérsékletét, ezért még egy kis változás is drasztikus lehet. Testhőmérsékletünk éjszaka természetes módon néhány fokkal csökken, hogy testünk energiát takaríthasson meg. Ezzel fenn tudja tartani a maghőmérsékletünket, amivel meg tudja védeni létfontosságú szerveinket. Mivel éjszaka hőt bocsátunk ki, fontos, hogy olyan lepedőt válasszunk, amely nem fogja fel ezt a hőt.

A megfelelő szövet kiválasztása:

Az ágyneműk készülhetnek szintetikus anyagokból, például poliészterből vagy természetes anyagokból, például pamutból. A szatén vagy más poliészterek kezdeti puhasága és hűvös tapintása csábító lehet, de ez a selymes minőség a kőolaj alapú mesterséges anyagok eredménye. A szintetikus ágyneműk kevésbé légáteresztőek, és gyorsan túlmelegedést okoznak, mivel bezárják a meleg levegőt.

A természetes anyagok, különösen a pamut jobb választás, hogy egész éjszaka kényelmes legyen. A pamut nedvszívó, légáteresztő és puha, mégis tartós. Segít szabályozni a hőmérsékletet azáltal, hogy elvezeti a nedvességet és átengedi a levegőt. A szabályozott testhőmérséklet azt jelenti, hogy nyáron hűvös, télen meleg maradsz – és egész évben jól tudsz pihenni.

A pamut fajtái és szövései:

Mivel a pamut nagyon légáteresztő, természetes anyag, hihetetlenül népszerű lepedőszövet. De nem minden pamut egyforma. Ha még mindig a legjobb ágyneműt keresed az alváshoz, próbálj ki különböző pamutszöveteket. A pamut rendkívül sokoldalú szövet, és mindenféle szövésben kapható, ami az anyag fonásától és szövésétől függ. 

Az is segíthet, ha a különböző szövésű ágyneműket az évszakoknak megfelelően cseréled. A rendkívül légáteresztő percál pamut tökéletes a legmelegebb nyári éjszakákra. Az egész éves luxusért pedig nehéz felülmúlni a ráncálló pamutszatén selymesen sima tapintását.

A megfelelő alvásért a pamuttal sosem fogsz tévedni, főleg, ha azt a paplanvilag.hu weboldalon szerzed be!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem