Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A pihentető alvás 3 titka.

Milyen jó lenne minden reggel, frissen, üdén és tele energiával kelnél ki az ágyból, igaz? Az ébresztőórát boldogan lenyomnád és kezdetét is vehetné a reggeli szokásos készülődés. A szürke hétköznapokon vidám, és energikus lennél, és ez a lendület nap végéig ki is tartana. Talán ezek azok a dolgok, amelyekre minden ember vágyik titkon. Ha szeretnéd tudni, hogy ez hogyan is lehetséges, akkor olvasd el cikkünket. A vitaltrade.eu webshopjának segítségével szeretnénk megosztani a pihentető alvás legfontosabb titkait. 

A pihentető alvás elengedhetetlen feltétele egy teljes értékű napnak. Nagy hatással van a koncentrációra, meghatározza a napi teljesítményt, testi-lelki egészséget egyaránt. Ennek ellenére számos ember megfosztja magát a minőségi alvás feltételeitől. Kutatások eredményei bizonyítják, hogy az emberek egyharmada nagyon nehezen ébred reggelente, és a nap folyamán többször álmosság gyötri. Pedig egy jó minőségű alvás egészséget és vidám gondolkodást eredményez. Éjszakánként 8 óra alvásra bizony szüksége van egy felnőtt szervezetnek ahhoz, hogy másnap a szellemi és fizikai teljesítmény maximális legyen. Lássuk is, hogy miket tehetünk ennek érdekében. 

Mindig ugyanabban az időpontban feküdj, és kelj!

vitaltrade alvás

Ez az elsődleges szabály, ám a legnehezebb kivitelezni is talán. Ettől függetlenül érdemes bevezetni napirendünkbe ezeket az állandó időpontokat. A rendszeresség által a szervezet szinkronba kerül az alvási ciklussal, hosszabb távon pedig kiegyensúlyozottságot eredményez. Reggelente egy idő után a szervezet képes beállni a szokásos reggeli ébresztő időpontjára, így ébresztőórára sem lehet szükség, automatikus ébredést eredményez.

 Kellemes környezetet alakíts ki az éjszakai alváshoz!

vitaltrade éjszaka

Ha nyugodtan, békésen alszol el, akkor alvásod minősége megfelelő lesz. Alvás előtt tölts időt olyan tevékenységekkel, melyek boldoggá tesznek. Legyen az olvasás, forró fürdő kellemes zenével, jóga, minden olyan tevékenység, amely feltölt. Szobának fontos a besötétítése teljes sötétségig, valamint a zajok csökkentése. Megfelelő hőmérséklet biztosítása, legideálisabb a 20-22 Celsius-Fok. Elalvás előtt a hálószobát érdemes ki szellőztetni, a friss levegő megkönnyíti az elalvást. 

Az alvás minőségét nagyban meghatározza az ágy hossza, szélessége, valamint a legfontosabb kelléke a matrac. Célszerű beszerezni a hálószobába egy jó minőségű matracot, ami nem kemény, és nem is puha, ami a testet bármilyen alvó pózban stabilan tartja. Így pihentetőbb alvást, nagyobb komfortérzetet biztosít számodra. Lefekvés előtt érdemes kerülni a kék fényt. A laptop, mobiltelefon káros fényei stimulálják az agy működését. Elalvás előtt ébren tart, álmatlanságot idéz elő. Az okos kütyük nyomkodása helyett olvass inkább könyvet, magazint.

Megfelelő étrend és rendszeres testmozgás beiktatása!

vitaltrade sport

A megfelelő minőségű étrend és mennyiségű testmozgás pozitívan befolyásolja az alvást. Különösen érdemes arra oda figyelni, hogy mit eszel, és mikor eszel utoljára este elalvás előtt. Célszerű vacsoránál kerülni a nehéz ételeket, és lefekvés előtt 2 órával már nem javasolt az étkezés. Remek választás lehet vacsorára fehérjedús ételek, zöldségek fogyasztása. A zsíros, fűszeres ételek nagyon leterhelik a gyomrot este, megemésztésük hosszabb időt vehet igénybe, alvásnál kellemetlen panaszokat okozhat. A magas koffein tartalmú italokat, mint a kávé, zöld tea a késő délutáni, esti órákban érdemes elkerülni. Az este elfogyasztott alkohol is nagyban ronthat az alvás minőségén. Ezzel szemben egy csésze kamillatea különösen jótékony hatással lehet az esti alvásra. 

A rendszeres testmozgás nem csak az egészségedre van jó hatással, hanem alvásod minőségére is. Főleg, ha napközben ülő munkát végzel, majd a nap végén testmozgást végzel, legyen az futás, úszás, egészen biztos, hogy az éjszaka mélyen és kiegyensúlyozottan pihensz. Hosszabb távon, a rendszeres minőségű alvások eredményeként kiegyensúlyozottá, energikussá válhatsz. Gyakran az alvás problémáját okozhatja egy stresszes időszak, belső nyugtalanság is. A rendszeres testmozgás által ez a felgyülemlett stressz levezethető. A sport következtében elfárad a test, így az elalvás könnyebben történik.  

Ahhoz, hogy alvásod minősége jelentősen javuljon érdemes beiktatni ezeket a tippeket a szokásaid közé. Hosszú távon kiegyensúlyozott leszel, és energiával teli. Ha az alváshoz minőségű matracot, keresnél, akkor látogass be a vitaltrade.eu webshopjába és válaszd ki a legmegfelelőbbet a család számára. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem