Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A négy falon túl, újra a kertben

Mind szeretjük a napsütést, a szép időt és a friss levegőt. A kerted lehet nyáron az a hely, ahol nyugodtan ki tud kapcsolódni az egész család. A sok kerti munka mellett rengeteg mókás dolgot lehet csinálni. Nézzük meg, hogy lehet a kertet szebbé tenni és közben szórakozni.

Első projekt – Kötéllétra

Tedd a kerted szebbé miközben gyerekeiddel játszol és tanítod őket. Milyen mókás, amikor egy színes kötél létrán mászhat fel gyerkőcöd, és szedheti le a cseresznyét vagy az almát a fáról. Készítsétek el együtt így: Kettő darab olyan hosszú kötélre lesz szükséged, mint amilyen hosszú létrát szeretnél. Kell még annyi deszka, ahány létrafokot szeretnél. Én azt javaslom, hogy körülbelül 10-15cm-re helyezd el a fokokat egymástól, így egy kisebb gyerek is könnyedén fel tud majd mászni rajta. Fúrj a deszkákra egy fúrógéppel egységesen egy-egy lukat mind a két oldalra, és dugd át rajta a kötelet. Minden fok után a deszka mindkét oldalára köss egy csomót, ami elég nagy, hogy ne menjen át a lukon. Folytasd, amíg el nem fogyott minden deszka, majd a köteleket mind két oldalon kötsd össze egymással, hogy elkészüljön a létrád. Bónusz tippek: A deszkákat be tudjátok színezni, ebben akár gyermekeid is tudnak segíteni. Ha tudod, hova szeretnéd a létrát, már egyből fel is kötözheted arra a fára, amikor összekötöd a két kötelet. Ha szeretnéd, egy extra kötéllel tudod rögzíteni könnyedén a talajhoz, csak egy kampót kell hozzá leütnöd, így biztosan nem fog annyit mozogni felmászás közben.

kötéllétra

 

Második project - Madáretető

A madáretető egy elengedhetetlen tartozéka a kertnek, és ti is eltudjátok készíteni otthon. Az mellett, hogy az őszi téli időben segíted a madarakat. Együtt tudjátok lesni őket majd a lurkókkal, és olyan boldogok lesznek, hogy az általuk készített madáretetőt belakják a madarak. Nézzük az építést. Pár megmaradt faanyagból, deszkából vagy parkettából könnyedén tudtok építeni egy klassz madáretetőt. Tervezzétek meg a méreteket és csavarbehajtóval csavarozzátok össze a részeket. Fessétek le együtt, és máris kész a madáretető. Fontos, hogy jól rögzítsétek a nektek megfelelő helyre, akár egy fára, oszlopra vagy kerítésre, nehogy leessen egy nagyobb szélben. Figyeljetek arra is, hogy ne tudja a szél, se az eső kifújni vagy kimosni a madáreledelt belőle.

madáretető

Harmadik project – Bogárhotel

A gyerekek imádják a bogarakat nézni, vizsgálgatni, és erre legjobb játékos megoldás egy bogárhotel építése. Nincs is egyszerűbb, mint kertben megtalálható cuccokból összedobni egy több emeletes szállodát a bogaraknak. Szimplán keressetek egy egyenes talajt, és kezdjétek el a nagyobb méretű elemekből megépíteni az alapját. Például: lécek, deszkák, raklapok, téglák. Majd felfelé haladva jöhetnek a kisebb elemek, mint például: kicsi kövek, fadarabok, toboz, dióhéj, ágak, gallyak, cserepek, régi kaspók, bármi, ami természetes környezet hatását adja a bogaraknak.

bogarhotel

 

Bármelyiket is készítitek el. Készítsetek képeket építés közben, hogy maradjon róla emlék. Fontos, hogy figyeljetek oda a kertben a biztonságra. A szerszámok megfelelő használatára és tárolására, hogy elkerüljétek a baleseteket. A kertben lét után érdemes ellenőrizni mindig a kullancsokat, ha estig kint vagytok számítsatok a szúnyogokra. Számoljatok az esetleges méhekkel, darazsakkal és dongókkal. Azért, hogy egészségesek maradjatok, próbáljatok sok vizet inni, és vigyázzatok a Nappal is, nehogy leégjetek, vagy napszúrást kapjatok. Ha ezekután megjött a kedvetek a barkácsoláshoz minden alapkelléket megtaláltok a royal-pláza webáruházban, ráadásul feltudjátok dobni a kertet pár kültéri lámpával, és sok szép kerti játék közül is tudtok válogatni a kicsiknek.

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem