Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A levegőfertőtlenítő választás 12 pontja

Alacsony fogyasztással, drága szűrőbetétek nélkül, lehetséges? Újra itt a tél, az ilyenkor jellemző nedves, ködös, szmogos… időjárással. Ezzel együtt a koronavírus és az influenzajárvány fertőzési kockázata is nagyobb.

Mi mégis fellélegezhetünk végre! Mégis hogyan? 

Mindenki számára ismert tény, hogy a téli fűtési időszak a szállópor koncentrációt és sok más egyéb nem kívánatos összetevő mennyiségét is intenzíven megemeli a levegőben.

Ezt belélegezve a tüdőnk erőteljes szennyezési terhelést kap, melyet a már kialakult légúti betegségben szenvedőknek sajnos nem kell bemutatni. Mégis hogyan előzhetnénk meg a bajt, vagy tehetnénk élhetőbbé az életterünket egy már kialakult (asztma, allergia, stb..) érzékenység, betegség esetén?

A válasz egyértelműnek tűnhet: szerezzünk be egy levegőfertőtlenítő és tisztító berendezést.

De milyet? Milyen elvárásokat támasszunk vele szemben?

  • Energia: Magasak az energiaárak, tehát legyen alacsony a fogyasztása.
  • Fenntartás: Alacsony legyen a fenntartási költsége, olcsó és könnyen beszerezhető legyen a szűrőbetétje.
  • Fertőtlenítés: A szűrőbetét ne legyen baktérium tanya. Ne csak szűrje a levegőt, hanem mérettől függetlenül pusztítsa is el a vírusokat, baktériumokat, gombákat.
  • Tisztítás: Mérettől függetlenül szűrje ki a szennyező anyagokat a levegőből.
  • Szállópor: Csökkentse a levegőben a szállópor koncentrációját.
  • Üzemeltetés: Ne kelljen szakember a szűrőbetét cseréjéhez sem a beüzemeléshez.
  • Környezetbarát: A szűrőbetét ne tartalmazzon semmilyen műanyagot.
  • Zaj: Ne legyen túl hangos.
  • Éjszaka: Rendelkezzen éjszakai üzemmód funkcióval, minden fény aludjon ki rajta ilyenkor, hogy a nyugodt álmot ne zavarja.
  • Hordozható: Akkora legyen, hogy bármelyik helyiségbe hordozni lehessen, ahol éppen tartózkodunk.
  • Illat: Igény esetén illatosítani is lehessen vele.
  • Ár: Ha már ennyi feltételnek megfelel, akkor mondjunk még egy merészet: 100.000 Ft alatti áron megvásárolható legyen.

Létezik olyan készülék, ami ennyi feltételnek megfelel?

A válasz: Igen. Méghozzá itt gyártják Európában, azon belül Németországban. Ahhoz, hogy a levegőfertőtlenítő a fenti feltételeknek megfeleljen, sok-sok kreativitásra volt szükség. A találékonyság meglétét a 8 bejegyzett világszabadalom tökéletesen igazolja is.

Az elvárásainkra a válasz: Emmi-AIR

Nézzük az előbb felsorolt 12 pontunk:

1. Energia: 9 W. Bizony. Nem kW. Csupán 9W a fogyasztása.

2. Fenntartás: Csapvíz. Bizony, a szűrőbetétje az Emmi-Air-nek a sima csapvíz. Méghozzá ~1,5-2 liter 9 órás működéshez. Ezt azt jelenti, hogy 1m3 víz, napi két csere esetén majdnem 1 évre elegendő. Ilyen olcsó és könnyen beszerezhető a szűrőbetét. Ráadásul naponta kétszer tiszta szűrőbetétet tudok üzembe helyezni.

3. Fertőtlenítés: 3 db UV-C izzó a tartályban lévő levegőt és vizet folyamatosan megvilágítja, így a vírusok, baktériumok, spórák sejtfala roncsolódik, ami életképtelenné teszi őket. Mérettől függetlenül nem csak szűr, de fertőtlenít is.

4. Tisztítás: A forgatott víz a tartályban, párában túltelített és a szoba hőmérsékleténél alacsonyabb hőmérsékletű teret hoz létre, így a helyiség párásítása nélkül képes a készülék kihasználni a víz jótékony légszűrési képességét.

5. Szállópor: Az átforgatott levegőnél ez evidens, hogy megtörténik a víznek köszönhetően, de itt még nincs vége. A készüléken ionizációt is bekapcsolhatunk. Az ionizált levegő a szoba távoli részeibe is eljut, így ott is ki tudja fejteni tisztító hatását. Az ionizált részecskék hozzákapaszkodnak a szállóporhoz, így annak súlyát növelve lehúzzák a szállóport a talajra. A szennyeződés a levegőből a talajra kerül ott is, ahol a készülék már „nem érné el”. Szállópor nélkül pedig a vírusok egyszerűen leesnek a talajra.

6. Üzemeltetés: A felső részét leemelve, az alsó tálból egyszerűen kiöntjük a vizet és frisset töltünk bele.

7. Környezetbarát: A „szűrőbetét” sima csapvíz, így a levegőből kiszűrt szennyezésen kívül semmi más környezeti terhelést nem okozunk. Plusz műanyaggal nem károsítjuk a környezetet.

8. Zaj: Egy kis teljesítményű motor forgatja egyszerre a vizet és a levegőt. A legkisebb fokozaton használva akár még aludni is lehet mellette. Legnagyobb fordulaton is csupán 57 dB.

9. Éjszaka: A készüléknek van éjszakai üzemmódja, és ha bekapcsoljuk, akkor minden (!) jelzőfény, a kijelző is, kialszik. Éppen ezért ilyenkor a víz tisztító funkciója működik csak. De egy szállópor mentes éjszakai alvás rendkívül pihentetően tud hatni.

10. Hordozható: Igen, ezt is teljesíti. Kedves, esztétikus, gömbszerű külsővel. A tartály kiürítése után kényelmesen hordozható.

11. Illat: Az emmi®-air nem „csupán” légtisztító, de illatosító és légfrissítő eszközként is alkalmazható, a hozzá kapható légfrissítő folyadékoknak hála, melyek levendula, citrus és zöldtea, illetve gardenia illatban érhetők el.

12. Ár: Hát igen… Legyen 100.000 Ft alatt. Most mondhatnánk, hogy ezt az egy feltételt nem teljesíti…   pedig de. Jelenleg kevesebb, mint 70.000 Ft-ért kapható a patikatars.hu oldalon!

13. Meglepetés: Hangulatos LED fényjáték kapcsolható be a készüléken.

 

GARANCIA: A német gyártó 24 hónap garanciát vállal a készülékre, mely Magyarországon a hivatalos forgalmazónál (Patikatárs Kft) érvényesíthető.

Most megveszem!  


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem