Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A kábelek ABC-je: típusok és alkalmazásuk

A kábelek általában az adatok, jelek vagy az elektromos áram átvitelére szolgálnak. Különféle típusúak léteznek különböző célra és alkalmazásokra, például számítógépek és hálózatokhoz, audio- és videórendszerekhez, autóipari felhasználásra, az elektromos hálózatokhoz, biztonsági rendszerekhez, orvosi műszerekhez és még sorolhatnám tovább. Kábelek között kutakodhatunk, ha ellátogatunk Partnercégünk, az elektrohungary.com weboldalára, ahol számos termék vár ránk. 

A kábelek típusai között rengeteg kategóriát különböztetünk meg, de én most csak a legáltalánosabbakról tennék említést. 

Az ETHERNET-kábel a hálózatokban felhasznált kábel, amely az adatok gyors és megbízható átvitelét teszi lehetővé, a különböző eszközök között. A HDMI-kábeleket, az audio- és a videorendszerek csatlakoztatására használják, ami lehetővé teszi a nagy felbontású képek és a kíváló minőségű hangok átvitelét. Az elektronikus eszközök csatlakoztatásához, az USB-kábel használható, amely segíti a készülékek töltését és az adatok átvitelét. A televíziók és az egyéb audio- és videoberendezések csatlakoztatására, a KOAXIÁLIS- kábelek lehetnek megfelelőek, amelyek a nagy sebességű átvitelt és a jobb minőségű jelek átvitelét teszik lehetővé. 

Léteznek OPTIKAI-kábelek, melyek olyan adatkábelnek minősülnek, amely az átviteli közegéül a fényt választja, így teszi lehetővé a nagy sebességű és nagyobb távolságokon átívelő adatátvitelt. A különböző SÁRGARÉZ-kábelek az elektromos áramot vezetik át, legtöbb esetben, járművekben és az otthoni elektromos rendszerekben hasznosítják. A HANGSZÓRÓ-kábellel az erősítők és a hangszórók közötti hangátvitelt oldhatjuk meg. Ennek a kábelnek elég vastagnak kell lennie ahhoz, hogy elegendő áramot és teljesítményt tudjon átvinni a hangszórókba, mely kettő vagy akár több szálból is állhat. Az adattárolók, mint például az optikai meghajtók és merevlemezek csatlakoztatásához, a SATA-kábel használható, mely az adatokat soros formában továbbítja. Ezek a kábeltípusok, gyorsabb sebességű adatátvitelt biztosítanak, mint a régebbi generációs IDE-kábelek, könnyebb telepítést és karbantartást tesznek lehetővé az adattárolók esetében. 

Cikkemben csak néhány kábelt említettem meg, de ennél még számos más jellegűek is léteznek. A megfelelő kábel kiválasztása az adott cél és az alkalmazási terület függvénye. Ha szükséged lenne ilyen eszközökre, keresd fel az elektrohungary.com weboldalát, ahol rengeteg kábel között válogathatsz.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem