Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

5 tuti tipp a vedlési szezon átvészelésére

5 tuti tipp a vedlési szezon átvészelésére

A téli hideg enyhülésére kedvenceink szervezete szinte azon nyomban reagál és villámgyorsan kezdetét veszi a vedlési időszak, mire észbe kapunk már porszívóval a kezünkben kutakodunk valamilyen s.o.s. megoldás után, ami elviselhetőbbé teszi ezeket a hónapokat.


Ha te is épp ebben a fázisban vagy, vagy már némi tapasztalattal a hátad mögött inkább elébe mennél a dolgoknak, akkor van egy jó hírünk, egy kis odafigyeléssel sok-sok kellemetlenségtől és annál is több takarítástól kímélheted meg magad. Nem kell semmi bonyolult dologra gondolni, néhány természettől kapott kincs csodákra képes.

1. A megfelelő étrend, kutyád igényeire szabva:
Kezdjük a sort az alapoknál. Az a kutya, amelyik kiváló minőségű, számára megfelelően kialakított étrenden van, csak a feleslegessé vált, téli bundától válik meg az első tavaszi napsugarak beköszöntével. Viszont ha kevésbé jó minőségű, alacsony nyersfehérje tartalmú tápot használsz, esetleg szénhidrátban gazdag, humán fogyasztásra szánt házi kosztot kap kedvenced, akkor bundája fénytelen lesz, és a nem kielégítő fehérje, illetve vitaminbevitel miatt gyakorlatilag egész évben hullatja majd a szőrét, mely ha vedléssel párosul kész a teljes katasztrófa lesz a végeredmény. 

2. Sörélesztő:
A legkézenfekvőbb és leghatékonyabb segítség, ha szőrhullásról van szó. Bármilyen étrend mellé már az első lehulló szőrszálak megjelenésekor használhatunk természetes sörélesztőt. Biotin tartalmával hozzájárul a szőrváltáshoz: felgyorsítja a vedlést, az elhalt szőrszálak gyorsabban elhullanak, és helyükbe jó minőségű, erős bunda nő majd. Ez elsősorban a benne lévő biotinnak köszönhető. De a Fanni’s Sörélesztő természetes formában tartalmaz még emellett folsavat is, ami például késlelteti az őszülést. 

3. Fürdesd gyakrabban, a megfelelő samponnal:
A fürdetés fellazítja a szőrt, ez a rövidebb szőrű kutyáknál különösen látványos, így vedlési időszakban a fürdetést követően könnyebben megszabadulhatsz az elhalt szőrszálaktól. De nagyon fontos, hogy kizárólag természetes alapanyagokból készült sampont válassz ehhez, mellyel annyiszor fürdetheted meg kedvencedet, ahányszor csak szükségesnek érzed. Ellenkező esetben a gyakori fürdetés kiszárítja a bőrt, irritációt okoz. A finomítatlan sheavaj, a kókuszolaj, a kakaóvaj vagy akár az olívaolaj tápláló természetes alapanyagok, melyek kíméletesen tisztítják a szőrt és gyengéden hidratálják kedvenced bőrét.A fürdetést követően alaposan fésüld át a már száraz bundát a kutya szőrhosszának és szőrminőségének megfelelő aljszőr eltávolító kefével.


4. Értékes olajok külsőleg és belsőleg:
A hidegen sajtolt vadlazacolaj magas omega-3 tartalmának köszönhetően gyönyörű, ragyogó bundát varázsol a kutyádnak és egyúttal a korpásodást is megszünteti. A barfshop.hu kínálatában fellelhető Fanni’s vadlazacolaj pl. kiemelkedően magas, 30%-os omega-3 tartalommal rendelkezik.A kókuszolaj belsőleg és külsőleg is használható, a fürdetést követően egyszerűen csak dörzsöld át vele rövid szőrű kedvenced szőrét és bőrét, aki ettől nem csak szuperül hidratált, de hihetetlenül jó illatú is lesz.


5. Tojás:
Jelentős B-vitamin tartalma miatt a tojás is nagyon hasznos tápanyagforrása az egészséges bundának. Fürjtojást akár minden másnap is ehet kedvenced, tyúktojást maximum heti egyszer érdemes belecsempészni a menüjébe.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem