Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

5 tipp a szuperebb kerthez

A kert gondozása sokaknak csupán annyiból áll, hogy időközönként megnézik még meg van e a körbekerített terület és.. nagyjából ennyi. Pedig mindent kertszerető ember tudja, hogy a szép és kiegyensúlyozott kerthez törődésre és megfelelő eszközökre van szükség.

Cikkünkben a vasmuszakibolt.hu segítségével rávilágítunk 5 okosságra, amely még kellemesebb hellyé teszi a kertet.

 

1. Fák és bokrok metszése

 

 

A fákat és bokrokat legtöbbször nyáron érdemes megmetszeni, mivel a napfényes, meleg időben a fák sebei gyorsabban gyógyulnak, ám az ősz kezdetéig célszerű befejezni az összes metszést, hiszen ekkor a fák már a raktározásra készülnek.

Sok esetben azonban előfordul, hogy téli metszést alkalmazunk, hiszen ekkor átláthatóbb a lombkorona. Fontos, hogy megfelelő szerszámokkal álljunk neki a metszésnek, így jó, ha mihamarabb beszerzünk egy metszőollót és egy fűrészt.

 

2. Rendszeres és gondos locsolás

 

 

A növények és a gyep szempontjából sem elhanyagolható szempont a locsolás, hiszen csak az időjárásra és talajvízre bízni kertünket nem feltétlenül jó ötlet. Mivel a legtöbb kert olyan dísznövényekkel és gyümölcsökkel van tele, amelyek eltérő vízigényűek, ezért célszerű rendszeresen és átgondoltan öntözni.

A locsolást végezhetjük kézből slaggal vagy beruházhatunk egy komolyabb locsolástechnikai rendszerre is, amely még könnyebbé teszi a folyamatot.

 

3. Árnyékoló hálók

 

 

Az árnyékoló hálók fő szerepe a privát kertrészek kialakításában van. A hálók nagy előnye, hogy szövésüknek köszönhetően a szél nem okoz kárt bennük, ám a nap káros sugarait és a kíváncsi szomszédok tekintetét is könnyedén kizárják, így kialakítva egy kellemesen hűvös, árnyékos és elzárt területet.

Ugyanezen hálók nagyszerűen alkalmazhatóak a veteményes megvédésére is, hiszen mechanikai gátat jelentenek a madaraknak és a kártevőknek.

 

4. Medence és medencetisztítás

 

 

A medence egyfajta gyöngyszeme lehet egy gondozott kertnek, főleg akkor, ha rendesen tisztán van tartva. A legtöbb medencét a mechanikai szennyeződésektől meg szokták tisztítani, ám csak kevesen veszik a fáradtságot arra, hogy biológiailag is tisztítsák medencéjüket.

A medencetisztító vegyszerek és az úszó adagolók segítségével könnyedén elpusztíthatjuk a káros baktériumokat és mikroorganizmusokat.

5. Levelek gereblyézése

 

 

Végül de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni a lombhulláskor keletkezett levelek gereblyézését, amely nem csak esztétikailag javít a kert megítélésén, hanem segít a növényeknek eljutni a napfényhez. Ehhez nyilván szükség van egy megfelelő gereblyére vagy lombseprűre, ami nagyban megkönnyíti a folyamatot.

Húzzuk össze 2-3 naponta a lehullott leveleket, majd helyezzük őket a komposztra (ha van), így segítve a gyep és a kisebb növények egészségét.

 

Ha követed tippjeinket és beszerzed a megfelelő eszközöket a vasmuszakibolt.hu webáruházból, nagy valószínűséggel csodálatos kerted lesz, amely minden igényedet kielégíti.

Ha pedig olvasnál még érdekes cikkeket, akkor irány az OP Story blogoldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem