5 tipp a szuperebb kerthez

A kert gondozása sokaknak csupán annyiból áll, hogy időközönként megnézik még meg van e a körbekerített terület és.. nagyjából ennyi. Pedig mindent kertszerető ember tudja, hogy a szép és kiegyensúlyozott kerthez törődésre és megfelelő eszközökre van szükség.

Cikkünkben a vasmuszakibolt.hu segítségével rávilágítunk 5 okosságra, amely még kellemesebb hellyé teszi a kertet.

 

1. Fák és bokrok metszése

 

 

A fákat és bokrokat legtöbbször nyáron érdemes megmetszeni, mivel a napfényes, meleg időben a fák sebei gyorsabban gyógyulnak, ám az ősz kezdetéig célszerű befejezni az összes metszést, hiszen ekkor a fák már a raktározásra készülnek.

Sok esetben azonban előfordul, hogy téli metszést alkalmazunk, hiszen ekkor átláthatóbb a lombkorona. Fontos, hogy megfelelő szerszámokkal álljunk neki a metszésnek, így jó, ha mihamarabb beszerzünk egy metszőollót és egy fűrészt.

 

2. Rendszeres és gondos locsolás

 

 

A növények és a gyep szempontjából sem elhanyagolható szempont a locsolás, hiszen csak az időjárásra és talajvízre bízni kertünket nem feltétlenül jó ötlet. Mivel a legtöbb kert olyan dísznövényekkel és gyümölcsökkel van tele, amelyek eltérő vízigényűek, ezért célszerű rendszeresen és átgondoltan öntözni.

A locsolást végezhetjük kézből slaggal vagy beruházhatunk egy komolyabb locsolástechnikai rendszerre is, amely még könnyebbé teszi a folyamatot.

 

3. Árnyékoló hálók

 

 

Az árnyékoló hálók fő szerepe a privát kertrészek kialakításában van. A hálók nagy előnye, hogy szövésüknek köszönhetően a szél nem okoz kárt bennük, ám a nap káros sugarait és a kíváncsi szomszédok tekintetét is könnyedén kizárják, így kialakítva egy kellemesen hűvös, árnyékos és elzárt területet.

Ugyanezen hálók nagyszerűen alkalmazhatóak a veteményes megvédésére is, hiszen mechanikai gátat jelentenek a madaraknak és a kártevőknek.

 

4. Medence és medencetisztítás

 

 

A medence egyfajta gyöngyszeme lehet egy gondozott kertnek, főleg akkor, ha rendesen tisztán van tartva. A legtöbb medencét a mechanikai szennyeződésektől meg szokták tisztítani, ám csak kevesen veszik a fáradtságot arra, hogy biológiailag is tisztítsák medencéjüket.

A medencetisztító vegyszerek és az úszó adagolók segítségével könnyedén elpusztíthatjuk a káros baktériumokat és mikroorganizmusokat.

5. Levelek gereblyézése

 

 

Végül de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni a lombhulláskor keletkezett levelek gereblyézését, amely nem csak esztétikailag javít a kert megítélésén, hanem segít a növényeknek eljutni a napfényhez. Ehhez nyilván szükség van egy megfelelő gereblyére vagy lombseprűre, ami nagyban megkönnyíti a folyamatot.

Húzzuk össze 2-3 naponta a lehullott leveleket, majd helyezzük őket a komposztra (ha van), így segítve a gyep és a kisebb növények egészségét.

 

Ha követed tippjeinket és beszerzed a megfelelő eszközöket a vasmuszakibolt.hu webáruházból, nagy valószínűséggel csodálatos kerted lesz, amely minden igényedet kielégíti.

Ha pedig olvasnál még érdekes cikkeket, akkor irány az OP Story blogoldala!

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.