Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

5 tipp a pihentető alvásért

A felnőtt embereknek 7-8 óra alvás szükséges ahhoz, hogy a testünk egészséges maradjon, míg ez az igény a gyermekek esetében több órával is nőhet. Ennyi pihenésre mindenképpen szükség van a szervezetnek, hogy felfrissülhessen másnapra. Éjszaka lelassulnak a szerveink és méregtelenítik, tisztítják önmagukat, amihez nagy mennyiségű energiára van szükségük. Amikor pihen az agy, átadja a sok energiát a testnek erre a feladatra.

Akiknél felborul az alvás ciklusa, egy idő után már kimerülnek, ami aztán már sok mindenben megmutatkozik. Ahhoz, hogy egészségesek maradhassunk, figyelnünk kell magunkra. Tehát az egyik nagyon fontos lépés az, hogy rendszert vigyünk életünkbe. Ehhez hozzá tartozik az is, hogy esténként mindig ugyanabban az időben fekszünk le. Ha ezt a rendszert megszokja a test, máris jobban fog működni, néhány nap után már igényelni fogja a beállított időzítést.

Fontos kikapcsolnunk agyunkat ahhoz, hogy el tudjunk pihenni. Erre nagyon jó orvosság, ha nem tévézünk, hanem inkább egy kicsit olvasgatunk este. Jó, ha a telefonunk és más fajta elektronikai készülék nincs a hálónkban, mert ezek kisugárzása nem hagyja megfelelően regenerálódni szervezetünket. Érdemes elalvásunkat egy kis relaxációs zenével segíteni, ami jó gondolatokkal meríthet álomba bennünket. Ha testünket fizikailag is lefárasztjuk, például este egy jó kis sétával, már sokat tettünk a könnyebb alvásért.

Délután már mentesíteni kell magunkat különböző ételektől, italoktól. Ilyen például a nagyon cukros, zsíros élelmiszer, kávé, alkohol ,azért mert ezek fogyasztása megemeli a vérnyomásunkat, és nem hagy elpihenni. Aztán amire még nagyon oda kell figyelnünk, az a hálószobánk kényelme. Ágyunk legyen igen kényelmes, egy jó minőségű matrac segíthet ebben. A vitaltrade.eu honlapján mindenki megtalálja a számára igazán kényelmes matracokat.

Különböző típusokat találunk itt, mint például a Sleepy High matrac, Sleepy Basic matrac, Sleepy Strong matrac, 3D Tech Luxus matrac, akár egyedi méretekben is. Válogathatunk minőségi ágyneműkből és Memory párnákból. Minden megtalálható a weboldalon ahhoz, hogy pihenésünk kellemes és kielégítő lehessen. A fény viszonyokra is fektessünk hangsúlyt, mert ezek együttese sokat segíthet abban, hogy este könnyen aludjunk el és reggel igazán pihenten ébredjünk fel. Ne felejtsük el a jó alvás szerepét. Általa életünkben kevesebb lesz a stressz, a depresszió, a szorongás, javítja az agyunk kapacitását, funkcióit, és a teljesítményünk is növekedni fog. Érdemes tehát alvásunkra nagy figyelmet szentelni !


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem