Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

5 praktikus ok, hogy miért legyen 6-8 baromfi az udvarodban!

Ebben a cikkben összeírtunk 5 praktikus okot, amiért érdemes tyúkokat tartani a kertben. Számos oka van a tyúkok tartásának, ami lehet praktikus és személyes is. Egyre népszerűbb az önellátó életmód, és ez egy módja, hogy kicsit azok lehessünk. Ha azt sem tudod, hogy hogy kezd el a baromfitartást, akkor ez a cikk neked szól, a magtarhaz.hu weboldalán pedig mindent megtalálsz, ami a baromfi tartáshoz elengedhetetlen.  

  • A konyhai maradék legprofibb újrahasznosítás

A tyúkok mindenevők, ami azt jelenti, hogy húst és zöldséget is megeszik. Ha korábban tartottál már tyúkokat, akkor tudod, hogy szinte bármit megesznek. Boldogan megeszik a maradékot, csak ügyelj arra, hogy ne adj nekik rendszeresen pizzát vagy más keményítőt! A csirkék szeretik az olyan dolgokat, mint a spagetti, a borsó, a kukorica és az alma. Ügyelj arra, hogy takaríts fel, miután befejezték a nassolást, hogy megakadályozd a ragadozókat.

  • Saját antibiotikum-mentes tojásból készült piskóta

A szorgalmas tyúkok napi szinten egy tojást tojnak. Ki tud ellenállni annak a vonzerőnek, hogy minden nap bemegy a kertjébe meleg friss tojásért!? Ezekből készülnek a legfinomabb sütemények, amiket mindenki megirigyel! Ezek a tojások olyan alapvető tápanyagokat biztosítanak, mint a jód, a D-vitamin, a szelén és a foszfor. A tanulmányok azt is kimutatják, hogy a szabadtartásban tartott tyúkok tojása sokkal táplálóbb, mint az optimálisnál rosszabb körülmények között nevelt tyúkok tojása.

  • 1-2 évesen varázslatos tyúkhúsleves boldog tartásból

2020-ban sok embert láttunk először csirkét vásárolni és csirkét nevelni. Mind ők, mind tojásaik jó táplálék forrást jelentenek sok család számára. Ezen kívül, a tyúkoknak is jobb lesz, mivel nem kell az egész életüket egy zsúfolt, szeretethiányos helyen tölteniük. Egy kis csirke állománynak viszonylag kevés helyre van szüksége, és segíthet egy kicsit feloldani a táplálékhiány okozta szorongást. Nehéz az eltartottból hirtelen függetlenné válni, de a csirkék remek kezdet az önellátás felé. Ráadásul a házi tyúkhúslevesek íze semmi máshoz sem fogható!

  • Gyermek vagy unoka a valóságban tanulja meg, hogy hogyan keletkezik a tojás

Fontos tudni, hogy az étel, amit eszünk honnan származik. Manapság nagyon sok ember nem tudja, honnan származik az étele, hogyan dolgozzák fel, és még azt sem, hogy a hús valójában hogyan néz ki, amikor él. A csirkék, a keltetőtojások és a csibék gondozása nagyszerű módja annak, hogy megtanítsuk a gyerekeket az állatok felelősségteljes gondozására, és tudni fogják, hogy az étel, amit esznek, honnan származik.  

  • Igazi falusi romantika feeling a saját udvarodban, pláne, ha van egy gondos kakas is a tyúkólban

A kikapcsolódáshoz nincs is jobb, mint ülni és nézni az udvaron járkáló tyúkokat, mert soha nem lehet tudni, mi fog történni. Ráadásul így sokat megtudhatsz az állataidról.  Láthatod, hogy hogy működik köztük a dinamika, vagy hogy hogyan hat a tyúkokra egy kakas. 


Ha te is el szeretnél kezdeni baromfit tartani, akkor látogass el a magtarhaz.hu weboldalra, ahol mindent megtalálsz állataid boldog tartásához!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem