Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

5 nagyszerű alapanyag kókuszból!

A kókuszdió sokak szerint az egyik legsokoldalúbban felhasználható élelmiszer, amely elérhető a piacon. Akár édességhez, akár főételhez, akár egy gyors reggelihez használjuk fel biztosak leszünk benne, hogy egészséges és tápláló ételhez fogunk jutni.

A Paleocentrum segítségével tehát összeszedtünk 5 szuper alapanyagot, amelynek fő összetevője a kókusz!

 

Kókusztej

 

 

A kókuszdió kellemesen édeskés mégis légiesen könnyű nedűje a kókusztej, amely számos fogás alapanyagául szolgál. Valójában az általunk ismert kókusztej egy vízből és a kókusz húsából készült püré, amit apró lyukú szűrőn szűrnek át.

A főként ételekhez és szószokhoz használt alapanyag rendelkezik a kókusz minden pozitív élettani hatásával

 

Kókuszzsír

 

 

A sokak által kókuszolajként ismert alapanyag a kókuszzsír, amely rendkívül hatékony helyettesítője a növényi olajoknak és az állati zsíroknak.

Univerzális felhasználása, nem túl intenzív íze és többszörös felhasználhatósága miatt a világ számos konyhájának mindennapos alapanyaga. Mivel az alapanyagot hideg sajtolással készítik el, ezért a kókusz összes pozitív élettani hatása megmarad, beleértve az ásványi anyagokat és a vitaminokat.

Kókuszcukor

 

 

A kókuszcukor egyike a legegészségesebb cukorféléknek. Csupán 40%-os fruktóztartalmának köszönhetően nagyszerűen helyettesíti a különféle cukrokat, ám nem árt vele óvatosan bánni, hiszen jó összetételétől függetlenül még cukorféle marad.

Alacsony glikémiás indexe miatt könnyedén beilleszthető számos diétába, míg kellemesen aromás, de mégsem tolakodó íze miatt tökéletes választás sütemények és édességek alapanyagának.

 

Kókuszreszelék

 

 

Ki ne ismerné a jó öreg kókuszreszeléket, amit már nagymamáink is előszeretettel használtak süteményeik tökéletesítésére?! Persze sütiken kívül számos féle módon felhasználható a kókusz húsának reszelés után szárított része, ami az ásványi anyagok egy részét a szárítás következtében elveszíti, ám a fontos rostok és vitaminok szinte kivétel nélkül megmaradnak az apró darabokban.

Akár zabkásában, smoothieban is nagyszerűen mutat, de egzotikus húsételek és egytálételek alapanyagaként is remekül funkcionál.

 

Kókuszliszt

 

 

A kókuszdió húsáról nehezen lehet elképzelni, hogy könnyedén alakítható át porszemcse finomságú liszté, pedig a valóságban ez nagyon is megvalósítható. A szárított húst egy kiforrott eljárással zsírtalanítják, majd egészen finomra őrlik, így kialakítva a száraz és porszerű formát.

A fehérjében és rostokban gazdag liszt szénhidrát tartalma kifejezetten alacsony, így sütemények és tészták elkészítésére is kifejezetten alkalmas, míg gluténmentessége és magas foszfor, cink, illetve kalcium tartalma miatt a különféle ételallergiákkal rendelkező személyek is fogyaszthatják.

 

Bármelyik kókuszból készült alapanyagra esik választásod, ne feledd, hogy a Paleocentrum webáruházában mindegyiket megtalálod!

Ha pedig olvasnál még valami érdekeset, irány az OP Story blog oldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem