5 konyhai segédeszköz, amit jó, hogy feltaláltak

Az ember evolúciós fejlődése magával hozta az élelmiszerek és a konyhaeszközök modernizációját is. Ez persze érthető, hiszen elődeinknek egyre nagyobb igényük volt a minőségi élelmiszerekre és az extra fogásokra, amikhez persze elengedhetetlen volt az intuitív és speciális konyhai felszerelések térnyerése.

Írásunkban olyan konyhai segédeszközökről lesz szó, amelyek korszakalkotónak számítanak a maguk nemében.

 

Maghőmérő

 

 

Hányszor jártunk már úgy, hogy szigorúan követtük a hús és sütemény recept lépéseit, a végeredmény mégsem sikerült maradéktalanul tökéletesre. A legtöbb esetben ennek okát a hőmérséklet témakörében kell keresnünk, hiszen, ha sütőnk nem megfelelően van beállítva (ez ugye típustól és erőforrástól is függ), akkor az állagok és a sütés mértéke sem lesz megfelelő.

Szerencsére pontosan emiatt hozták létre a maghőmérőket, amik segítségével folyamatosan monitorozni tudjuk a sütőben lévő étel belső hőmérsékletét, így még pontosabb képet kapunk arról, hogy milyen hőfokon is érdemes sütnünk az ételt.

 

Univerzális zöldség szeletelő

 

 

Az igazán impozáns salátákhoz és zöldségágyakhoz szép formákra és tiszta vágásokra van szükség. Ezt a nagyszerű innovációt hozta el konyhánkba a többféleképpen használható zöldséghámozó, amellyel a legkülönfélébb módokon leszünk képesek zöldségek és gyümölcsök darabolására és szeletelésére.

Az eszköz így lehetővé teszi nekünk olyan kompozíciók létrehozását, amiket a komoly éttermek séfei is megirigyelnének.

 

Elektromos aszaló

 

 

Az aszalt gyümölcsöket legtöbbször valamelyik webshopból rendeljük meg, vagy csak szimplán levesszük a boltok polcairól. Amire azonban nem is gondolnánk az az a tény, hogy napjainkban már rendelkezésünkre állnak olyan otthon is könnyedén használható gépek, amik segítségével szinte bármilyen gyümölcsöt le tudunk aszalni komolyabb megerőltetés nélkül.

Az otthoni aszalás a mellett, hogy rendkívül költséghatékony, még rendkívül egészséges is!

 

Forrólevegős sütő

 

 

A rohanó hétköznapok forgatagában szükségünk van olyan gyorsan elkészíthető ételekre, amik támogatják egészséges táplálkozási törekvéseinket. Ehhez persze olyan készülékekre is szükségünk van, amik lehetővé teszik számunkra a gyors és olajmentes sütést. Szerencsére jó pár éve  velünk vannak már a forrólevegős kompakt sütők, amelyek kis helyet foglalnak el a pulton mégis aránylag nagy mennyiségű ételt képesek egyszerre elkészíteni.

Segítségükkel egészségesebb és kevésbé zsíros ételeket készíthetünk, ráadásul a speciális kialakításnak köszönhetően a sütési idő is igen kevés lehet.

 

Olajspray

 

 

Az olajat manapság már nem csak sütésre és főzésre használjuk, hanem saláták, tésztaételek és levesek ízesítésére, gazdagítására is. Ehhez viszont sokkal kevesebb mennyiségre van szükségünk, mint amit azátlagos olajos üvegek kiöntőiből nyerhetünk. Ezért alkották meg a modern olajsprayket, amik lehetővé teszik a nehezebb olajok permetezését.

Akár hidegen sajtolt magolajokat, akár nővényi olajokat használnánk ily módon, a bevitt kalóriák mértéke szignifikánsan csökkenthető használatukkal.

 

Egyébként az említett konyhai kiegészítőket megtalálod az ExtraCar webáruházának kínálatában!

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.