Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

5 finom szósz, amitől még jobban fogod várni a grillezést

Amikor nyár van semmi nem esik jobban az embernek, mint egy hideg frissítő és egy jó grill ebéd! Na de van itt még valami, ami elengedhetetlen kelléke egy jó nyári étkezésnek, ez pedig a dip vagy más néven mártogatós szósz!

A Fűszeráruház segítségével összegyűjtöttünk 5 olyan szószt, amitől úgy fogod várni a grillezést, mint a Karácsonyt!

 

Chili szósz

 

 

Ha szósz, akkor chili – vallják ezt a rutinos grillezők, hiszen a chili szószok nem csak ízben, állagban és illatban illenek a nyári étkezésekhez, de kellően fel is pezsdítenek a nagy melegben. Szerencsére sok verzió létezik belőlük az édeskéstől a pokolian csípősig, ebből kifolyólag mindenki könnyen megtalálja a neki valót.

A Fűszeráruház kínálatában mindegyik típus kedvelői megtalálják az igazit, bátran ajánljuk nagyszerű chiliszószaikat!

 

Barbecue/BBQ szósz

 

 

A barbecue szószok népszerűsége manapság is töretlen füstős ízüknek és elképesztő aromáiknak köszönhetően. Akár pácolásra, akár dip-ként használjuk ezeket a nagyszerű szószokat, garantáltan a grill party egyik kedvencévé fognak válni.

A barbecue név az aruak indiánok barbacoa szavából származik, amely az általuk használt nyers fából készült sütőrácsnak volt az megnevezése. Manapság a barbecue egyszerre jelöli a szabadtéri sütögetést, mint eseményt, a módszert, a szószt, a sütőrostélyt és a fűszerkeveréket is.

 

Szójaszósz

 

 

Az egzotikus- és távol-keleti ízek kedvelőinek ismerős lehet soron következő szószunk, amely erjesztett szójababpasztából készül és az ázsiai konyha egyik legmeghatározóbb ételízesítője. A szójaszósz alapanyag a legkiválóbb keleti dip-eknek, de magában is tökéletesen alkalmas mártogatós szósznak, főként tengeri herkentyűk, halak és zöldségek grillezése esetén.

Markáns, sós íze és intenzív illata miatt nem mindenki kedveli, pedig a mellett, hogy nagyszerű ízesítő még kimondottan egészséges is. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy a titokzatos 5. íz is felfedezhető benne, amelyet umaminak neveznek.

 

Salsa

 

 

Zöldséges, fűszeres, enyhén csípős és szinte mindenhez megy. Ez a salsa, a Világ egyik leginkább kedvelt szósza. Legtöbbször különböző zöldségek alkotják alapját, mint például a paradicsom, a különféle paprikák (esetenként csípősek is), hagymafélék, de nem ritka a padlizsán, az avokádó és a különböző citrusok jelenléte sem.

Kiváló mártogatósként, de tortillába, tacoba és grill szendvicsekbe is tehetjük, vagy csak szimplán a húsok mellé téve egyfajta kísérőként fogyasztva is parádés.

 

Ketchup

 

 

Gyermekkorunk kedvenc mártogatósával zárjuk a listát, amely talán az egyik legegyszerűbb mind közül. Ez a nagyszerű szósz a ketchup, amely kiváló ízesítője a sültkrumplinak, a burgereknek és a hotdogoknak is, ám egyre gyakrabban találkozhatunk vele pácokban és marinádokban is.

Természetesen létezik belőle fűszeres, csípős és natúr verzió is ám bármelyik típust is vesszük górcső alá, a legfontosabb összetevő a jó minőségű paradicsom, amely nélkül a ketchup olyan, mint az autó kerekek nélkül.

 

Ezzel listánk végére is értünk, amelynek minden említett szószát megtalálod a Fűszeráruház webáruházában.

Ha pedig további érdekes cikkeket olvasnál, irány az OP Story, ahol csupa izgalmas téma vár rád!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem