Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

5 betegség, amin segít a méz

 

Ha valamilyen betegségről van szó, hajlamosak vagyok azonnal a legrosszabbra gondolni és az otthon lévő összes hatásos gyógyszert kipróbálni az azonnali hatás érdekében. Ez általában semmi jóra nem vezet, hiszen az össze – vissza beszedett gyógyszerek mellékhatásai meggyötörhetik szervezetünket, pláne akkor, ha több félét is beszedünk belőlük.

 

Általános tény, hogy ennél sokkal jobb, ha a megelőzésre fókuszálunk, és ha mégis tüneteink lennének, akkor a természet adta lehetőségekkel élve hamar enyhíteni tudunk azokon. Szerencsére létezik egy könnyen elérhető immunerősítő, amely sok betegség tüneteit enyhíti, sőt akár meg is szüntetheti azt, de természetesen preventív hatása miatt az egészséges emberre is csupa jó hatása van.

 

Ez a szuper immunerősítő a méz, na de lássuk azt az 5 betegséget, amin könnyen segít ez az édes nyalánkság!

 

 

 

Torokfájás

 

 

 

Talán az egyik legkézenfekvőbb mind közül a torokfájás, hiszen az ősi medicina szerint egy kanálka méz lecsorgatása a torok-gége szakaszon csodákra képes. A méz természetes állapotában tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, ezzel nem csak a tüneteket kezeli, hanem az immunrendszert is erősíti, így a torokfájás akár pár nap alatt legyűrhető.

 

 

 

Reflux

 

 

 

Kevesen tudják, de bizonyos mézfajták (pl. repceméz) kiválóan alkalmas a reflux betegség kezelésére. Sokan félnek alkalmazásától, mert attól tartanak, hogy a benne lévő cukor serkenti a gyomorsav termelődését, és ezzel kontraproduktív hatást ér el a betegséggel kapcsolatban.  Ám az igazság az, hogy a már említett repceméz kifejezetten jó hatással van a nyelőcső alsó részére (a nyelőcső ezen részének kulcsszerepe van a reflux esetében) és a gyomrot sem terheli meg.

E mellett persze célszerű kerülni a savas, cukros, csípős és fűszeres ételeket is, de ízesítésér nyugodtan használhatunk mézet és az éhgyomorra való alkalmazása is segít savas panaszok enyhítésében.

 

Allergia

 

 

 

Furán hangzik, ha azt mondjuk a méz (amelynek alkotóeleme a virágpor) segít az allergia kezelésében, ám egy 2010-es kísérlet bizonyította, hogy valóban képes csökkenteni az allergia tüneteinek intenzivitását. A kísérlet folyamán nyírfa virágporral dúsított mézet fogyasztottak rendszeresen a résztvevők, akik mind különféle pollen allergiával rendelkeztek, természetesen a szezon kezdete előtt és legtöbbjüknél megfigyelték, hogy az allergia szezon egészében a tünetek enyhültek és az lefolyás is nagymértékben csökkent.

Ettől függetlenül alkalmazása ez esetben is óvatosságot igényel.

 

 

 

Álmatlanság

 

 

 

Több kutatásban során is megfigyelték, főként gyerekek esetében, hogy a lefekvés előtt fogyasztott méz nagymértékben javítja az elalvás képességét és alvási ciklus zavartalanságát. A mézet fogyasztóknál észrevehetően nagyobb volt a mélyalvás ciklusa és az ébredés utáni mentális teszteken is jobba szerepeltek a mézfogyasztó teszt alanyok.

 

 

 

Stresszbetegségek

 

 

 

Kutatások bizonyítják, hogy a stresszbetegségek kezelésében nagy szerepe van az ún. „örömszerző táplálkozásnak”. Ez egy kétélű fegyver, mert nyilvánvalóan csökkenti a stresszbetegségek tüneteit, de sok esetben elhízáshoz és diabéteszhez is vezethet.

Ám ugyanúgy, ahogy a csokoládéfogyasztásnál már megfigyelték, a méz bevitele során is hasonló endorfintermelő folyamatok zajlanak, bár a csokoládéval szemben a méz még sok-sok immunrendszert serkentő összetevővel rendelkezik és elfogyasztása is sokkal könnyebb, továbbá a fogakat is kíméli.

 

 

 

Ha tetszett a cikk és olvasnál még érdekességeket, akkor irány az OP Story!

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem