Blog

5 autóápolási termék, ami neked is segíthet!

Autónk karbantartása nem csak a kopó alkatrészek, a folyadékok és a kenőanyagok cseréjéből áll. Az állagmegóvás egyik fontos összetevője a tisztaság és a megfelelő takarítás is, hiszen a külcsíny az. amivel először találkozik valaki.

Ugyanúgy, mint az élet más területein ez esetben is léteznek olyan praktikák, amelyek látványos eredményt hoznak, mégsem kell értük csillagászati összegeket kifizetnünk. Írásunkban ezekről a termékekről lesz szó.

 

1. Aktív hab

 

 

Bizonyára te is láttál már olyan autót, ami tisztítás alatt állt és befedte valami rikító rózsaszín furcsa állagú hab. Nos a legtöbb esetben ez egy aktív tisztító hab, ami rendkívül hatékonyan bánik el az apró szemcsés szennyeződésekkel és a kellemetlen madárürülékkel.

Segítségével hatékonyan leszel képes megtisztítani a karosszériát és a kerekeket, míg az élénk szín és a nagyszerű illat feldobja a tisztítással töltött időt!

 

2. Kerámia sampon

 

 

A kerámia samponok egyfajta láthatatlan védőréteget képeznek a karosszérián. Ez a réteg teszi lehetővé az extrém vízlepergető képességet és a nagyfokú védelmet az UV sugárzás és a savas eső ellen.

Felvitelétől persze autónk elképesztően fényes és impozáns külsejű lesz, ám nem árt, ha beszerzünk mellé egy nagyon finom szálú mikroszálas szivacsot is, hogy elkerüljük az esetleges karcolódást.

 

3. Polírozó készlet

 

 

Ha már karcolás, mit lehet tenni akkor, amikor már megtörtént a baj és a karosszérián több karcolást is észrevettünk? Mielőtt elvinnénk az autót a fényezőhöz és komoly pénzekért újra fényeztetnénk az autót célszerű kipróbálni egy polír pasztát, ami hatékonyan tölti ki a réseket és képes helyreállítani a felületet.

 

4. Műszerfal tisztító

 

 

Az autó belsejében is kiemelten fontos, hogy a megfelelő anyagokat használjuk takarításkor. Ilyen a műszerfal tisztító is, ami lehetővé teszi a por és a pollen taszítását és könnyeb takaríthatóságot. A legtöbb ilyen tisztító spray formában kapható.

 

5. Üvegtisztító

 

 

Az autó ablakai azok a felületek, amik talán takarítási szempontból a legfontosabbak, hiszen ezeken keresztül tájékozódunk. Természetesen az üvegfelületeken rendre találkozhatunk különféle szilárd és porózus szennyeződésekkel, amik nagyban csökkentik a megfelelő látási viszonyokat.

Az üvegtisztító sprayk és folyadékok használatával olyan védőréteget képezhetünk a felületen, ami víz- és szennyeződés taszítóvá teszi azt, így segítve az ablaktörlő lapátok munkáját.

 

Az írásban említett termékeket megtalálod az Olajshop webáruházában!

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.