Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

4+1 legjobb dolog, ami barkácsoláshoz kell

Barkácsolás. Sok millió ember kedvenc hobbis időtöltése, amiből korszakalkotó találmányok keletkeztek.

Országunkban is nagyon sokan töltik szívesen idejüket különféle építő/szépítő munkálatokkal, így a VasMűszakiBolt csapatával karöltve úgy gondoltuk, hogy ideje felkutatni azt a 4+1 dolgot, ami elengedhetetlen a barkácsoláshoz.

 

1. Szabadidő

 

 

Sarkalatos pont a szabadidő, hiszen e nélkül maximum akkor tudunk barkácsoláshoz hasonló dolgokat véghez vinni, ha szakmánkban dolgozva asztalos- vagy kőművesmunkát végzünk.

Ha kevés a szabadidőd, de szeretnél folyamatosan hobbidnak is élni érdemes kisebb munkákba belefognod, így rövidebb idő alatt szignifikáns eredményeket érhetsz el.

 

2. Megfelelő eszközök, szerszámok

 

 

Talán ez a pont lesz a legfontosabb mind közül, mert tudva levő, hogy jó minőségű és pontos szerszámok nélkül inkább fejtörést fog jelenteni a barkácsolás a helyett, hogy tökéletes kikapcsolódás lenne, ráadásul a rossz minőségű eszközök és gagyi szerszámok akár a totális katasztrófát is eredményezhetnek.

Válogasd össze úgy eszköztárad, hogy lehetőleg a leggyakrabban használt szerszámaid legyenek a legjobb minőségűek (nyilván ez az árukban is meg fog mutatkozni), mint például a kalapács, a fűrész, a csavarhúzók vagy a sniccer, de a kiegészítő eszközök se legyenek a legsilányabb fajtából.

Ha tényleg csak hobbi szinten barkácsolgatsz, nem kell a gatyádat is szerszámokra költened, célszerű egy komplett, sok részből álló szerszámkészlettel kezdened, így a későbbiekben ráérsz invesztálni az általad jobban igényelt berendezésekre és ezközökre.

 

3. Egy jó hely

 

 

A hely kérdése mindig nagy logisztikát igényel a hobbibarkácsolók körében, hiszen általában nem rendelkeznek műhellyel vagy dedikált szobával, így jobb híján kénytelenek beáldozni a garázs egy részét vagy a vendégszobát.

Mindenképp figyelj a tökéletes helyszín kialakításakor a biztonságra, hiszen Te sem szeretnéd, ha neked, szeretteidnek vagy háziállataidnak bajuk esne.

 

4. Védőfelszerelés

 

 

Az előző pontot tovább fűzve természetesen nem csak helynek kell biztonságosnak lennie, hanem a ruházatnak és a kiegészítőknek is. A flexelést lehet csukott szemmel is csinálni, maximum néhány ujja bánja az embernek… Viccet félretéve, nagyon is fontos, hogy megfelelő védőkesztyűvel, védőszemüveggel, maszkokkal és fejvédőkkel rendelkezzünk az adott munkafolyamat elvégzése közben.

Fontos, hogy ha úgy érzed nem látja el megfelelően védő szerepét az előbb említettek valamelyike, javítsd meg azt, ha pedig így sem sikerül a funkciót visszaszerezni egyszerűen szerezz be belőle egy újat, így biztos lehetsz benne, hogy a munkavédelem megfelelő mértékben jelen lesz barkácsolás közben.

 

+1  Jártasság

 

 

Nem mondjuk, hogy nem állhat neki bárki a barkácsolásnak, ám sokan túlbecsülik képességeiket és tudásukat és abból semmi jó nem szokott származni.

Ha belekezdesz valamibe, amit vagy nem csináltál még, vagy csak egyszerűen nem értesz hozzá, de szeretnéd elsajátítani, akkor adj magadnak időt az utánajárásra és az információ szerzésre. Minél több elméleti tudásod van, annál jobban fogod tudni mit miért csinálsz.

 

Ha tetszett a cikk olvasd tovább az OP Storyt írásait, ha pedig kiváló szerszámokra lenne szükséged a VasMűszakiBoltban megtalálod, ami kell.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem