Blog

3 tipp a szebb fogakért

A szem a lélek tükre – tartja a már szinte közhelyként ismert mondás, amely az sugallja, hogy szemünkből sokszor tisztán kivehető mire gondolunk, hogy érezzük magunkat vagy, hogy milyen emberek is vagyunk valójában. Na de mi a helyzet a mosollyal? A mosoly szintén sok mindent elárul rólunk, példának okáért azt, mennyire vagyunk igényesek és egészségesek. Márpedig az egészség és a boldogság egyaránt fontos.

Ennek okán a Szájpatika segítségével összeszedtünk 3 tippet, amellyel könnyedén megőrizhető a csodálatos mosoly és persze a fogak egészsége!

 

Moss rendszeresen és jól fogat!

 

 

Mi más is lehetne, hiszen gyermek korunk óta ezt halljuk szüleinktől és nagyszüleinktől, hogy az alapos fogmosás nem maradhat el akkor sem, amikor a legkevésbé sincs hozzá kedvünk. Vannak azonban tévhitek a fogmosással kapcsolatban, amelyek kissé árnyalják a kérdéskört. Ezek közül a legismertebb a „minél többször mosunk fogat, annál tisztább és egészségesebb lesz a fogsorunk”.

Ez önmagában nem feltétlenül helytálló, hiszen a túlzott mennyiségű fogmosással akár kárt is tehetünk a zománc rétegen, ami szuvasodáshoz és fogromláshoz is vezethet. A kulcs a rendszerben és a hatékonyságban van, nem a mennyiségben.

Próbáljunk meg lehetőség szerint minden étkezés után fogat mosni, főket az olyanok után, ahol szánkban apró ételmaradékok-, savas kémhatású cseppek, esetleg cukros plakkok maradhatnak, hiszen ezek a fő okozói a szuvasodásnak.

 

Nem mindegy, mivel mosod fogaidat!

 

 

Bizony a csodatevő fogkrémek, amelyeket a TV reklámokból ismerhetünk mit sem érnek, ha nem megfelelően eszközzel használjuk őket! Kulcsfontosságú tényező a kiváló minőségű és rendszeresen tisztított/cserélt fogkefe is, amely hiányában kevésbé elkerülhetőek a szájhigiéniai problémák.

Manapság már a legtöbb gyártó úgy készíti fogkeféit, hogy azok könnyedén és gyorsan használhatóak, míg a hozzájuk tartozó pótfejek és tisztítók könnyen beszerezhetőek legyenek.

Cseréljük rendszeresen (kb. 3 havonta érdemes), főleg betegség után fogkefénket és figyeljünk a fogmosás közbeni nyomásra, hiszen, ha túl erősen dörzsöljük a fogak felületét az nem csak a fogkefén látszik meg, hanem fogaink zománc rétegén is.

E mellett pedig érdemes manuális fogkeféről elektromos fogkefére váltanunk, hiszen ezek a modern technológiával ellátott eszközök akár 100-szor hatékonyabb fogmosást tesznek lehetővé számunkra.

 

Mondj le a fogaidnak káros szokásokról!

 

 

Harmadik tippünk szintén kézenfekvő és talán a legnehezebben betartható is egyszerre, hiszen a nekünk olya kedves káros szenvedélyek végleges száműzéséről szól. Mégis mi lehet káros szenvedély?

A dohányzás, a kávézás, a túlzott teázás, a nassolás, a körömrágás, az alkohol fogyasztás. Nos ezek közül a legtöbb ember minimum kettővel él, ezért kifejezetten nehéz mindegyiktől mentesülni, ám ha kellő odafigyeléssel kezeljük e szenvedélyeket és megpróbáljuk csökkenteni őket, akkor nagy mértékben csökkenthető fogaink elszíneződése és a fogzománc sérülése, a fogak szuvasodása.

Ettől függetlenül, ha biztosra szeretnél menni, célszerű elhagyni a fent említett szokásokat, nem csak fogaid, hanem szervezeted megfelelő működése miatt!

 

Ezzel cikkünk végére értünk, ha szeretnél szuper fogápolási termékekkel bővülni, kukkants fel a Szájpatika webáruházába, ha pedig olvasnál még érdekes írásokat irány az OP Story blog oldala!

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.