Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

3 ritka szakma, amely nélkül más lenne a világ

Vannak olyan szakmák, amelyek már teljesen átlagossá váltak a társadalomban, ilyen a bankár, a tanár vagy a buszvezető, viszont léteznek olyanok is, amelyekről nagyon ritkán esik szó, pedig e kulcsfontosságú szakmák eltűnésével drasztikusan megváltozhat a minket körülvevő világ.

A Bodó Méhészet segített felkutatni ezeket a szakmákat, amelyek listáját egy hozzájuk köthető hivatással kezdjük.

 

Méhész

 

 

Az még a legtöbb embernek megvan, hogy a méhek csinálják a mézet, de hogy a méhek mézgazdálkodásának fenntartását, a méz begyűjtését, az esetleges betegségek kiszűrését, a populáció monitorozását, a megfelelő hely kiválasztását és végtermék minőségellenőrzését ki végzi a, azt kevesen kapizsgálják.

A méhészet olyan hivatás, amihez nem elég az érdeklődés és a megfelelő eszközök, inkább életmódnak mondanánk, hiszen egyfajta szimbiotikus együttélést kell kialakítania az embernek a gondjaira bízott kolóniákkal.

Csodálatos, de kicsit sem könnyű szakma ez, hiszen az újra és újra felszínre kerülő méhbetegségek és a világméretű méhpusztulás nagyban meghatározza a méhész hétköznapjait. Ám manapság egyre több méhész és kutató fog össze a pozitív jövő érdekében, hogy még nagyon sokáig élvezhessük a folyékony arany pozitív hatásait, az apiterápia gyógyító erejét és a méhek szorgos munkájának többi gyümölcsét.

 

Etikus hacker

 

 

A hacker szó hallatán a legtöbbeknek az a személy jut eszébe, aki a sötét hálószóbában, pizzásdobozok és üdítősüvegek közt ülve tör be számítógépével közigazgatási és banki rendszerekbe, tölt le nemzetbiztonsági adatokat, térít el robotrepülőgépeket és kapcsol le létfontosságú létesítményeket. Ennek persze van valóság alapja, ám a valóságban a legképzettebb hackerek legtöbbször pont országok kormányainak, bankoknak és más cégóriásoknak dolgoznak.

Az ő feladatuk pontosan az, hogy felkutassák és átverjék a rendszerek gyenge pontjait, hiszen így képesek javaslatokat tenni arra, hogyan erősítsék meg a védelmet egy esetleges támadás ellen.

Az etikus hackerek közül sokan nem voltak mindig jó fiúk, többen is úgy kerültek legális munkakörbe, hogy támadó hackerként próbáltak adatot lopni az előbb említett cégektől/országoktól és vádalku során kötelezték őket arra, hogy segítsenek elhárítani a hasonló támadásokat.

E számítógépes szakemberek nélkül elképzelhetetlen lenne az online terek biztonsága, ezért reméljük megítélésük az idő múlásával pozitív irányba mozdul.

 

Mélytengeri hegesztő, ipari búvár

 

 

Elsőre úgy hangzik, mintha egy fantasztikus film egyik jelenetének szereplőjéről lenne szó, ám a valóság ennél sokkal földhözragadtabb. Az ipari búvárok és mélytengeri hegesztők legtöbbször nagy energiacégek alkalmazásában állnak. Munkájuk főként ipari elemek lehelyezéséből, hibajavításból, hálózatépítésből és elem hegesztésből áll, annyi csavarral, hogy mindezt akár 50 – 60 méteres mélységben kell elvégezniük az óceánok és tengerek vizében.

Nyilván a szakma nagyon jövedelmező, a különféle veszélyességi pótlékoknak és komplexitásnak köszönhetően, ám ez esetben is két oldala van az érmének, hiszen e szakemberek rendszeres orvosi és pszichológiai megfigyelés alatt állnak, hiszen a munka olyan monoton, magányos és veszélyes, hogy szükségessé válik a folyamatos monitorozás.

Mindent összevetve az ipari búvár és mélytengeri hegesztő szakma veszélyekkel teli mivolta miatt is nagyon elismert szakma, amely nélkül komoly problémák lennének az benzinellátás és a közüzemi szolgáltatások zökkenőmentes működése során.

 

Ha tetszett a cikk, kattints az OP Story blogoldalára és olvass hasonlóan érdekes írásokat nap mint nap!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem