Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

3 elengedhetetlen kellék a nappaliba

Vannak olyan helyiségek, amelyek nem lennének ugyanazok, ha nem lenne bennük az a pár elengedhetetlen bútor és kiegészítő, amely életet lehel az amúgy csendes szobába. Nincs ez másként a nappalival sem, amely a legtöbb háztartásban a család kedvenc helye.

A diszparna.com segítségével összeszedtük azt a 3 kelléket, amely nélkül a nappali csak egy sima szoba lenne.

 

1.  Kanapé

 

 

Bizony a kanapé a nappali alfája és omegája, egy megkerülhetetlen alappillér, amely nagyban dönt a szoba megítéléséről. Sok háztartásban előszeretettel alkalmazzák a 3 – 2 – 1 felépítésű kanapészetteket, amelyek nevükből is tudhatóan egy 3- és egy 2 személyes kanapéból, illetve egy fotelből állnak.

Manapság viszont egyre nagyobb teret hódítanak a design kanapék, amelyek nem feltétlenül a legkényelmesebb ülőalkalmatosságok, ám a szemnek olyan kedvezőek, hogy nappalink könnyen összetéveszthetővé válik egy lakberendezéssel foglalkozó magazin címlapjával.

Összefoglalva, a jó kanapé kényelmes, de nem túl puha, közepesen nagy ülőfelülettel rendelkezik és könnyen takarítható huzattal van gyártva.

2. Díszpárnák

 

 

Listánk második tagja szorosan kapcsolódik az kanapékhoz, hiszen a díszpárnák helye a nappaliban legtöbbször a különféle ülőalkalmatosságokon van. Kiegészítőként egyszerre van design és funkcionalitásbeli szerepe, így nem árt, ha a párnák kellően kényelmes alátámasztást nyújtanak derekunknak, fejünknek vagy alkarunknak, de persze kinézetük sem hagyhat kívánnivalót maga után.

Méreteiket tekintve előfordulnak 40 x 40-, 45 x 45-, 50 x 50- és 60 x 60 cm-es típusok, ám nem ritkák az ezeknél jóval nagyobb, téglatest formájú párnák sem. A leggyakrabban egyszínű, mintás vagy textúrált díszpárnákkal találkozhatunk, amelyeket célszerű kulturált módon vegyíteni, így olyan kompozíciókat hozhatunk létre, amelyekben gyönyörködhetünk.

Kulcsfontosságú, hogy kedvenc díszpárnáink kellő mértékben takaríthatóak legyenek, ezért válasszunk belőlük olyat, aminek külső huzata levehető, így a belső bélést és a külső borítást egyaránt képesek leszünk mosógépben mosni.

 

3. TV

 

 

Két lakberendezési cikk után jöjjön egy szórakoztató elektronikai cikk, amely nélkül lehetetlen elképzelni manapság egy nappalit, a TV. A modern televíziók túlmutatnak azon, hogy pusztán a tv-műsort sugározzák felénk, egyfajta interaktív mindentudóvá váltak, amely segítségével könnyedén kereshetünk rá kedvenc babgulyás receptünkre, nézhetünk lélegzetelállító filmeket és sorozatokat és értesülhetünk a legújabb hírekről.

Bár egy TV régen csak egy doboz volt, mára már inkább iparművészeti alkotásnak mondanánk, hiszen a gyártók olyan mértékben fejlesztik a készülékek designját és kinézetét, hogy lassan elgondolkodhatunk azon is, hogy valójában milyen funkciót tölt be.

 

Mindhárom tárgy elengedhetetlen fontosságú egy igazán sokszínű és kényelmes nappalihoz, ám ha őszinték akarunk lenni, akkor legbelül tudjuk, hogy a listának akár még több tíz tagja is lehetett volna, hiszen ahány ember, annyi szokás, így lényegként azt érdemes leszűrni, hogy nappali hangulata a kiváló tárgyak mellett nagyban függ a benne élőktől.

 

Ha tetszett a cikk ugorj fel az OP Story blog oldalára, ahol sok hasonló írást olvashatsz, ha pedig igazán klassz díszpárnákra és más kiegészítőkre fáj a fogad kukkants be a diszparna.com nagyszerű webáruházába!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem